- 2024-12-08
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- هوش مصنوعی
این هوش مصنوعی یک ماسک دیجیتال برای عدم تشخیص چهره شما در تصاویر ارائه میکند
محققان موفق به ساخت یک مدل هوش مصنوعی شدهاند که به کاربران امکان میدهد تا با استفاده از یک ماسک دیجیتال از شناسایی چهره خود توسط فناوریهای تشخیص چهره جلوگیری کنند. در پژوهشی که در پایگاه داده arXiv منتشر شده است، تیمی از دانشگاه فناوری جورجیا جزئیات چگونگی توسعه این مدل هوش مصنوعی با نام “Chameleon” را شرح دادهاند.
بر این اساس، مدل هوش مصنوعی Chameleon از یک تکنیک ماسکگذاری ویژه بهره میبرد تا یک ماسک دیجیتال تولید کند که چهره افراد را در تصاویر پنهان میکند بدون اینکه کیفیت بصری تصویر اصلی را کاهش دهد.
هوش مصنوعی Chameleon برای ساخت ماسک دیجیتال
این مدل با استفاده از یک روش ماسکگذاری خاص، به هر کاربر یک “ماسک شخصیسازی شده محافظت از حریم خصوصی دیجیتال (P-3)” اختصاص میدهد. پس از اعمال این ماسک بر روی چهره فرد در یک عکس، ابزارهای تشخیص چهره قادر نخواهند بود تا آن را شناسایی کنند، زیرا اسکنها، چهره ماسک شده را به عنوان فرد دیگری تشخیص میدهند.
به گفته وبسایت Gadgets360، اگرچه پیش از این نیز ابزارهایی برای ماسکگذاری چهره وجود داشتهاند، اما مدل هوش مصنوعی Chameleon در بهینهسازی مصرف منابع و حفظ کیفیت بالای تصاویر پس از اعمال ماسک، نوآوری کرده است.
برای رسیدن به این هدف، محققان بر این نکته تأکید کردند که به جای تولید ماسکهای جداگانه برای هر تصویر، این ابزار یک ماسک واحد برای هر کاربر ایجاد میکند. این ماسک بر اساس مجموعه کوچکی از عکسهای چهره که کاربر ارسال میکند، ساخته میشود. این رویکرد به طور قابل توجهی قدرت پردازشی مورد نیاز برای تولید ماسکهای نامرئی را کاهش میدهد.
پژوهشگران اذعان دارند که حفظ کیفیت تصویر یک عکس محافظت شده، چالش بسیار بزرگتری بود. آنها از یک تکنیک بهینهسازی هوشمند در Chameleon برای محافظت از تصاویر بهره بردهاند.
این تکنیک به صورت خودکار و بدون نیاز به دخالت کاربر یا تنظیمات دستی، ماسک را تولید میکند. در نتیجه، هوش مصنوعی قادر است بدون کاهش کیفیت کلی تصویر، آن را از دید الگوریتمهای تشخیص چهره پنهان کند.
هوش مصنوعی در خدمت حفاظت از حریم خصوصی کاربران
پژوهشگران با توصیف مدل هوش مصنوعی Chameleon به عنوان یک گام بزرگ رو به جلو در حفاظت از حریم خصوصی، اعلام کردند که قصد دارند به زودی کد منبع آن را در پلتفرم GitHub منتشر کنند. با انتشار کد به صورت متن باز، توسعهدهندگان میتوانند این مدل را در برنامههای مختلف ادغام کرده و از آن بهرهبرداری کنند.
لینگ لیو (Ling Liu) استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه فناوری جورجیا و متخصص محاسبات داده و هوش مصنوعی، به عنوان نویسنده اصلی این پژوهش، گفت:
بهاشتراکگذاری و تحلیل دادههای محرمانهای همچون آنچه در Chameleon ارائه شده است، به پیشبرد پذیرش مسئولانه فناوری هوش مصنوعی و در نهایت، ترویج علم و نوآوری مسئولانه کمک شایانی خواهد کرد.
محققان بر این باورند که فناوری Chameleon قابلیت آن را دارد تا از تصاویر در برابر دستکاریهای هوش مصنوعی مولد نیز محافظت نماید. تیانشنگ هوانگ (Tiansheng Huang)، دانشجوی دکتری و یکی از اعضای تیم تحقیق، در این باره گفت:
هدف ما از توسعه این تکنیکها، محافظت از تصاویر در برابر سوءاستفاده برای آموزش مدلهای مولد هوش مصنوعی است. بدین ترتیب، میتوانیم از افشای اطلاعات تصویری بدون رضایت افراد جلوگیری کنیم.
در ماه گذشته، گروهی از محققان، سیستمی به نام “Face Anonymization Made Simple” را معرفی کردند که قادر است هویت افراد را بدون ایجاد تغییرات اساسی در تصویر اصلی، محو کند.
ارسال دیدگاه