اگر چای کیسه‌ای مصرف می‌کنید، حتما بخوانید!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از بهداشت نیوز، در این پژوهش که در نشریه Chemosphere منتشر شده، محققان سه نوع…
اگر چای کیسه‌ای مصرف می‌کنید، حتما بخوانید!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از بهداشت نیوز، در این پژوهش که در نشریه Chemosphere منتشر شده، محققان سه نوع کیسه چای متداول را مورد بررسی قرار دادند. این کیسه‌ها که از فروشگاه‌های آنلاین و سوپرمارکت‌های محلی تهیه شده بودند، شامل کیسه‌های نایلونی، پلی‌پروپیلن و نوع سومی با جنس نامشخص بودند.

آزمایش‌ها نشان داد کیسه‌های پلی‌پروپیلنی بیشترین آلودگی را داشتند و حدود ۱.۲ میلیارد ذره در هر میلی‌لیتر آب آزاد می‌کردند. این ذرات به طور متوسط ۱۳۶.۷ نانومتر اندازه داشتند. کیسه‌های نایلونی نیز ۸.۱۸ میلیون ذره در هر میلی‌لیتر با میانگین اندازه ۱۳.۸ نانومتر آزاد می‌کردند.

محققان دریافتند که سلول‌های مخاطی روده بیشترین جذب این ذرات پلاستیکی را دارند و برخی از این ذرات حتی می‌توانند وارد هسته سلول‌ها شوند. این موضوع نگرانی‌های جدی درباره تأثیرات طولانی‌مدت میکروپلاستیک‌ها بر سلامت انسان ایجاد کرده است.

شواهد فزاینده‌ای نشان می‌دهد که پلاستیک‌ها می‌توانند در ایجاد سرطان زودرس نقش کلیدی داشته باشند. مطالعه‌ای در سال جاری نشان داد که سلول‌های سرطانی روده پس از تماس با میکروپلاستیک‌ها با سرعت بیشتری گسترش می‌یابند. همچنین محققان چینی دریافتند که ذرات پلاستیکی در اسپرم مردان وجود دارد و می‌تواند بر تحرک اسپرم و قدرت باروری تأثیر منفی بگذارد.

ماریا وستربوس، از بنیانگذاران شورای سلامت پلاستیک، تأکید می‌کند که دانشمندان مرتباً اثرات خطرناک پلاستیک بر سلامت انسان را آشکار می‌کنند و زمان آن رسیده که جامعه جهانی به یافته‌های علمی توجه کند.

محققان خواستار تحقیقات فوری درباره تأثیرات میکروپلاستیک‌ها بر بدن انسان شده‌اند. با توجه به افزایش استفاده از پلاستیک در بسته‌بندی مواد غذایی، ضروری است که پژوهش‌های علمی و سیاست‌گذاری‌ها به چالش‌های ناشی از آلودگی میکروپلاستیک‌ها برای تضمین ایمنی غذا و سلامت مصرف‌کنندگان بپردازند.

منبع خبر