انویدیا ابرکامپیوتر شخصی هوش مصنوعی خود را با نام Digits معرفی کرد

شرکت انویدیا در نمایشگاه CES 2025 اعلام کرد که در ماه مه، ابرکامپیوتر شخصی هوش مصنوعی تحت عنوان “Digits” را…
انویدیا ابرکامپیوتر شخصی هوش مصنوعی خود را با نام Digits معرفی کرد

شرکت انویدیا در نمایشگاه CES 2025 اعلام کرد که در ماه مه، ابرکامپیوتر شخصی هوش مصنوعی تحت عنوان “Digits” را روانه بازار خواهد کرد.

ابرکامپیوتر شخصی هوش مصنوعی انویدیا

قلب تپنده پروژه Digits، تراشه فوق پیشرفته‌ی GB10 Grace Blackwell است که قادر به اجرای پیچیده‌ترین مدل‌های هوش مصنوعی بوده و در عین حال به قدری جمع و جور است که بر روی میز کار جای گرفته و تنها به یک پریز برق معمولی نیاز دارد. پیش از این، دستیابی به چنین قدرت پردازشی مستلزم استفاده از سیستم‌های بسیار بزرگ‌تر و پرمصرف‌تر بود.

ابرکامپیوتر شخصی هوش مصنوعی انویدیا 

این سیستم رومیزی قادر به مدیریت مدل‌های هوش مصنوعی با حداکثر 200 میلیارد پارامتر بوده و با قیمت پایه 3000 دلار عرضه خواهد شد. طراحی ظاهری محصول نیز شباهت بسیاری به مک مینی دارد.

جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در بیانیه‌ای مطبوعاتی اظهار داشت:

هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به فناوری‌ای فراگیر است که تمامی صنایع و کاربردها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با پروژه Digits، تراشه قدرتمند Grace Blackwell در دسترس میلیون‌ها توسعه‌دهنده قرار می‌گیرد. قرار دادن یک ابررایانه هوش مصنوعی بر روی میز هر دانشمند داده، محقق هوش مصنوعی و دانشجو، به آن‌ها امکان می‌دهد تا به طور فعال در عصر هوش مصنوعی مشارکت کرده و آن را شکل دهند.

هر سیستم Digits به 128 گیگابایت حافظه یکپارچه (برای مقایسه، یک لپ‌تاپ پیشرفته ممکن است 16 یا 32 گیگابایت رم داشته باشد) و حداکثر 4 ترابایت فضای ذخیره‌سازی NVMe مجهز شده است. این ظرفیت قابل توجه، امکان پردازش مدل‌های بسیار بزرگ را فراهم می‌آورد. برای نیازهای محاسباتی بسیار پیچیده، امکان اتصال دو سیستم Digits به یکدیگر وجود دارد که در نتیجه، قادر به مدیریت مدل‌هایی با حداکثر 405 میلیارد پارامتر خواهند بود (به عنوان مثال، مدل زبانی پیشرفته Llama 3.1، دارای 405 میلیارد پارامتر است).

تراشه قدرتمند GB10، حداکثر 1 پتافلاپ عملکرد هوش مصنوعی را ارائه می‌دهد و قادر است در هر ثانیه یک کوادریلیون عملیات محاسباتی هوش مصنوعی را انجام دهد. این تراشه با دقت FP4 عمل می‌کند که به تسریع محاسبات کمک شایانی می‌نماید. هسته‌های CUDA نسل جدید انویدیا و هسته‌های تنسور نسل پنجم به کار رفته در این سیستم، از طریق رابط پرسرعت NVLink-C2C به یک پردازنده Grace متصل شده‌اند. این پردازنده مجهز به 20 هسته مبتنی بر معماری کم‌مصرف Arm است. شرکت مدیاتک ، با توجه به تخصص خود در طراحی تراشه‌های مبتنی بر Arm، در توسعه تراشه GB10 مشارکت داشته است تا بهینه سازی مصرف انرژی و عملکرد سیستم را تضمین نماید.

ابرکامپیوتر شخصی هوش مصنوعی انویدیا ابرکامپیوتر شخصی هوش مصنوعی انویدیا 

کاربران علاوه بر دسترسی به کتابخانه نرم‌افزاری هوش مصنوعی انویدیا، از جمله کیت‌های توسعه، ابزارهای ارکستراسیون و مدل‌های از پیش آموزش‌دیده که از طریق کاتالوگ Nvidia NGC قابل دسترسی هستند، می‌توانند از مزایای دیگری نیز بهره‌مند شوند. برای نمونه، این دستگاه روی سیستم عامل Nvidia DGX مبتنی بر لینوکس اجرا می‌شود و از فریمورک‌های محبوب مانند PyTorch، پایتون و نوت‌بوک‌های Jupyter پشتیبانی کامل می‌کند. توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از فریمورک Nvidia NeMo، مدل‌ها را به دقت تنظیم کرده و بهینه‌سازی کنند. کتابخانه‌های Nvidia RAPIDS نیز امکان تسریع چشمگیر گردش کارهای داده را فراهم می‌آورند.

کاربران قادر خواهند بود مدل‌های هوش مصنوعی خود را به صورت لوکال روی پلتفرم ابرکامپیوتر شخصی هوش مصنوعی انویدیا Digits توسعه و آزمایش کنند. پس از آن، این مدل‌ها با بهره‌گیری از معماری Grace Blackwell و پلتفرم نرم‌افزاری Nvidia AI Enterprise، به سادگی روی خدمات ابری یا زیرساخت‌های مرکز داده مستقر می‌شوند.

انویدیا طیف گسترده‌ای از دستگاه‌های مشابه را با همین رویکرد دسترسی آسان ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، در ماه دسامبر، این شرکت رایانه Jetson Orin Nano Super را با قیمت 249 دلار معرفی کرد. این کامپیوتر قدرتمند که قادر به مدیریت تا 8 میلیارد پارامتر است، برای علاقه‌مندان و استارت‌آپ‌های حوزه هوش مصنوعی طراحی شده است.

منبع خبر