انواع نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع تشنگی+ طرز تهیه

در ماه رمضان، با روزهای طولانی روزه‌داری، بدن نیازمند جبران مایعات از دست رفته در وعده افطار است. شربت‌ها و…
انواع نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع تشنگی+ طرز تهیه

در ماه رمضان، با روزهای طولانی روزه‌داری، بدن نیازمند جبران مایعات از دست رفته در وعده افطار است. شربت‌ها و نوشیدنی‌های سنتی و مقوی، بهترین انتخاب برای رفع عطش و تأمین انرژی مورد نیاز بدن هستند. در این مقاله از مجله اکالا، به معرفی و آموزش طرز تهیه نوشیدنی‌های خوشمزه و مناسب ماه رمضان می‌پردازیم تا شما را در این ماه پر برکت همراهی کنیم.

از پرطرفدارترین نوشیدنی‌ها برای رفع عطش در ماه رمضان می‌توان به آب، شربت سکنجبین، آب میوه‌های طبیعی، لیموناد طبیعی، شربت زعفرانی، شربت خاکشیر، شربت تخم شربتی، دمنوش گل گاوزبان، اسموتی سیب و دارچین، اسموتی موز و… اشاره کرد که در ادامه طرز تهیه هر کدام از آن‌ها را برایتان شرح خواهیم داد.

معرفی انواع نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع تشنگی

در ادامه با انواع نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع تشنگی آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

۱- آب

یکی از بهترین نوشیدنی‌ها در ماه رمضان آب است. در هنگام افطار می‌توانید به‌ عنوان اولین گزینه آب را امتحان کنید. آبی که در هنگام افطار استفاده می‌کنید نباید سرد باشد. آب سرد به کبد و دستگاه گوارش شما آسیب می‌زند و ممکن است موجب دل‌درد شود.

یکی از سنتی‌ترین نوشیدنی‌های ماه رمضان در هنگام افطار آب‌ گرم با آبلیمو است که موجب پاک‌سازی کبد و راه‌اندازی سیستم گوارش شما می‌شود.

آب از انواع نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع تشنگی

۲- شربت سکنجبین

شربت سکنجبین با طعم‌های مختلف درست می‌شود. مصرف آن دمای بدن را کاهش می‌‌دهد. سکنجبین یک اشتها آور طبیعی است. سکنجبین با عسل یا خیار انتخاب خوبی برای نوشیدنی ماه رمضان است.

برای درست کردن این شربت خوشمزه، ابتدا آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود. پس از جوش آمدن مخلوط، سرکه و نعناع را اضافه کرده و به طور مداوم هم بزنید تا شربت به غلظت دلخواه برسد.

سپس شربت را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود. در نهایت، شربت خنک شده را با آب و یخ مخلوط کرده و میل کنید.

شربت سکنجبیل از انواع نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع تشنگی

۳- آب میوه‌های طبیعی

یکی از بهترین گزینه‌ها برای روزه‌داران در فاصله بین افطار تا سحر نوشیدن آب‌میوه‌های طبیعی است. خوردن حداقل یک لیوان آب‌میوه طبیعی می‌تواند کمک شایانی به رفع‌عطش شما و بهبود وضعیت آب از دست‌ رفته شما کند.

از بهترین آب‌میوه‌های طبیعی که به سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند آب هویج و آب سیب است که در درمان و پیشگیری بیماری‌هایی نظیر کرونا و آنفولانزا نیز بسیار موثر است.

از دیگر آب‌میوه‌هایی که به رفع‌ عطش و تامین آب بدن کمک می‌کند آب هندوانه است. آب هندوانه بدن شما را هیدراته می‌کند و آب موردنیاز در طول روز را برای شما تامین می‌کند. آب طالبی و آب انگور نیز به واسطه انرژی و قندی که دارند در تامین آب بدن روزه‌داران و انرژی آن‌ها در طول روز بسیار موثرند.

آبمیوه طبیعی از انواع نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع تشنگی

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

۴- لیموناد طبیعی

مواد تشکیل دهنده لیموناد طبیعی، لیمو ترش، شکر و نعناع است. مقدار کافی آب (یخ نباشد) را با لیموی تازه و شکر درون آب بریزید و با هم ترکیب کنید. در نهایت نیز چند برگ نعناع تازه درون لیوان بیاندازید. به‌ همین سادگی یک نوشیدنی طراوت‌بخش و مفید برای آب‌رسانی به بدن خود آماده کرده‌اید.

لیموناد طبیعی از انواع نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع تشنگی

۵- شربت زعفرانی

یکی از شربت‌های پرطرفدار در بین ایرانیان شربت زعفران است. برای درست کردن این شربت خوشمزه ابتدا زعفران را با کمی شکر بسابید تا پودر شود، سپس با چند تکه یخ ترکیب کنید تا رنگ دهد. شکر و آب را همراه هل روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

بعد از جوشیدن شربت گلاب را اضافه کنید و زمانی که شربت به غلظت مورد نظر رسید، زعفران و جوهر لیمو را اضافه کنید. شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود و در ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید. 

شربت زعفرانی از انواع نوشیدنی‌های ماه رمضان برای رفع تشنگی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش ختمی بنفش

۶- شربت خاکشیر

شربت خاکشیر، نوشیدنی سنتی و پرطرفدار ماه رمضان، با ترکیب خاکشیر، آبلیمو و شکر درست می‌شود. برای آماده سازی این شربت، ابتدا خاکشیر را در آب خیس کنید تا خاک و ذرات اضافی آن ته‌نشین شود. سپس آب آن را خالی کرده و خاکشیر تمیز شده را با آب، شکر، آبلیمو و گلاب مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید تا شکر حل شود.

این شربت نه تنها در رفع عطش مؤثر است، بلکه به دلیل خواص خاکشیر، در درمان یبوست و اسهال نیز کاربرد دارد و می‌تواند به عنوان یک نوشیدنی معجزه‌گر در ماه رمضان مورد استفاده قرار گیرد.

طرز تهیه شربت خاکشیر

۷- شربت تخم شربتی

شربت تخم شربتی، با طعم دلپذیر و خواص خنک‌کنندگی خود، گزینه‌ای مناسب برای رفع عطش و تأمین انرژی در ماه رمضان است. برای درست کردن این شربت، ابتدا تخم شربتی‌ها را در آب خیس کنید تا لعاب بیندازند و حجمشان افزایش یابد.

در یک قابلمه، آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود و شربت قوام آید. پس از خنک شدن شربت، آن را از صافی رد کنید تا ذرات اضافی جدا شوند.

سپس تخم شربتی‌های لعاب‌دار را به همراه گلاب، آبلیمو و در صورت تمایل زعفران دم‌کرده به شربت اضافه کنید و خوب هم بزنید. شربت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس سرو کنید.

طرز تهیه شربت تخم شربتی

۸- دمنوش گل گاوزبان

یکی دیگر از پیشنهادهای ما به شما در ماه رمضان استفاده از دمنوش گل گاوزبان است. برای درست کردن این دمنوش، ابتدا گل‌های گاوزبان را بشویید. آب را به جوش آورید و گل‌های گاوزبان را به آن اضافه کنید.

دمنوش را در قوری بریزید و روی بخار کتری ۱۰-۱۵ دقیقه گذارید تا دمنوش آماده سرو و میل کردن شود. سپس آن را از صافی رد کنید و در فنجان سرو بریزید.

نوشیدنی گل گاو زبان

۹- اسموتی سیب و دارچین

ترکیب سیب و دارچین در کنار هم یکی از ترکیباب بسیار پرطرفدار، مقوی و خوشمزه‌ای است که اغلب مورد پسند قرار می‌گیرد. از این رو پیشنهاد می‌کنیم حتما اسموتی سیب و دارچین را در ماه رمضان در وعده افطار یا سحری نوش جان کنید.

برای درست کردن این اسموتی، ابتدا موز را پوست گرفته، خرد کرده و به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا نیمه منجمد شود (در صورت تمایل می‌توانید موز را حذف کنید). سپس آب سیب‌ها را با آبمیوه‌گیری بگیرید.

در مرحله بعد، آب سیب، موز نیمه منجمد، عسل، بادام، شیر، ماست و پودر دارچین را در مخلوط‌کن بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شود. اسموتی آماده شده را در لیوان بریزید و با پودر دارچین و برش سیب تزیین کنید.

طرز تهیه اسموتی سیب و دارچین

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش به لیمو

۱۰- اسموتی موز

اسموتی موز یکی از انواع اسموتی‌های خوشمزه و پرطرفدار است که در هر فصلی می‌توان آن را آماده کرد. برای درست کردن اسموتی موز به ۱ عدد موز، ماست پرچرب، شیر نارگیل و عسل احتیاج دارید که در صورت تمایل می‌توانید این اسموتی را با دیگر میوه‌های مورد علاقه‌تان نیز ترکیب کنید.

برای شروع کار ابتدا باید همه مواد را داخل مخلوط‌کن بریزید و حدود ۲ دقیقه زمان دهید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. اگر در خانه دستگاه مخلوط‌کن ندارید، موز را خرد کنید و سپس با یک چنگال آن را به خوبی له کنید.

سپس موز له شده را با شیر و ماست مخلوط کنید و چند دقیقه با همزن دستی آن‌ها را هم بزنید. در آخر نیز عسل را به ترکیب اضافه و نوش جان کنید.

طرز تهیه اسموتی موز

۱۱- شربت گل محمدی

شربت گل محمدی یکی از شربت‌های خوش‌عطر، خوشرنگ و خوش‌طعم ایرانی است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و گزینه مناسبی برای پذیرایی در مهمانی یا مناسبت‌های خاص نظیر افطاری و… است. 

برای درست کردن این شربت ابتدا گلبرگ‌های گل محمدی را جدا کرده و در قابلمه بریزید، سپس آب جوش را روی آن‌ها بریزید تا گلبرگ‌ها پوشانده شوند، درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و ۲۴ ساعت استراحت دهید تا عطر گلبرگ‌ها خارج شود.

پس از ۲۴ ساعت، آب گلبرگ‌ها را صاف کرده و در قابلمه بریزید، شکر را اضافه کرده و روی حرارت ملایم هم بزنید تا شکر حل شود و شربت غلیظ شود. سپس جوهر لیمو را اضافه کرده و بعد از خنک شدن، شربت را در ظرف مناسب در یخچال نگهداری کنید و هنگام سرو، با یخ مخلوط کنید.

طرز تهیه شربت گل محمدی

۱۲- اسموتی موز و بادام

اسموتی بادام یکی از نوشیدنی‌های بسیار مقوی و مفید برای سلامتی بدن است که شما می‌توانید آن را همراه با میوه دلخواه خود نظیر موز و… به راحتی در منزل برای وعده افطار آماده کنید.

برای درست کردن این اسموتی مقوی، ابتدا بادام‌ها را از شب قبل خیس کرده و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس، بادام‌ها را با چهار لیوان آب در مخلوط‌کن ریخته و مخلوط کنید تا شیر بادام خانگی آماده شود.

در مرحله بعد، شیر بادام، موز، کره بادام زمینی، ماست خامه‌ای، وانیل و عسل را در مخلوط‌کن ریخته و به خوبی مخلوط کنید تا اسموتی یکدستی حاصل شود. اسموتی آماده شده را می‌توانید با مغز بادام خرد شده، برش‌های موز یا دارچین تزئین و سرو کنید.

اسموتی موز و بادام

۱۳- شربت بیدمشک و گلاب

شربت بیدمشک و گلاب یکی از نوشیدنی‌های بسیار خوشمزه برای ماه رمضان است که تاثیر چشمگیری در رفع عطش دارد. برای درست کردن این شربت، ابتدا گلاب و عرق بیدمشک را در قابلمه‌ای مناسب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.

سپس قبل از جوش آمدن، شکر یا عسل و زعفران دم کرده را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا شربت غلیظ شود. پس از غلیظ شدن، حرارت را خاموش کرده و شربت را پس از خنک شدن در ظرف درب‌دار در یخچال نگهداری کنید.

برای سرو، یک تا دو قاشق از شربت را در لیوان آب سرد ریخته، چند قطره آبلیمو اضافه و با یخ، خیار و برش‌های لیمو تزیین کنید.

مراحل تهیه شربت بیدمشک و گلاب

۱۴- اسموتی هندوانه و توت فرنگی

اسموتی هندوانه و توت‌ فرنگی، ترکیبی از دو میوه بهاری و تابستانی خوشمزه است که تاثیر بسزایی در رفع تشنگی و عطش دارد و شما می‌توانید آن را در ماه مبارک رمضان برای وعده افطار یا سحری آماده کنید. 

برای آماده کردن این اسموتی، ابتدا هندوانه و توت فرنگی را به قطعات کوچک خرد کرده و در فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ بزنند. سپس میوه‌های یخ زده را به همراه شکر و آبلیمو در مخلوط‌کن بریزید.

در صورت تمایل، چند تکه یخ نیز اضافه کنید. مواد را به خوبی مخلوط کنید تا پوره و یکدست شوند، سپس اسموتی را در لیوان‌های سرو بریزید و نوش جان کنید.

مراحل تهیه اسموتی هندوانه و توت فرنگی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای ماسالا

۱۵- شربت بهار نارنج و زعفران

شربت‌ بهار‌ نارنج و زعفران یکی از پرطرفدار‌ترین نوشیدنی‌های ماه رمضان است که می‌تواند به شکل یک نوشیدنی انرژی‌زا در طول روز عمل کند. برای درست کردن این شربت خوشمزه، ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده تا شکر حل شود.

سپس عرق بهار نارنج و زعفران دم‌کرده را اضافه و ۵ دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ و شفاف شود؛ توجه کنید حرارت زیاد عطر بهار نارنج را از بین می‌برد.

در ادامه، آب لیمو ترش تازه را برای جلوگیری از شکرک زدن اضافه و مخلوط کنید، مراقب باشید طعم لیمو غالب نشود. پس از خنک شدن شربت، آن را با یخ سرو کنید.

مراحل تهیه شربت بهار نارنج و زعفران

۱۶- شربت جلاب

شربت جلاب یک نوشیدنی فوق‌العاده برای فصل گرما است که می‌توانید آن را در ماه رمضان برای تامین آب بدن در برنامه غذایی خود قرار دهید. برای درست کردن این شربت، ابتدا یک کیلو نبات و سه لیتر گلاب را در قابلمه‌ای درب‌دار روی حرارت ملایم قرار دهید تا نبات کاملاً حل شده و به غلظت مطلوب برسد.

سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و نیم مثقال زعفران ساییده شده را اضافه و مخلوط کنید. در نهایت شربت را در ظرف سرو ریخته و برای خنک شدن، یخ یا یخچال را انتخاب و نوش جان کنید.

مراحل تهیه شربت جلاب

برای مشاهده لیست افطاری‌های متنوع از قبیل پیش‌ غذا، انواع دسر، نوشیدنی، غذاهای نونی و انواع غذا با برنج روی لینک افطاری چی بپزم؟ کلیک کنید.

نکات مهم برای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان

یکی از مهم‌ترین چالش‌ها روزه‌داران به‌ خصوص کسانی که در طول روز فعالیت بدنی زیادی انجام می‌دهند، تشنگی و از دست رفتن آب بدن است. دقت کنید که همواره در رعایت نکات مربوط به تامین آب بدن وسواس به خرج دهید؛ زیرا کمبود آب می‌تواند عوارضی جدی برای بدن به‌ همراه داشته باشد.

در فاصله بین افطار تا سحر در فواصل مناسب بین ۶-۸ لیوان آب بخورید تا آب از دست‌ رفته در طول روز جبران شود. اگر به خوردن چای یا قهوه علاقه دارید در مصرف این موارد زیاده‌روی نکنید، زیرا نوشیدنی‌های کافئین‌دار ادرارآور هستند و موجب خارج شدن آب بدن شما می‌شوند. چای کم‌رنگ بنوشید و از خوردن چای پررنگ پرهیز کنید.غذاهای چرب موجب بروز تشنگی می‌شوند. در وعده‌های ماه رمضان خود تا جای ممکن به‌ خصوص در زمان سحری از خوردن غذاهای چرب پرهیز کنید. سبزیجات و میوه‌ها در تامین آب بدن بسیار موثرند. در وعده‌های بین افطار تا سحر حتما از میوه‌های پرآبی مثل هندوانه تناول کنید.در وعده‌های غذایی خود در ماه رمضان از غذاهای پرنمک و شور پرهیز کنید. این غذاها آب موجود در بدن را به خود جذب می‌کنند و موجب بروز تشنگی می شوند.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، به معرفی انواع نوشیدنی‌های پرطرفدار و مفید برای رفع عطش در ماه رمضان پرداختیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما در ماه مبارک رمضان این نوشیدنی‌ها را درست کرده و از خوردن آن‌ها لذت ببرید.

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

منبع خبر