انواع قالب‌های شیرینی‌پزی؛ موارد استفاده (مزایا و معایب)

پخت کیک و شیرینی‌خانگی یکی از لذت‌بخش‌ترین و جذاب‌ترین کارهایی است که در خانه می‌توانید انجام دهید. برای پخت کیک…
انواع قالب‌های شیرینی‌پزی؛ موارد استفاده (مزایا و معایب)

پخت کیک و شیرینی‌خانگی یکی از لذت‌بخش‌ترین و جذاب‌ترین کارهایی است که در خانه می‌توانید انجام دهید. برای پخت کیک و شیرینی حرفه‌ای و با کیفیت باید با برخی از ابزار کلی و مهم شیرینی‌پزی آشنا باشید. در این مقاله از مجله اکالا، مزایا و معایب انواع قالب‌های شیرینی‌پزی را به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید بهترین انتخاب را متناسب با نیازهای خود داشته باشید.

انواع قالب‌های شیرینی‌پزی

انتخاب قالب مناسب یکی از مهم‌ترین عواملی است که باید پیش از شروع پخت آن را بررسی کنید. قالب مناسب می‌تواند به شما کمک کند تا شیرینی‌هایی یکدست و خوش‌فرمی بپزید.

انواع قالب‌های شیرینی‌پزی

قالب‌های فلزی

قالب‌های فلزی، پرکاربردترین و بهترین جنس قالب برای پخت انواع کیک و شیرینی هستند. این قالب‌ها حرارت را به طور یکنواخت و مناسب به مواد منتقل می‌کنند. در برابر دمای بالا مقاوم هستند و تنوع بسیار زیادی در مدل و اندازه‌هایشان وجود دارد.

قالب‌های فلزی جنس‌های مختلفی دارند اگر از قالب‌های فلزی تفلون یا نچسب استفاده کنید که پس از پخت کیک یا شیرینی شما به راحتی از قالب جدا می‌شود.

اما در صورت استفاده از قالب‌های فلزی ساده و صحیح چرب نکردن کف و دیواره‌های آن احتمال چسبیدن شیرینی یا کیک به قالب وجود دارد. همچنین در صورت عدم مراقبت صحیح امکان زنگ‌زدگی در این قالب‌ها زیاد است.

بیشتر بخوانید: ترفندهای طلایی برای جلوگیری از خشک شدن انواع کیک

قالب‌های سیلیکونی

قالب‌های سیلیکونی نیز یکی از مدل‌های محبوب قالب کیک و شیرینی هستند. این قالب‌ها تنوع بسیار زیادی در مدل‌ها و رنگ‌هایشان وجود دارد. در برابر تغییرات دمایی مقاوم هستند و نیازی به چرب کردن پیش از پخت ندارند. این قالب‌ها انعطاف‌پذیری زیادی دارند و به راحتی کیک یا شیرینی از آن‌ها جدا می‌شود.

قالب‌های شیشه‌ای و سرامیکی

قالب‌های سرامیکی یا شیشه‌ای برای مدت طولانی می‌توانند حرارت را حفظ کنند و ظاهری زیبا و مناسب برای سرو دارند. این قالب‌ها نسبتاً وزن سنگینی دارند و جابه جایی‌شان کمی دشوار است.

قالب‌های مافین و کاپ کیک

این قالب‌ها معمولاً به‌صورت چند خانه طراحی می‌شوند و برای پخت کاپ کیک، مافین و حتی مینی کیک مناسب‌اند. این مدل‌ها در انواع فلزی، سیلیکونی و حتی کاغذی در بازار موجودند.

قالب‌های میان‌تهی

قالب‌های میان‌تهی در جنس‌ها، اندازه‌ها و طرح‌های مختلفی در بازار یافت می‌شوند، این قالب‌ها برای پخت انواع کیک انتخاب بسیار مناسب و ایده‌آلی هستند. زیرا به دلیل حفره میان قالب حرارت به راحتی به تمام قسمت‌های کیک می‌رسد.

کاردبردهای انواع قالب‌های شیرینی‌پزی

قالب‌های کمربندی

این قالب‌ها به دلیل داشتن دیواره‌های جداشونده، گزینه‌ای عالی برای آماده سازی چیزکیک و تارت محسوب می‌شوند. از مزایای آن می‌توان به سهولت خارج کردن کیک از قالب اشاره کرد.

قالب‌های تارت و پای

قالب‌های مخصوص تارت دارای دیواره‌های شیاردار و کوتاه‌تری نسبت به قالب‌های کمربندی هستند. این قالب‌ها معمولاً کف جداشونده دارند که برای پخت انواع پای و تارت ایده‌آل‌اند.

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای پف کردن کیک

قالب‌های رولتی

برای پخت کیک‌های رولتی و لایه‌ای به قالب‌های مستطیلی و کم‌ارتفاع نیاز دارید که بتوانید مواد کیک را روی آن پهن کرده و بعد از پخت رول کنید.

قالب‌های نان و کیک صبحانه

این قالب‌ها معمولاً مستطیلی و دراز هستند و برای پخت کیک‌های ساده، نان‌های خانگی و انواع براونی استفاده می‌شوند.

مزایا و معایب انواع قالب‌های شیرینی‌پزی

نکات مهم کلی انتخاب قالب مناسب

در ادامه به نکات مهمی که پیش از انتخاب قالب مناسب باید در نظر بگیرید اشاره خواهیم کرد.

اگر قالبی مقاوم و بادوام می‌خواهید، مدل‌های فلزی یا سرامیکی را انتخاب کنید. اما اگر انعطاف و سهولت در جدا کردن شیرینی برای شما مهم است، قالب‌های سیلیکونی را در نظر بگیرید.اگر شیرینی‌های ترد و کره‌ای می‌پزید، قالب‌های فلزی بهترین انتخاب هستند. اما برای شیرینی‌ها و کیک‌های نرم و اسفنجی، قالب‌های سیلیکونی گزینه بهتری هستند.قالب‌های بزرگ‌تر برای کیک‌های اسفنجی مناسب‌اند، درحالی‌که قالب‌های کم‌عمق برای شیرینی‌های کوچک مانند تارت ایده‌آل هستند.برخی قالب‌ها را می‌توان به‌راحتی در ماشین ظرف‌شویی شست، اما برخی دیگر نیاز به شست‌وشوی دستی دارند.

 

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق مقاله بالا بتوانید قالب‌های شیرینی‌پزی مناسب کارتان را انتخاب کنید.

اگر شما در انتخاب قالب‌های شیرینی‌پزی موارد دیگری را بررسی می‌کنید که در کیفیت نهایی کیک و شیرینی شما تاثیرگذار است، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر