- 2024-12-02
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- بین الملل
الان مذاکره خوب است یا بد؟ / آینده محور مقاومت روشن است
نگاه تحلیلگر/گفتوگوی «نامهنیوز» با فوآد ایزدی
تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: ما دسترسی به داده های محرمانه نداریم بنابراین نمی توانیم 100 درصد بگوییم «الان مذاکره خوب است یا بد است»
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
نامهنیوز – نیروهای مخالف بشار اسد به رهبری گروه «هیات تحریرشام»، از روز چهارشنبه (۷ آذر) حملهای غافلگیرانه را علیه نیروهای دولتی آغاز و مناطقی را به تصرف خود درآورده اند. روسیه، اصلیترین متحد بشار اسد، در پاسخ به این تحولات مناطق تحت کنترل شورشیان را بمباران کرده است.
این اولین بار در هشت سال گذشته است که نیروهای مخالف دولت سوریه به حلب رسیدهاند، این نیروها، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند. ارتش سوریه هشدارهایی را درباره تحرکات گروههای تروریستی در استان ادلب دریافت کرده بود، اما حجم سنگین آتش تروریستها در ساعتهای اولیه حمله باعث بی نظمی و غافلگیری نیروهای ارتش شد.
برخی تحلیلگران معتقدند این حملات با شیطنت ترکیه و حمایت آمریکا انجام شده و امکان چنین حملهای بدون حمایت خارجی را ناممکن نبود. حال این سئوال مطرح است که تحولات سوریه چه تأثیری بر نفوذ منطقه ای ایران خواهد داشت؟
فواد ایزدی در گفتگو با نامه نیوز درباره ارتباط آمریکا با تحولات سوریه گفت: وزیر خارجه آمریکا در واکنش به پیشروی تحریر الشام در سوریه اعلام کرد «غافلگیر نشدیم»، حال آنکه نام این گروه در لیست گروه های تروریستی وزارت خارجه آمریکا قرار دارد. اگر خود آمریکایی ها عملیات را طراحی نکرده باشند، حداقل از آن خبر داشتند که امروز از وقایع سوریه خوشحال هستند.
وی با بیان اینکه محور مقاومت امروز در مقابل محور نسل کشی آمریکا، اسرائیل، ترکیه و گروه های تروریستی قرار دارد، افزود: واشنگتن معتقد است هر ضربه ای به محور مقاومت بخورد به نفع محور نسلکشی است، بر همین اساس به گروه تروریستی تحریر الشام کمک می کند.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درباره نسبت اتفاقات سوریه با ایران اظهار کرد: آمریکا برنامه دارد تا 4 سال آینده تکلیف ایران را مشخص کند چون اگر این سال ها بگذرد و ایران به همان سبک مسیر خود را ادامه دهد، با توجه به عضویت ایران در بریکس و شانگهای دیگر کاری از دست نظام سلطه بر نمی آید که بخواهد علیه تهران انجام دهد. واقعیت آن است که آمریکا قبلا نیز همین سیاست را در قبال ایران داشت اما جوابی نگرفت، این بار نیز جواب نخواهد گرفت.
وی درباره میزان موفقیت مذاکرات با غرب در وضعیت کنونی منطقه افزود: مذاکره راهکاری است تا از توانمندی های سیاسی، نظامی و اقتصادی کشور برای احصا منافع ملی در سیاست خارجی بهره بگیرد. متأسفانه حامیان مذاکره این واقعیت را در نظر نمی گیرند که طرف مقابل فقط از مذاکره برای خرید وقت، سردرگم کردن مقامات کشور و عملیات روانی روی افکارعمومی ایران استفاده می کند.
ایزدی گفت: ما دسترسی به داده های محرمانه نداریم بنابراین نمی توانیم 100 درصد بگوییم «الان مذاکره خوب است یا بد است» اما می توان گفت زمانی باید مذاکره کرد که حداقل احتمالی باشد که بعد از مذاکره وضع بهتر می شود. در مذاکرات قبلی نه تنها وضع ایران بهتر نشد که بدتر هم شد.
وی درباره احتمال فائق آمدن دوباره اسد بر گروه های تروریستی یادآور شد: ضربه هایی محور مقاومت در ماه های گذشته خورد و رویش هایی هم داشت؛ موقعیت رژیم صهیونیستی نزد افکارعمومی جهان نابود شده است. شهید سردار سلیمانی می گفت «گاهی در تهدیدها فرصت هایی است اما به شرطی که نترسیم نترسانیم»، در مجموع معتقدم آینده محور مقاومت مثبت است.
ارسال دیدگاه