اقتصاد دیجیتال در ایران قربانی بی‌توجهی می‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین، نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران، در پستی انتقادی در اکس (توییتر سابق) اعلام کرد که…
اقتصاد دیجیتال در ایران قربانی بی‌توجهی می‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین، نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران، در پستی انتقادی در اکس (توییتر سابق) اعلام کرد که غرفه اقتصاد دیجیتال از نمایشگاه اختصاصی تشکل‌ها و نهاد‌های اقتصادی برای رئیس‌جمهور، در آخرین لحظات و بدون اطلاع قبلی لغو شده است. او این تصمیم را نشانه‌ای از بی‌توجهی به اهمیت اقتصاد دیجیتال و چالشی بزرگ برای اهداف بلندپروازانه‌ای نظیر رساندن سهم این بخش به ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور دانست.

لغو دقیقه نودی غرفه اقتصاد دیجیتال

قاضی در شرح این اتفاق نوشت: «ما (انجمن تجارت الکترونیک) قرار بود فردا ۷ صبح در نمایشگاه اختصاصی برای آقای دکتر پزشکیان رئیس‌جمهور شرکت کنیم. غرفه‌ای به اقتصاد دیجیتال اختصاص داده شده بود که همین چند دقیقه پیش خبر دادن به علت اینکه رئیس‌جمهور وقت نداره، این غرفه کنسل شده.»

او با ابراز ناراحتی شدید از این تصمیم اعلام کرد که اعضای انجمن برای تهیه گزارش‌های مفصل و تدوین خواسته‌های مشخص از رئیس‌جمهور، شبانه‌روز کار کرده بودند، اما این تصمیم خلق‌الساعه تلاش‌های آنان را بی‌نتیجه گذاشته است.

سؤالات بی‌پاسخ درباره آینده اقتصاد دیجیتال

قاضی در پست خود چندین سؤال کلیدی مطرح کرد:

آیا وقت ما ارزش ندارد؟

او از اینکه تنها وقت رئیس‌جمهور اهمیت دارد، گلایه کرد و از برگزارکنندگان نمایشگاه پرسید که چرا از ابتدا زمان‌بندی دقیق‌تری ارائه نکردند.

چرا به اقتصاد دیجیتال توجهی نمی‌شود؟

قاضی انتقاد کرد که غرفه‌های سنتی همیشه در اولویت هستند و زمان آن رسیده که مدیران ارشد کشور به حوزه‌های آینده‌ساز مثل اقتصاد دیجیتال بها دهند.

چگونه می‌خواهید به اهداف برنامه توسعه برسید؟

او با اشاره به برنامه هفتم توسعه، پرسید که آیا با شرایط فعلی نظیر اینترنت ضعیف، محدودیت بازار‌های مالی و عدم دسترسی به بازار‌های جهانی، دستیابی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال در GDP ممکن است؟

رئیس‌جمهور چقدر برای اقتصاد دیجیتال وقت می‌گذارد؟

قاضی در ادامه نوشت که این سؤالات، همان موضوعاتی بودند که قصد داشت در نمایشگاه مطرح کند. او افزود: «رئیس‌جمهور چقدر از وقتش را و با چه مکانیزمی می‌خواهد در اختیار فعالان ۱۰ درصد از اقتصاد کشور بگذارد؟ آیا اصلاً تعهدی به این موضوع دارد یا خیر؟»

بی‌پاسخی به دغدغه‌های اقتصاد دیجیتال

رئیس انجمن تجارت الکترونیک در پایان ابراز کرد که امید چندانی به پاسخ‌گویی به این سؤالات ندارد، اما وظیفه خود دانسته که این دغدغه‌ها را مطرح کنم. او لغو ناگهانی این غرفه را نشانه‌ای از ضعف مدیریتی و عدم تعهد به بخش‌های نوظهور اقتصادی دانست که می‌توانند آینده کشور را رقم بزنند.
لغو دقیقه نودی غرفه اقتصاد دیجیتال در نمایشگاه، بار دیگر توجهات را به ضعف برنامه‌ریزی و عدم اولویت‌دهی به حوزه‌های مهمی، چون تجارت الکترونیک جلب کرده است. این اتفاق، سؤالاتی جدی درباره برنامه‌ریزی‌های کلان و تعهد مدیران ارشد کشور به توسعه اقتصادی در حوزه دیجیتال مطرح می‌کند. آیا وقت آن نرسیده که اقتصاد دیجیتال به‌عنوان یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد آینده، جایگاه شایسته خود را پیدا کند؟

منبع خبر