• 2025-05-11
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

افسردگی پدران و تأثیر آن بر رفتار اجتماعی و احساسی فرزندان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،محققان هشدار داده‌اند که افسردگی تشخیص داده نشده یا درمان‌نشده در پدران می‌تواند…
افسردگی پدران و تأثیر آن بر رفتار اجتماعی و احساسی فرزندان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،محققان هشدار داده‌اند که افسردگی تشخیص داده نشده یا درمان‌نشده در پدران می‌تواند تأثیرات منفی عمیقی بر رفتار و تعاملات اجتماعی فرزندان آن‌ها داشته باشد که این اثرات ممکن است سال‌ها ادامه یابد. به‌ویژه، کودکانی که در سن پنج سالگی پدرانی با علائم افسردگی داشتند، در سن ۹ سالگی به‌طور قابل توجهی بیشتر احتمال داشت که بی‌قراری، سرکشی و خشم نشان دهند.

این مطالعه که شامل داده‌های بیش از ۱۴۰۰ کودک بود، نشان داد که این کودکان همچنین دارای عزت نفس پایین‌تر و همکاری کمتری با دیگران بودند. دکتر «کریستین اشمیتز»، محقق اصلی این تحقیق و استادیار طب اطفال در دانشگاه راتگرز نیوجرزی، به این نکته اشاره کرد که در ارزیابی سلامت روانی کودکان، افسردگی در هر دو والدین باید در نظر گرفته شود و نه تنها مادران.

اشمیتز افزود: «افسردگی قابل درمان است و برای حمایت از کل خانواده، متخصصان اطفال باید با پدران نیز در این باره صحبت کنند و مداخلاتی خاص برای درمان افسردگی پدران طراحی کنند.»

این مطالعه که از سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ در بیش از ۲۰ شهر بزرگ ایالات متحده انجام شده بود، نشان داد که مشکلات رفتاری کودکان در دوران ورود به مهدکودک، می‌تواند تأثیرات منفی در تعاملات اجتماعی آن‌ها در مدرسه ابتدایی و حتی سال‌های بعدی مانند راهنمایی و دبیرستان به‌دنبال داشته باشد.

دکتر اشمیتز در ادامه گفت: «افسردگی در پدران می‌تواند به‌عنوان عاملی برای مشکلات فرزندپروری مطرح باشد. پدران افسرده معمولاً نمی‌توانند حمایت عاطفی لازم را به فرزندان خود ارائه دهند و ممکن است درگیری یا استرس در محیط خانه ایجاد شود.»

وی تأکید کرد که پدرانی که افسردگی خود را تشخیص داده و تحت درمان قرار می‌گیرند، می‌توانند سلامت روانی خود و فرزندانشان را بهبود بخشند و از مشکلات رفتاری آینده جلوگیری کنند.

منبع خبر

بیا تو صدا