• 2025-01-07
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

آیا بیماری تیروئید می تواند باعث مشکلات قلبی شود؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از وری ول هلث، یکی از مهم‌ترین دلایل برای تشخیص و درمان بیماری تیروئید،…
آیا بیماری تیروئید می تواند باعث مشکلات قلبی شود؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از وری ول هلث، یکی از مهم‌ترین دلایل برای تشخیص و درمان بیماری تیروئید، پیشگیری از بیماری‌های قلبی است که می‌تواند در نتیجه آن ایجاد شود.

بیماری تیروئید می‌تواند علائم قلبی را در افراد مبتلا به بیماری قلبی بدتر کند و مشکلات قلبی زمینه‌ای را تسریع کند. حتی ممکن است در افرادی که قلب‌های سالمی دارند، مشکلات قلبی جدیدی ایجاد کند.

این مقاله توضیح می‌دهد که غده تیروئید چه می‌کند و چگونه بر قلب تأثیر می‌گذارد. همچنین تفاوت علائم و درمان بین تیروئید کم‌کار و پرکار را پوشش می‌دهد.

چگونه شرایط تیروئید بر قلب تأثیر می‌گذارد

با تولید مقدار مناسب هورمون تیروئید، غده تیروئید به تنظیم متابولیسم بدن شما کمک می‌کند – مهم‌تر از همه، میزان مصرف اکسیژن و انرژی بدن شما را کنترل می کند. هورمون‌های تیروئید تقریباً بر تمام اندام‌های بدن تأثیر می‌گذارند، از نحوه ضربان قلب گرفته تا سطح کلسترول.

هورمون تیروئید بسیار کم (شرایطی که به‌عنوان کم‌کاری تیروئید شناخته می‌شود) یا هورمون تیروئید بیش از حد (به نام پرکاری تیروئید) می‌تواند به طرق مختلف بر قلب تأثیر بگذارد:

کم‌کاری تیروئید: کم‌کاری تیروئید زمانی است که تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی‌کند. بدون هورمون تیروئید کافی، اندام‌های بدن شما می‌توانند شروع به ضعیف شدن یا کند شدن کنند.
پرکاری تیروئید: پرکاری تیروئید زمانی است که تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید تولید می‌کند. با هورمون تیروئید بیش از حد، بسیاری از عملکردهای بدن شما می‌توانند شروع به تسریع کنند.

کم‌کاری تیروئید چگونه بر قلب تأثیر می‌گذارد؟

وقتی هورمون تیروئید کافی نباشد، نه قلب و نه رگ‌های خونی نمی‌توانند به‌طور طبیعی کار کنند. کاهش سطح هورمون تیروئید باعث می‌شود ماهیچه قلب با شدت کمتری پمپاژ کند و در نهایت ضعیف شود.

علاوه بر این، عضله قلب نمی‌تواند پس از هر ضربان قلب به‌طور کامل شل شود. این عدم آرامش می‌تواند باعث اختلال عملکرد دیاستولیک یا سفت شدن اتاقک‌های پمپاژ قلب شود – وضعیتی که می‌تواند منجر به نارسایی قلبی شود.

کم‌کاری تیروئید همچنین باعث سفت شدن رگ‌های خونی می‌شود که می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود.

اگر علائمی از کم‌کاری تیروئید دارید که پزشک شما نمی‌تواند توضیح دهد، مانند خستگی یا افزایش وزن، از آن‌ها بخواهید سطح هورمون تیروئید شما را اندازه‌گیری کنند. اگر قبلاً بیماری قلبی دارید، این امر به‌ویژه مهم است.

علائم قلبی

علائم قلبی در هر فردی که کم‌کاری تیروئید دارد ممکن است رخ دهد، اما این علائم به‌ویژه در افرادی که از قبل بیماری زمینه‌ای قلبی دارند، محتمل است.

مشکلات قلبی شایع مرتبط با کم‌کاری تیروئید عبارتند از:

تورم (ادم): ادم می‌تواند در نتیجه بدتر شدن نارسایی قلبی رخ دهد. علاوه بر این، کم‌کاری تیروئید خود می‌تواند نوعی ادم به نام میکسدم ایجاد کند که به دلیل تجمع پروتئین‌های غیرطبیعی و سایر مولکول‌ها در مایعی که سلول‌های بدن را احاطه کرده است، ایجاد می‌شود.
آریتمی‌های قلبی: کم‌کاری تیروئید ممکن است تمایل به ضربان زودرس و ضربان قلب نامنظم و لرزان (فیبریلاسیون دهلیزی) را بدتر کند.
تپش قلب: تپش قلب می‌تواند مانند یک احساس بال‌زدن، تپش یا پرش باشد که برای چند ثانیه تا چند دقیقه یا بیشتر طول می‌کشد و ممکن است زمانی که شما فعال هستید یا در حال استراحت هستید رخ دهد.
نارسایی قلبی : کم‌کاری تیروئید می‌تواند برای اولین بار در بیماران مبتلا به بیماری زمینه‌ای نسبتاً خفیف قلبی باعث نارسایی قلبی شود.
فشار خون دیاستولیک بالا: شریان‌ها می‌توانند با کم‌کاری تیروئید سفت شوند که باعث افزایش فشار خون دیاستولیک می‌شود.
تنگی نفس: تنگی نفس در هنگام فعالیت در کم‌کاری تیروئید معمولاً به دلیل ضعف در عضلات اسکلتی است. در افرادی که بیماری قلبی نیز دارند، ممکن است به دلیل تشدید نارسایی قلبی باشد.
ضربان قلب آهسته (برادی‌کاردی): ضربان قلب شما توسط هورمون تیروئید تنظیم می‌شود. در افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید، ضربان قلب به‌طور معمول 10 تا 20 ضربه در دقیقه کندتر از حد طبیعی است، به‌ویژه در بیمارانی که بیماری قلبی نیز دارند.
بدتر شدن بیماری عروق کرونر (CAD): کاهش هورمون تیروئید می‌تواند آنژین (درد قفسه سینه) را کمتر کند. اما افزایش کلسترول LDL (کلسترول بد) و پروتئین واکنشی C (یک پروتئین التهابی) که در کم‌کاری تیروئید مشاهده می‌شود، ممکن است هر CAD زمینه‌ای را تسریع کند.

درمان‌های کم‌کاری تیروئید

پزشکان اغلب سینتروید (لووتیروکسین) را برای درمان تیروئید کم‌کار تجویز می‌کنند.

این هورمون جایگزین یک بار در روز مصرف شده و از تیروکسین تقلید می‌کند، هورمونی که غده تیروئید به‌طور طبیعی تولید می‌کند.

کم‌کاری تیروئید یک بیماری مادام‌العمر است. اگر برای شما داروی تیروئید تجویز شده است، باید تا آخر عمر از آن استفاده کنید.

ارتباط بین کم‌کاری تیروئید و اضطراب چیست؟

معمولاً اضطراب و کم‌کاری تیروئید با هم در یک فرد اتفاق می‌افتد. این دو وضعیت همچنین می‌توانند از یکدیگر تقلید کنند تا جایی که ممکن است فرد مبتلا به کم‌کاری تیروئید حتی به اشتباه با اضطراب تشخیص داده شود. این بیماری‌ها همچنین علائم متعددی از جمله تپش قلب، تمرکز ضعیف، تحریک‌پذیری و افزایش ریزش مو را به همراه دارند.

پرکاری تیروئید چگونه بر قلب تأثیر می‌گذارد؟

هنگامی که هورمون تیروئید بیش از حد وجود دارد، عضله قلب باید سخت‌تر کار کند. برای یک فرد مبتلا به بیماری قلبی، داشتن تیروئید پرکار می‌تواند عوارض جسمی زیادی داشته باشد.

هورمون تیروئید اضافی، نیروی انقباض عضله قلب را افزایش می‌دهد و میزان اکسیژن مورد نیاز قلب را افزایش می‌دهد. ضربان قلب را نیز افزایش می‌دهد. در نتیجه، کار قلب بسیار زیاد می‌شود.

پرکاری تیروئید ممکن است بدون ایجاد علائم کلاسیک وجود داشته باشد. بنابراین اگر علائم قلبی دارید که به‌راحتی قابل توضیح نیستند، عملکرد تیروئید خود را بررسی کنید.

علائم قلبی

علائم قلبی می‌تواند در هر فردی که پرکاری تیروئید دارد رخ دهد، اما می‌تواند به‌ویژه در افراد مبتلا به بیماری زمینه‌ای قلبی خطرناک باشد.

علائم شایع عبارتند از:

ضربان قلب سریع (تاکی‌کاردی) و تپش قلب: هورمون تیروئید بیش از حد باعث می‌شود قلب شما سخت‌تر و سریع‌تر کار کند. در نتیجه، بسیاری از افراد مبتلا به پرکاری تیروئید ضربان قلب سریع یا نامنظم را تجربه می‌کنند.
آریتمی‌های قلبی: به‌ویژه در بیماران مبتلا به بیماری زمینه‌ای قلبی، پرکاری تیروئید می‌تواند باعث ایجاد تعداد زیادی آریتمی دیگر مانند کمپلکس‌های بطنی زودرس (PVCs) و تاکی‌کاردی بطنی شود.
نارسایی قلبی: پرکاری تیروئید خود می تواند باعث نارسایی قلبی شود، اما به ندرت. از سوی دیگر، اگر بیماری قلبی از قبل وجود داشته باشد، خطر بیشتر نارسایی قلبی همراه با پرکاری تیروئید شایع است. درمان این وضعیت می تواند دشوار باشد.
فشار خون سیستولیک بالا: انقباض شدید قلبی باعث افزایش فشار خون سیستولیک یا فشار داخل رگ های خونی در طول انقباض قلبی می شود.
تنگی نفس: تنگی نفس با تلاش می تواند به دلیل ضعف عضلات اسکلتی مرتبط با پرکاری تیروئید یا بدتر شدن نارسایی قلبی باشد.
بدتر شدن آنژین صدری: بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر که پرکاری تیروئید دارند علائم بدتری را تجربه می کنند. این موارد می تواند شامل افزایش آنژین یا حتی حمله قلبی باشد.

درمان پرکاری تیروئید

پزشکان اغلب تاپازول (متیمازول) یا پروپیل تیوراسیل (PTU) را برای درمان پرکاری تیروئید تجویز می کنند.

اگر درمان با قرص ناموفق باشد، جراحی برای برداشتن تمام یا بخشی از غده تیروئید یک جایگزین مناسب است. درمان ید رادیواکتیو نیز برای کند کردن تولید هورمون‌های تیروئید نیز همینطور است.

چه ارتباطی بین پرکاری تیروئید و اضطراب وجود دارد؟

علائم اضطراب در میان افراد مبتلا به پرکاری تیروئید رایج است. این دو حالت اغلب با هم اتفاق می افتند یا از یکدیگر تقلید می کنند. کاهش وزن، تپش قلب، لرزش و اضطراب از علائم کلاسیک پرکاری تیروئید هستند که گهگاه منجر به تشخیص اشتباه اضطراب می شوند.

چه کسانی در معرض خطر مشکلات تیروئید هستند؟

احتمال ابتلا به بیماری تیروئید بیشتر است اگر:

زنان
سفید پوست هستید و 60 سال یا بیشتر سن دارید
اضافه وزن دارید
سیگار می کشید
سابقه خانوادگی بیماری تیروئید داشته باشید
سابقه دیابت، کم خونی یا آرتریت روماتوئید داشته باشید
برای درمان سرطان ، به ویژه در دوران کودکی، پرتودرمانی به سر یا گردن انجام داده اید

برای کمک به کاهش خطر بیماری تیروئید:

از نمک یددار در حد اعتدال استفاده کنید
سیگار را ترک کنید
گردن خود را از نظر وجود توده و تورم بررسی کنید
مصرف سویا را محدود کنید
یک مکمل غذایی سلنیوم را در نظر بگیرید
به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید

مشکلات قلبی چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر علائمی دارید که می تواند نشان دهنده مشکل قلبی باشد، ممکن است پزشک بخواهد آزمایش هایی را انجام دهید. فرآیند تشخیصی ممکن است شامل ترکیبی از آزمایش خون، نظارت بر قلب و آزمایش های تصویربرداری باشد.

انواع آزمایش هایی که پزشک ممکن است تجویز کند عبارتند از:

تصویربرداری قلب: تکنیک‌های تصویربرداری پیشرفته، مانند سی‌تی‌اسکن کرونر (توموگرافی کامپیوتری) یا MRI قلب (تصویربرداری رزونانس مغناطیسی)، می‌تواند سرنخ‌های دقیقی در مورد میزان قدرت پمپاژ قلب، عملکرد دریچه قلب، وجود انسداد در قلب ارائه دهد.
آنژیوگرافی: این تکنیک تصویربرداری ممکن است شامل اشعه ایکس، MRA (آنژیوگرافی رزونانس مغناطیسی) یا CTA (آنژیوگرافی توموگرافی کامپیوتری) باشد. آنژیوگرافی با سایر تکنیک های تصویربرداری متفاوت است زیرا شامل تزریق رنگ کنتراست به خون نیز می شود تا نگاهی دقیق به رگ های خونی و دریچه های قلب ارائه دهد.
آزمایش خون: در موارد خاص، یک عضله قلب آسیب دیده باعث آزاد شدن مواد هشدار دهنده در خون شما می شود. اندازه گیری سطح این مواد از طریق آزمایش خون می تواند به پزشک شما کمک کند تا بفهمد که قلب شما چقدر آسیب دیده است. سایر آزمایشات خون را می توان برای اندازه گیری سطح کلسترول و تری گلیسیرید انجام داد که ممکن است نشان دهنده بیماری قلبی باشد.
اکوکاردیوگرام: اکوکاردیوگرام نوعی سونوگرافی قلب است که در آن پزشک یک پروب کوچک را روی قلب می گذراند تا امواج صوتی را که پژواک ایجاد می کنند اندازه گیری کند. این پژواک ها می تواند به پزشک شما بگوید که عضلات و دریچه های قلب شما چقدر خوب کار می کنند.
الکتروکاردیوگرام: برای این آزمایش،پزشک شما الکترودهای کوچک و چسبنده را به پوست شما، معمولاً روی قفسه سینه، بازوها و پاها متصل می کند. الکترودها توسط سیم‌های سربی به مانیتور متصل می‌شوند و به او اجازه می‌دهند تا تکانه‌های الکتریکی طبیعی قلب را اندازه‌گیری و تفسیر کند. الکتروکاردیوگرام می‌تواند نشان دهد که قلب شما با چه سرعتی خون را پمپ می‌کند، ریتم آن ثابت است و آیا خون به درستی در گردش است یا خیر.
مانیتور هولتر: می توانید مانیتور هولتر را به عنوان یک الکتروکاردیوگرام قابل حمل و پوشیدنی در نظر بگیرید. با این آزمایش، شما به مدت 24 ساعت یا بیشتر از مانیتور استفاده می کنید تا فعالیت الکتریکی قلب خود را در زمانی که از مطب پزشک خود دور هستید اندازه گیری کنید. مانیتور هولتر قدرت و زمان ضربان قلب، ریتم قلب و موارد دیگر را ضبط می کند.

چگونه قلب را سالم نگه داریم

برای حفظ سلامت قلب:

رژیم غذایی سالم داشته باشید: یک رژیم غذایی سالم برای قلب مملو از انواع میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های سالم (به خصوص پروتئین های گیاهی یا گوشت بدون چربی و فرآوری نشده)، غذاهای کم فرآوری شده، و بدون قند یا نمک افزوده شده است.
به طور منظم ورزش کنید: حداقل باید سعی کنید به همان اندازه که مصرف می کنید کالری بسوزانید. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که ابتدا با ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته شروع کنید، سپس مقدار و شدت فعالیت بدنی خود را افزایش دهید تا کالری بیشتری بسوزانید.
زندگی بدون تنباکو: اگر از تنباکو یا محصولات نیکوتینی از هر نوعی استفاده می کنید، مهم است که آن را ترک کنید.
کنترل کلسترول و فشار خون بالا: این ایده خوبی است که سطح کلسترول و فشار خون خود را حداقل یک بار در سال یا اگر سابقه سطوح بالا دارید، بیشتر چک کنید. اگر برای درمان یکی از آنها دارویی برای شما تجویز شده است، مراقب آن باشید.
الکل ننوشید: نوشیدن الکل می تواند منجر به فشار خون بالا، نارسایی قلبی، چاقی، سکته مغزی و سایر مسائلی شود که می تواند به قلب آسیب برساند.
استرس را مدیریت کنید: هورمون های استرس مزمن با کلسترول بالا، تری گلیسیرید، قند خون و فشار خون مرتبط هستند. به دنبال راه هایی برای کاهش استرس در زندگی خود باشید. به اندازه کافی ورزش کنید، یک گروه حمایتی پیدا کنید، برای افسردگی یا اضطراب به یک مشاور مراجعه کنید، تکنیک های تنفسی یا هر روش دیگری را که برای شما مفید است امتحان کنید.

منبع خبر