• 2025-07-05
  • 2 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

آیا بیش از حد ادرار می‌کنید؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، در دنیای امروز، خیلی‌ها عادت دارند قبل از خروج از خانه یا…
آیا بیش از حد ادرار می‌کنید؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، در دنیای امروز، خیلی‌ها عادت دارند قبل از خروج از خانه یا نشستن برای تماشای فیلم، به دستشویی بروند. این کار گاهی مشکلی ندارد، اما اگر به عادت روزانه تبدیل شود، می‌تواند ظرفیت مثانه را کاهش دهد و باعث شود بیشتر احساس نیاز به ادرار کنید.

چند بار ادرار در روز نرمال است؟

اکثر افراد سالم در طول روز پنج تا شش بار ادرار می‌کنند.

بعد از خوردن غذا، بدن مواد مغذی را جذب کرده و مواد زائد را از طریق خون دفع می‌کند.به گفته‌ی دکتر رونالد بنوآ، استاد اورولوژی در دانشگاه پیتسبورگ، کلیه‌ها این خون را تصفیه کرده و مواد زائد را به شکل ادرار خارج می‌کنند. ادرار از طریق لوله‌هایی به نام حالب، به مثانه منتقل می‌شود.

مثانه انسان معمولاً می‌تواند حدود ۲ فنجان ادرار را به مدت ۲ تا ۵ ساعت در خود نگه دارد.

به گفته‌ی دکتر مایکل ساوینو، مدیر بخش اورولوژی در بیمارستان دانشگاهی استاتن آیلند، میانگین دفعات ادرار در طول روز ممکن است برای زنان حدود ۵ بار و برای مردان حدود ۶ بار باشد.

میزان نوشیدن مایعات، نوع تغذیه، وزن، قد و متابولیسم بدن همگی بر تعداد دفعات ادرار تأثیر می‌گذارند.

آیا زیاد ادرار کردن برای مثانه مضر است؟

خیلی‌ها قبل از رفتن به سفر یا وقتی دسترسی به سرویس بهداشتی ندارند، «برای احتیاط» ادرار می‌کنند.
دکتر هاجر ایوب، اورولوژیست در مرکز سلامت UTHealth هوستون می‌گوید:”ادرار کردن برای احتیاط وقتی قصد سفر دارید، ضرری ندارد؛ اما اگر این کار را هر روز، بارها انجام دهید( یعنی هر کمتر از ۲ تا ۳ ساعت به دستشویی بروید) در بلندمدت می‌تواند باعث شود مثانه شما به نگه داشتن حجم کم عادت کند و دفعات ادرار بیشتر شود.”

مغز ما سیگنالی را از مثانه دریافت می‌کند زمانی که واقعاً پر شده و زمان ادرار کردن رسیده است؛ نیازی نیست به زور مثانه را خالی کنید.

برخی دلایل دیگر برای ادرار مکرر عبارت‌اند از:

آیا نگه داشتن ادرار خطرناک است؟

بیشتر افراد نگران هستند که اگر ادرار خود را زیاد نگه دارند، به مثانه‌شان آسیب برسد یا دچار عفونت شوند. دکتر ساوینو می‌گوید:”نگران نباشید، مثانه شما به‌خاطر نگه‌داشتن ادرار نمی‌ترکد! موارد بسیار نادری از پارگی خودبه‌خودی مثانه در منابع علمی وجود دارد.”

اگرچه نگه داشتن ادرار ممکن است ناراحت‌کننده باشد، اما معمولاً خود بدن شما را مجبور به تخلیه می‌کند. با این حال، در برخی شرایط خاص و برای برخی افراد، نگه داشتن زیاد ادرار می‌تواند خطر عفونت ادراری را افزایش دهد.

در یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۲۲، حدود ۲۵٪ از زنان حاضر در یک اقامتگاه، گفتند که نگه داشتن طولانی ادرار باعث ابتلا به UTI در آن‌ها شده است.با این حال، شواهد کافی برای اثبات اینکه نگه داشتن ادرار برای همه‌ی افراد مضر است، وجود ندارد.

چه زمانی باید نگران شوید؟

با افزایش سن، عضلات مثانه ضعیف‌تر می‌شوند و ممکن است ظرفیت نگهداری ادرار کمتر شود. همچنین بیماری‌هایی مثل:

دیابت کنترل‌نشده

تومور مثانه

سرطان: ممکن است باعث افزایش دفعات ادرار شوند.

دکتر بنوآ توصیه می‌کند:”اگر متوجه تغییری ناگهانی و چشمگیر در تعداد دفعات ادرار طی چند روز یا هفته شدید، حتماً با پزشک مشورت کنید.”

افرادی که کنترل مثانه خود را از دست داده‌اند، می‌توانند با کمک پزشک، مثانه را مجدداً آموزش دهند. همچنین اگر مشکل جدی وجود نداشته باشد، راهکارهایی مثل کاهش مصرف کافئین و الکل می‌تواند کمک‌کننده باشد.

دکتر بنوآ می‌گوید:”کافئین یک ادرارآور است و مثانه را تحریک می‌کند. کاهش مصرف آن به بیشتر بیماران کمک می‌کند.”

در آخر

ادرار کردن ۵ تا ۶ بار در روز طبیعی است.

ادرار کردن برای احتیاط گاهی اشکالی ندارد، اما اگر به عادت روزمره تبدیل شود، ممکن است ظرفیت مثانه را کاهش دهد.

در صورت تغییر ناگهانی در تعداد دفعات ادرار، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

کاهش مصرف کافئین، کنترل اضطراب و پیروی از عادت‌های سالم به عملکرد بهتر مثانه کمک می‌کند.

منبع خبر

بیا تو صدا