- 2025-01-01
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- بین الملل
آیا اسرائیل در مقابله حملات یمنیها به ایران حمله خواهد کرد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
برخی مقامات ارشد نظامی اسرائیل اکنون بر این باور هستند که به جای حمله به حوثیها در یمن «اقدام مستقیم» علیه ایران باید در اولویت قرار گیرد.
پس از شروع جنگ غزه و حمله ارتش رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان ساکن نوار غزه، یمن در راستای حمایت از ساکنان غزه و متوقفنمودن جنایتهای ارتش صهیونیستها علیه آنان اقداماتی را علیه رژیم صهیونیستی صورت داد.
در بُعد نظامی نیز حملات نیروهای مسلح یمن اثرگذاری خود را با عبور موشکها و پهپادهای یمنی از سامانههای پدافندی ارتش رژیم صهیونیستی و اصابت به اهداف حیاتی واقع در سرزمینهای اشغالی به اثبات رسانده است.
در پی این حملات، ارتش رژیم صهیونیستی و حامیان آمریکایی و انگلیسی آن، چندین بار خاک یمن را هدف تجاوز نظامی قرار دادند و شماری از غیرنظامیان یمنی را به شهادت رسانده یا زخمی کردند؛ اما به اذعان صهیونیستها این حملات اثر چشمگیری را روی نیروهای مسلح یمن و توانمندیهای آنان نداشته است.
پس از حملات هوایی اخیر آمریکا و انگلیس به صنعا از سوی ستاد فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکایی در خاورمیانه موسوم به سنتکام و با مشارکت جنگندهها و کشتیهای جنگی نیروی دریایی آمریکا، نیز مقامات یمنی تاکید دارند هرگز مرعوب اقدامات واشنگتن و تل آویو نخواهند شد
پس از حملات هوایی اخیر آمریکا و انگلیس به صنعا از سوی ستاد فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکایی در خاورمیانه موسوم به سنتکام و با مشارکت جنگندهها و کشتیهای جنگی نیروی دریایی آمریکا، نیز مقامات یمنی تاکید دارند هرگز مرعوب اقدامات واشنگتن و تل آویو نخواهند شد.
بر این اساس، محمد علی الحوثی، عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن اعلام کرد: آمریکاییها با حمله امروز به غزه نشان دادند که به جای حمایت از مردم مظلوم غزه، به دنبال حمایت از اسرائیل جنایتکار هستند. آمریکا به دنبال زورگیری در خاورمیانه بوده و میخواهد قانون جنگل را در منطقه حاکم کند.
وی خاطر نشان کرد: مردم ما و جنبش انصارالله به خاطر شرافت خود در حال دفاع از غزه هستند و این مسئله با حمایت آمریکا از صهیونیستها متفاوت است. ما همچنان به حمایت خود از مردم بی دفاع فلسطین ادامه میدهیم.
ایران نیز حملات گسترده آمریکا و انگلیس به مناطق مختلفی از شهر صنعاء را به شدت محکوم کرده است. «محمد علیبک» دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه روز چهارشنبه ۱۲ دیماه حملات گسترده آمریکا و انگلیس به مناطق مختلفی از شهر صنعاء را به شدت محکوم و اینگونه اقدامات را در راستای حمایت از تداوم جنایات رژیم صهیونسیتی در غزه توصیف کرد.
علیبک تجاوزات نظامی مکرر آمریکا و انگلیس به خاک یمن را نقض آشکار قوانین بینالمللی و منشور ملل متحد و تجاوز آشکار به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی یمن خواند. مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه ریشه تمامی درگیریها و حملات در منطقه غرب آسیا را تداوم سیاست نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه خواند و بار دیگر نسبت به پیامدهای منفی جنگطلبی و آتشافروزی این رژیم برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی هشدار داد.
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین تداوم حملات ماجراجویانه و تجاوزکارانه ائتلاف به رهبری ایالات متحده آمریکا به خاک یمن را با هدف ثباتزدایی در منطقه و تضعیف روند صلح و آتش بس بین گروهها و کشورهای درگیر در بحران یمن برشمرد. وی آمریکا و انگلیس را مسئول مستقیم پیامدهای خطرناک و غیرقابل پیشبینی شرایط منطقهای خواند.
تغییر معادله جنگ از سوی انصارالله یمن
متعاقب تشدید جنگ، انصارالله یمن از تغییر معادله جنگ سخن گفته است. در این راستا فرودگاهها و نیروگاههای اراضی اشغالی در زمره اهداف نیروهای یمنی قرار گرفته است. در این راستا «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن در خصوص حمله موشکی این کشور علیه اراضی اشغالی تاکید کرده است: یگان موشکی یمن ۲ عملیات نظامی منحصربهفرد علیه یافا و جنوب قدس اشغالی انجام داد. در جریان این عملیاتها ۲ موشک شلیک شد که موفق شدند به اهداف مورد نظر اصابت کنند.
یحیی سریع تصریح کرد: در عملیات نخست فرودگاه بن گوریون با موشک بالستیک مافوق صوت فلسطین ۲ هدف قرار گرفت و در عملیات دوم نیز نیروگاه تولید برق در جنوب قدس اشغالی با موشک بالستیک ذوالفقار مورد اصابت قرار گرفت.
وی بیان کرد: این ۲ عملیات همزمان با یک عملیات دیگر علیه ناوهواپیمابر یو اس اس هری ترومن صورت گرفت. این عملیات با تعداد زیادی پهپاد و موشکهای هدایت شونده در جریان آمادگی نیروهای آمریکایی برای حمله هوایی گسترده علیه یمن انجام شد.
وی تصریح کرد: عملیات دریایی ما نیز موفقیت آمیز بود و حمله هوایی آمریکاییها را خنثی کرد. ما آمادگی نیروهای رزمی خود را برای رویارویی با تهدیدات دشمن صهیونیستی ارتقا دادهایم.
عملیات اخیر نیروهای یمنی به اراضی اشغالی تنها یک روز پس از اعلام کانال ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی مبنی بر رسیدن ناو هواپیمابر «یو اس اس هری اس ترومن» آمریکا به جنوب دریای سرخ صورت گرفت
این عملیات تنها یک روز پس از اعلام کانال ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی مبنی بر رسیدن ناو هواپیمابر «یو اس اس هری اس ترومن» آمریکا به جنوب دریای سرخ صورت گرفت.
در این زمینه «محمد علی الحوثی» عضو ارشد شورای عالی سیاسی یمن طی پستی در شبکه اجتماعی X، درباره تداوم حضور ناو هواپیمابر هری ترومن در آبهای دریای سرخ هشدار داد و نوشت «بهتر است که ناو هواپیمابر هری ترومن از دریای سرخ دور شود و به سواحل آمریکا انتقال یابد و وضعیت به حال عادی بازگردد. در حالی که تداوم حضور آن به نظامیکردن دریا منجر میشود».
الحوثی در ادامه نوشت: «بقای آنها [در دریای سرخ]بدون مشروعیت و خارج از ماموریت و وظایف قانونی و در چارچوب ماجراجوییهای حساب نشده است».
الحوثی تصریح کرد که بازگشت این ناو برای نیروی دریایی آمریکا خارج از عرف نیست، زیرا قبلا همقطارانشان در آیزنهاور و سایرین نیز دست به چنین کاری زدهاند.
از سوی دیگر، منابع محلی نیز اعلام کردند یک پهپاد پیشرفته آمریکایی مدل MQ۹ توسط نیروهای مسلح یمن بر فراز حریم هوایی شمال این کشور رهگیری و ساقط شد. در این راستا، یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیهای از عملیات نیروهای مسلح یمنی که منجر به سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ ۹ بر فراز آبهای منطقهای یمن در منطقه مأرب شده است، خبر داد. بر اساس این گزارش پهپاد مذکور با موشک زمین به هوای تولید داخل یمن منهدم شده است.
بیانیه نیروهای مسلح یمن تاکید دارد که این دومین پهپاد طی ۷۲ ساعت گذشته و چهاردهمین پهپاد آمریکایی از زمان آغاز عملیات فتح موعود و جهاد پشتیبانی از غزه است که منهدم میشود.
این برای چندمین بار است که پهپادهای پیشرفته آمریکایی توسط نیروهای مسلح یمنی رهگیری و منهدم میشوند. پیش از این نیز منابع یمنی از ساقط کردن یک جنگنده اف ۱۸ نیروی دریایی آمریکا خبر داده بودند؛ موضوعی که آمریکا ساقط شدن آن را تأیید، اما اعلام کرد این جنگنده درپی آتش اشتباهی نیروهای خودی سقوط کرده است.
در همین راستا، نشریه انگلیسی «تایمز» در مطالبی به نقل از یک منبع امنیتی صهیونیست نوشته است: در حال حاضر به صورت کامل وارد جنگ با حوثیها میشویم. طرحی با گامهایی برای تشدید تنش علیه حوثیها وجود دارد.
نشریه انگلیسی «تایمز» در مطالبی به نقل از یک منبع امنیتی صهیونیست نوشته است: در حال حاضر به صورت کامل وارد جنگ با حوثیها میشویم. طرحی با گامهایی برای تشدید تنش علیه حوثیها وجود دارد
این منبع امنیتی صهیونیستی به نشریه «تایمز» بیان کرد: «اسرائیل» و شرکای بینالمللی آن، برای رویارویی کامل با حوثیها، نیت قطعی دارند.
تهدید صهیونیستها در حالی است که نیروهای یمنی تنها در طول یک ماه (ماه دسامبر ۲۰۲۴) ۲۷ عملیات نظامی در عمق فلسطین اشغالی انجام داده است. این عملیاتها علیه اهداف نظامی و حیاتی حساس دشمن صهیونیستی صورت گرفت و طی آن از ۱۰ موشک فراصوت از نوع فلسطین ۲، دو موشک بالستیک از نوع ذوالفقار و دهها پهپاد انتحاری استفاده شد.
ورود مصر به جنگ یمن؟
جنگ یمن در حالی تشدید شده است که برخی منابع مدعی ورود احتمالی مصر به جنگ یمن شدهاند. «یهوشوع مری لیختر» محقق اسرائیلی و عضو مرکز دایان در دانشگاه تل آویو مدعی شد که اطلاعات محرمانهای در دست دارد که حاکی از مداخله قریبالوقوع مصر علیه انصارالله یمن تحت فشار رژیم صهیونیستی است.
وی در پستی در شبکه اجتماعی X نوشت که «اسرائیل بر مشارکت مصر در بازدارندگی حوثیها، [به بهانه]متوقف کردن روند کاهش درآمدهای ملی این کشور از کانال سوئز در نتیجه اعمال محدودیت کشتیرانی از سوی این گروه در دریای سرخ فشار میآورد».
این محقق صهیونیست در ادامه مدعی شد که نیروی هوایی مصر در تدارک طرحهای حمله علیه انصارالله یمن است. زیرا عملیات آنها در دریای سرخ موجب میشود که مصر میلیاردها دلار به دلیل خسارات سنگین آنها به کانال سوئز، ضرر کند.
وی حتی مدعی شد که در همین راستا، ارتش مصر، ماکتی را در صحرای لیبی بین شهرهای قصر الفرافره و بولت آماده کرده و نیروی هوایی مصر را بر فراز این منطقه در حال آموزش هستند.
یهوشوع در ادامه نوشت که «مصر در درگیریهای جاری در یمن امروز نقش ایفا میکند و از مارس ۲۰۱۵ به یکی از کشورهای ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی علیه حوثیها تبدیل شده است و سابقه استقرار حدود ۸۰۰۰ سرباز در یمن را نیز دارد».
افزایش تحرکات سیاسی و حقوقی برای اعمال فشار بر انصارالله
در راستای تشدید فشار بر انصارالله یمن برای توقف حملات خود، شورای امنیت روز دوشنبه برای رسیدگی به حملات انصارالله یمن به سرزمینهای اشغالی جلسه اضطراری برگزار کرد.
«گلعاد آردان» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در جریان این نشست شورای امنیت مدعی شد: حوثیها (انصارالله) همچنان خدمه کشتیها را بازداشت میکنند و جهان باید در برابر تروریسم آنها بایستد. اگر دنیا علیه کاری که حوثیها (انصارالله) انجام میدهند عمل نکند، ما برای دفاع از (رژیم) اسرائیل حرکت خواهیم کرد و همانطور که مدارس ما بمباران شد، ما نیز برای دفاع از خود، آنها را بمباران خواهیم کرد.
آردان ادعا کرد: ما به حوثیها (انصارالله) قول میدهیم که سرنوشت آنها مانند سرنوشت حماس در غزه، حزبالله لبنان و حکومت بشار اسد در سوریه خواهد بود و دست دراز ما به هر کجا که بخواهیم خواهد رسید. حوثیها (انصاراله) اکنون با حمایت ایران تسلیحات پیشرفته دارند. بودجه سالانه حوثیها بالغ بر یک میلیارد و پانصد میلیون دلار است که از فعالیتهای ممنوعه و کمکهای مالی مستقیم ایران تامین میشود.
در رد این اتهامات و در نامه رسمی امیرسعید ایروانی به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد و لیندا توماس گرینفیلد نماینده دائم آمریکا و رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید شد: شورای امنیت نباید تحت تأثیر تبلیغات رژیم صهیونیستی قرار گیرد که درصدد انحراف توجهها از جنایات مستمر و پاکسازی قومی توسط این رژیم آپارتاید در غزه است.
پیش از این جلسه شورای امنیت و در راستای تشدید فشار بر انصارالله یمن نیز صهیونیستها اعلام کرده بوده بودند که هیأتهای دیپلماتیک این رژیم در اروپا را مأمور تلاش برای قرار دادن نام جنبش انصارالله در فهرست سازمانهای تروریستی کرده است
پیش از این جلسه شورای امنیت و در راستای تشدید فشار بر انصارالله یمن نیز صهیونیستها اعلام کرده بوده بودند که هیأتهای دیپلماتیک این رژیم در اروپا را مأمور تلاش برای قرار دادن نام جنبش انصارالله در فهرست سازمانهای تروریستی کرده است.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریمها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرده بود.
این در حالب بود که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.
رژیم صهیونیستی در نتیجه ناکارآمدی برای مقابله با حملات نیروهای یمنی در تلاش است معادله جدیدی را وارد این جنگ کند. معادلهای که از نظر رژیم بازدارنده باشد. در این راستا برخی مقامات ارشد نظامی اسرائیل اکنون بر این باور هستند که به جای حمله به حوثیها در یمن «اقدام مستقیم» علیه ایران باید در اولویت قرار گیرد. دیوید بارنیا، رئیس سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) در واکنش به حملات موشکی اخیر حوثیها به اسرائیل پیشنهاد داده بهجای یمن، به ایران حمله شود.
به نوشته المانیتور، تنها تعداد کمی از نهادهای امنیتی این رژیم از رویکرد بارنیا حمایت میکنند. منابع امنیتی میگویند ارتش اسرائیل با چنین حملهای مخالف است، مگر اینکه با هماهنگی آمریکا انجام شود. به نوشته کاسپیت، در حالی که دستگاههای امنیتی و نظامی اشتیاق کمی به این سناریو نشان میدهند، وزرای کابینه راست افراطی، همراه با وزیر امور خارجه گیدئون سار، از رویکرد بارنیا حمایت میکنند.
یک مقام ارشد امنیتی سابق اسرائیل که نخواست نامش فاش شود به المانیتور گفته بیانیه ارتش اسرائیل پس از حمله پنجشنبه به یمن نشان داد که اسرائیل قصد ندارد حوثیها را از طریق حمله به ایران متوقف کند
یک مقام ارشد امنیتی سابق اسرائیل که نخواست نامش فاش شود به المانیتور گفته بیانیه ارتش اسرائیل پس از حمله پنجشنبه به یمن نشان داد که اسرائیل قصد ندارد حوثیها را از طریق حمله به ایران متوقف کند. او هشدار داد: «اگر اسرائیل تصمیم بگیرد به خاطر تک تک موشکهایی که حوثیها پرتاب میکنند به ایران حمله کند، باید منتظر صدها موشک ایرانی در تلافی باشیم».
این مواضع نشان از متفاوت بودن جنگ یمن با جنگ غزه و جنگ با حزب الله لبنان است. چرا که حملات رژیم صهیونیستی و البته حملات آمریکا و انگلیس به یمن نتوانسته مقابل حملات نیروهای یمنی کاری از پیش ببرد و حتی نیروهای یمنی از تغییر معادله در جنگ با طرح «نیروگاه مقابل نیروگاه و فرودگاه مقابل فرودگاه» را مطرح کردهاند و اعلام کردهاند تا زمانی که حملات به نوار غزه متوقف نشود، به عملیات خود ادامه خواهند داد.
منبع: تابناک
ارسال دیدگاه