- 2025-01-02
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
آیا آنتیبیوتیکها موجب زوال شناختی در سالمندان میشوند؟
به گزارش اقتصادآنلاین، تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف آنتیبیوتیکها به خودی خود منجر به افزایش خطر زوال شناختی یا زوال عقل در افراد مسن نمیشود. این یافتهها، که توسط محققان دانشگاه هاروارد منتشر شده است، نگرانیهایی که در مورد تأثیرات منفی آنتیبیوتیکها بر سلامت مغز مطرح بود را کاهش میدهد.
دکتر اندرو چان، محقق ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی هاروارد، در این رابطه گفت: «با توجه به اینکه آنتیبیوتیکها بیشتر برای افراد مسن تجویز میشوند و این گروه در معرض خطر ابتلا به زوال شناختی هستند، این یافتهها میتواند اطمینانخاطر در مورد استفاده از این داروها را ایجاد کند.»
ارتباط سلامت روده و عملکرد مغز
محققان همچنین در یادداشتهای پسزمینه مطالعه خود اشاره کردند که مطالعات قبلی نشان دادهاند که سلامت روده با سلامت مغز ارتباط مستقیم دارد. روده انسان محل زندگی تریلیونها میکروارگانیسم است که برخی از آنها به تقویت عملکرد مغز کمک میکنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است اثرات منفی بر سلامت مغز بگذارند.
چان در این خصوص افزود: «آنتیبیوتیکها به دلیل اختلال در میکروبیوم روده میتوانند تاثیراتی بر عملکرد مغز بگذارند، چرا که این میکروبیوم برای حفظ سلامت عمومی بدن و عملکرد صحیح مغز اهمیت دارد.»
مطالعه بر روی سالمندان استرالیایی
برای انجام این تحقیق، دادههای بیش از ۱۳۵۰۰ سالمند استرالیایی که در یک کارآزمایی بالینی شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. این کارآزمایی به بررسی فواید سلامتی آسپرین با دوز پایین برای این افراد پرداخته بود. محققان سوابق نسخهها را برای تعیین میزان مصرف آنتیبیوتیکها در این گروه از سالمندان تحلیل کردند. نتایج نشان داد که ۶۳ درصد از شرکتکنندگان حداقل یک بار در طول یک دوره دو ساله از آنتیبیوتیک استفاده کرده بودند.
پیگیری سلامت مغز سالمندان
سلامت مغز این افراد به مدت پنج سال بعد از مصرف آنتیبیوتیکها تحت پیگیری قرار گرفت. محققان از تستهای شناختی برای ارزیابی مهارتهایی مانند حافظه، توجه، عملکرد اجرایی، زبان و استدلال استفاده کردند. در این دوره، بیش از ۴۶۰ نفر از شرکتکنندگان دچار زوال عقل و نزدیک به ۲۶۰۰ نفر دچار اختلال شناختی شدند.
نتایج تحقیق: هیچ ارتباطی بین آنتیبیوتیکها و زوال شناختی یافت نشد
نتایج این تحقیق نشان داد که هیچ تفاوت شناختی میان افرادی که آنتیبیوتیک مصرف کرده بودند و کسانی که مصرف نکرده بودند، مشاهده نشد. همچنین، بعد از تعدیل سایر عوامل خطر، مصرف آنتیبیوتیکها هیچ ارتباطی با اختلالات شناختی یا زوال عقل نداشت.
نتیجهگیری و نیاز به تحقیقات بیشتر
با وجود این یافتهها، محققان تأکید کردند که تحقیقات بیشتری لازم است تا بهطور قطع ارتباط یا عدم ارتباط آنتیبیوتیکها با زوال شناختی بررسی شود. اما بهطور کلی، نتایج این مطالعه میتواند نگرانیهای رایج در مورد تاثیرات طولانیمدت مصرف آنتیبیوتیکها بر مغز را کاهش دهد
ارسال دیدگاه