آغاز مجدد پروازهای مستقیم بین روسیه و ایران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مشرق، با شکست رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه در برابر ایران و فروکش…
آغاز مجدد پروازهای مستقیم بین روسیه و ایران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مشرق، با شکست رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه در برابر ایران و فروکش کردن تنش‌های اخیر در غرب آسیا و پایان ممنوعیت موقت پروازها از سوی مسکو، ارتباط هوایی مستقیم بین ایران و روسیه از سر گرفته شد.

این توقف پروازها که از ۲۳ خرداد و همزمان با حملات رژیم صهیونیستی به خاک ایران آغاز شده بود، باعث نگرانی بسیاری از مسافران و فعالان اقتصادی شده بود. اما حالا با اعلام رسمی روس‌آویاسیا، سازمان هواپیمایی کشوری روسیه، ممنوعیت پرواز بر فراز ایران، عراق و اردن لغو شده و پروازها به حالت عادی بازگشته است.

نخستین پرواز پس از این وقفه، روز جمعه (۶ تیر) توسط شرکت ماهان ایر از مشهد به فرودگاه شرمتیوو مسکو انجام شد و پرواز برگشت نیز همان روز صورت گرفت.

همچنین شرکت هواپیمایی آئروفلوت روسیه هم فروش بلیت به تهران را از سر گرفته و قرار است سه پرواز هفتگی در این مسیر انجام دهد. علاوه بر ایران، پروازهای مستقیم روسیه به عراق و اردن نیز مجدداً برقرار شده است.

در طول این مدت، بسیاری از ایرلاین‌های بین‌المللی مثل لوفت‌هانزا، امارات و ایر فرانس-کی‌ال‌ام مجبور به تغییر مسیر یا لغو پروازهای خود برای دوری از فضای هوایی منطقه شده بودند و طبق اعلام یوروکنترل، حدود ۶۵۰ پرواز در این بازه زمانی لغو شد.

براساس ماده ۲۱ متن معاهده ایران و روسیه که در دی ماه ۱۴۰۳ به امضای رئیس‌جمهور دو کشور رسید، طرف‌های متعهد همکاری در زمینه حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی، دریایی و ترکیبی و نیز آموزش متخصصان در زمینه حمل و نقل را گسترش خواهند داد که بر کریدور شمال-جنوب تمرکز دارد.

از طرفی، طرف‌های متعاهد از هماهنگی نزدیک در سازمان‌های بین‌المللی صنعت حمل‌ونقل حمایت خواهند نمود، بین نهادهای اجرایی در زمینه حمل‌ونقل و شرکت‌ها همکاری سودمند متقابل ایجاد خواهند کرد و مشارکت آن‌ها را در رویدادهای بین‌المللی صنعت حمل‌ونقل تسهیل خواهند نمود.

صنعت هوانوردی با ۳.۵ تریلیون دلار درآمد، حدود ۴.۱٪ از تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را تشکیل می‌دهد.

منبع خبر

بیا تو صدا