• 2025-05-12
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

آب فلورایددار؛ محافظ پنهان دندان یا عامل نگرانی‌های نوظهور؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،بسیاری از کشورهای جهان، از جمله ایالات متحده، فلوراید به آب آشامیدنی شهری…
آب فلورایددار؛ محافظ پنهان دندان یا عامل نگرانی‌های نوظهور؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،بسیاری از کشورهای جهان، از جمله ایالات متحده، فلوراید به آب آشامیدنی شهری افزوده می‌شود تا از سلامت دندان‌ها محافظت شود. این اقدام، به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، یکی از عوامل کلیدی کاهش پوسیدگی دندان در دهه‌های اخیر به‌شمار می‌آید.

حفاظت از مینای دندان با کمک فلوراید

مینای دندان که سد دفاعی دندان‌ها در برابر عوامل مخرب است، ممکن است بر اثر عوامل گوناگون از جمله اسیدهای باکتریایی، دندان‌قروچه یا برخی بیماری‌ها آسیب ببیند. فلوراید می‌تواند با جایگزین کردن مواد معدنی از دست‌رفته، باعث ترمیم مینا و تقویت دندان شود. به گفته دکتر اسکات تامار، فلوراید نه‌تنها در دوران کودکی برای رشد بهتر دندان‌ها مفید است، بلکه در بزرگسالی نیز با تماس مکرر با سطح دندان‌ها، به محافظت در برابر پوسیدگی کمک می‌کند.

مقدار مجاز فلوراید در آب، ایمن و کنترل‌شده است

مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا سطح مجاز فلوراید در آب را ۰.۷ میلی‌گرم در لیتر تعیین کرده تا از فواید آن بهره‌مند شویم، بدون آنکه دچار عوارضی مانند فلوروز دندانی شویم. این میزان نسبت به استانداردهای پیشین که بین ۰.۷ تا ۱.۲ میلی‌گرم بود، کاهش یافته است تا مصرف فلوراید از منابع مختلف متعادل باقی بماند.

خمیردندان فلورایددار جایگزین آب نیست

هرچند استفاده از خمیردندان و دهان‌شویه‌های حاوی فلوراید افزایش یافته، اما متخصصان تأکید می‌کنند که فلوراید موجود در آب نقش مکمل دارد، نه جایگزین. به گفته پروفسور گری اسلید، فلوراید موجود در آب به‌صورت مستمر و در دوز پایین وارد بدن می‌شود و نقش مهمی در محافظت دائمی از دندان‌ها دارد.

فلوراید برای همه مفید است؛ به‌ویژه برای اقشار کم‌برخوردار

پوسیدگی دندان در تمام طول عمر ادامه دارد و فلوراید می‌تواند با هزینه‌ای بسیار کمتر از درمان‌های دندانپزشکی، از آن پیشگیری کند. اهمیت این موضوع در جوامعی که دسترسی محدودی به خدمات بهداشتی و دندانپزشکی دارند، دوچندان است.

نگرانی‌ها درباره مصرف زیاد فلوراید

با این حال، نگرانی‌هایی هم در برخی نقاط جهان مانند چین و هند مطرح شده که در آن‌ها سطح فلوراید در آب طبیعی بسیار بالا است. برخی مطالعات در این کشورها ارتباطی احتمالی میان مصرف زیاد فلوراید و کاهش بهره‌ هوشی کودکان نشان داده‌اند. اما دکتر تامار تأکید می‌کند که این نتایج برای مناطقی با مصرف فلوراید در سطح استاندارد قابل تعمیم نیست.

منبع خبر

بیا تو صدا