آشپزیتغذیه

طرز تهیه کوفته تبریزی به همراه نکات حرفه ای

کوفته تبریزی یکی از معروف ترین غذاهای آذربایجان است که از گذشته ی دور تا به امروز در سفره ایرانیان بوده است اما این روز ها به دلیل وجود فست فود نقش کمرنگی به خود گرفته است.

در این مقاله ما به شما طرز تهیه کوفته تبریزی را آموزش می دهیم و از شما می خواهیم تا مزه لذیذ این غذا را امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی

  • گوشت چرخ کرده: 250 گرم
  • لپه: 1 پیمانه
  • برنج: 1 سوم پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • پیازچه و تره خردشده: 1 پیمانه
  • مرزه تازه خرد شده: 1 سوم پیمانه
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذا خوری
  • پودر جوزهندی: نصف قاشق چای خوری
  • نمک: میزان لازم
  • زردچوبه، فلفل، هل و زغفران: مقدار لازم
  • آبلیمو، آلو و غوره: با توجه به ذائقه می توانید کم یا زیاد اضافه کنید

طرز تهیه کوفته تبریزی

برای تهیه کوفته ابتدا باید لپه را جداگانه بپزید و اجازه دهید کاملا پخته شود. سپس در قابلمه ای دیگر برنج را با نصف پیمانه آب بگذارید تا بجوشد داخل آن مقداری زردچوبه و نمک بریزید تا زمانی که آبش خشک شود بگذارید روی حرارت بالا باشد.

لپه پخته شده را همراه پیاز و گوشت داخل مخلوط کن بریزید و بگذارید تا مواد با یکدیگر میکس شوند.

سپس آنها را داخل ظرفی بزرگ می ریزیم تا باقی مواد را به آن اضافه کنیم؛ تخم مرغ، مرزه، برنج نیمه پز، نمک، فلفل، زردچوبه، جوزهندی و تره را به لپه ها اضافه می کنیم و حسابی ورز می دهیم. (تا زمانی که مواد حالت چسبندگی پیدا کنند و مواد به دست نچسبد.

مقالات مرتبط: طرز تهیه دلمه برگ مو

مراحل تهیه سس

برای تهیه سس ابتدا قابلمه ای را روی حرارت بگذارید؛ داخل آن مقداری روغن بریزید و پیاز ها را سرخ کنید. مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید تا خوش رنگ تر شود.

رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و مقداری تفت دهید. به آن یک پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاید. (بعد از جوش آمدن سس شعله را کم می کنید.)

کوفته تبریزی

نحوه صحیح گرد کردن کوفته

برای اینکه کوفته شما وا نرود دوباره آنها را ورز دهید و به اندازه دلخواه مواد را بردارید گلوله کنید و داخل سس بگذارید. با همه مواد همین کار را انجام دهید.

در قابلمه را ببندید و اجازه دهید کوفته ها هم دمای قابلمه بشوند سپس شعله را کم کنید و به مدت 40 دقیقه بگذارید تا بپزد.

غذای شما آماده است آن را در ظرفی مناسب بریزید و با زرشک تزیین کنید. نوش جان

اگر به فکر تهیه شام هستید اینجا کلیک کنید

نکته هایی جهت باز نشدن کوفته ها

  • لازم است بعد از پخته شدن کوفته ها را از سس جدا کنید تا وا نرود.
  • می توانید داخل کوفته ها را با زرشک یا آلو ترش مزه کنید.
  • داخل سس تان می توانید برای ترش شدن سه دانه آلو بریزید.
  • زمان آماده سازی این غذای خوشمزه تقریبا 2 ساعت است.
  • این میزان مواد مناسب برای شش نفر است.
  • این غذا برای وعده افطار بسیار مناسب است.
  • کوفته تبریزی جزو دسته بندی دلمه و کوفته قرار می گیرد.
  • می توانید با گردو و زرشک آن را تزیین کنید.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا