اقتصادترفند هاخانه و آشپزخانهنکته ها و سیگنال ها

چگونه مدیریت مالی داشته باشیم!! (توصیه هایی برای پس انداز کردن)

از بی پولی گله دارید؟ مدیریت مالی ندارید؟ نمی توانید پس انداز کنید؟ دخل و خرج تان با یکدیگر هم خوانی ندارد؟

تفاوتی ندارد که شما 10 میلیون حقوق بگیرید یا 500 هزار تومان. اگر مدیریت مالی نداشته باشید در هر صورت کم می آورید و اگر درست آن را مدیریت کنید حتی می توانید پس انداز کنید.

در این مقاله به شما می آموزیم چگونه دخل تان را با خرج تان هماهنگ کنید تا همیشه در رفاه باشید و راه درست خرج کردن را یاد بگیرید.

نکاتی برای مدیریت مالی

1- بودجه بندی کنید

مخارج و درآمدتان را دقیق کنترل کنید، آنها را یادداشت کنید تا تصویر دقیق از درآمدتان داشته باشید. بعد از خرید فاکتورها و رسید ها را جمع آوری کنید و در دفتر حساب بنویسید. فراموش نکنید مبلغی را برای هزینه های آب و برق کنار بگذارید.

یکی از کارهایی که باعث بالا بردن دقت شما می شود گروه بندی کردن مخارج تان است به طور مثال: دسته بندی لباس، غذا، قبض ها، سرگرمی، تفریح و …

پس از اینکه گروه بندی کردید قطعا متوجه می شود برخی از گروه ها هزینه های زیادی را به دنبال دارد و خودتان شروع به حذف آنها می کنید.

پس از اینکه مدتی مخارج تان را مدیریت کردید برای هر گروه، بودجه ماهانه در نظر بگیرید تا بتوانید تا حد امکان پس انداز کنید.

2- برای مخارج برنامه ریزی کنید.

برای اینکه خرج تان کمتر شود لیستی تهیه کنید و فقط لیست را خریداری کنید نه که وارد فروشگاه شوید و هر چه میبینید خریداری کنید؛ این کار بزرگ ترین اشتباه است.

قبل از خرید چند مغازه ای قیمت بگیرید حتی اگر زمان ان را ندارید که قیمت بگیرید فورا از فروشگاه های اینترنتی قیمت بگیرید. به طور مثال برای خرید هارد، فلش و … از فروشگاه های اینترنتی معتبر قیمت بگیرید مقایسه کنید و سپس خریداری کنید.

حتما بخوانید: فروشگاه اینترنتی خرید کالای دیجیتال

برخی از آدم های موفق خرید را به عنوان تصمیم گیری بزرگی میبینند و برای آن برنامه ریزی دارند.

کالایی را تست نکنید. برخی از کالاها تست رایگان دارند؛ اگر آنها را تست کنید ممکن است بدون اینکه داخل لیست خرید تان باشد وسوسه شوید و آن را بخرید.

3- خودتان را برای خرید تحریک نکنید.

یکی از کارهای عاقلانه مدیریت مالی (برنامه ریزی مالی) است. اجازه ندهید هیجانات لحظه ای و ولخرجی های بیخود شما را وسوسه کند.

اگر می خواهید برای خرید وسوسه نشوید به هیچ عنوان پاساژ گردی نکنید و بی هدف به تماشای ویترین نپردازید.

4- تنها خرید کنید.

مادر و کودک

همراه بردن دوستان و یا کودکانی که به خرید علاقه دارند کاملا با خرید شما موافقت می کنند و به کلی برنامه مالی شما را دگرگون می کنند.

گاها فروشنده ها با چرب زبانی دیگر محصولاتشان را برای خرید به شما پیشنهاد می کنند؛ شما فقط آنها را بشنوید و با توجه به عقل و منطق خودتان خرید کنید. (فروشنده فقط شما را وسوسه می کند و ویژگی های خوب محصول را به شما می گوید شما باید قدرت تصمیم گیری داشته باشید و آنچه نیاز دارید و در چک لیست تان نوشته اید را خرید کنید.)

5- یکجا و نقد خرید کنید.

استفاده از کارت های بانکی شما را گول می زند و شما بیش از حد خرید می کنید بدون اینکه خودتان خبر داشته باشید.

بیش از میزان خرید پول نقد در کیف تان نداشته باشید بهتراست هفته ای یکبار بودجه هفتگی تان را برداشت کنید و بابت هر خرید تان رسید و میزان پول خرج شده را در دفتر حساب تان بنویسید.

6- تحت تاثیر تبلیغات قرار نگیرید.

عوامل محیطی و تبلیغات نقش مستقیمی روی خرید شما دارند. هر تبلیغی که می بینید به صداقت آن شک کنید آنها طراحی شده اند تا شما را برای خرید تشویق کنند. گاها نیز حقه هایی مثل قیمت استثنایی 299 تومان برای شما تدارک می بینند اما شما گول نخورید 299 تومان همان 300 هزار تومان است.

فروشندگان نیز می توانند با چرب زبانی و حقه های فروش شما را وادار به خرید کنند به طور مثال ویژگی های کوچک محصولشان را بیشتر از قیمت آن جلوه دهند و در نهایت شما را به خرید مجبور می کنند و ناخودآگاه آن محصول را می خرید.

7- تحقیق کنید.

قبل از خرید لوازم گران قیمت از فروشگاه های اینترنتی کمک بگیرید و هم مقایسه قیمت کنید و هم نظرات خریداران را بخوانید و محصولی را بیابید که متناسب با بودجه شما باشد. حتی اگر تبلیغ محصولی را دیدید فورا به خرید آن اقدام نکنید بلکه اول جست و جو کنید. تحقیقات نشان می دهد اگر برای خریدتان صبر کنید خودتان متوجه غیر ضروری بودن آن می شوید و دیگر اقدام به خرید آن نمی کنید.

8- منتظر حراجی ها بمانید.

خرید اقساطی با کمترین سود

اگر به کالایی برای دو ماه دیگر نیاز دارید به دنبال حراجی های اینترنتی و تخفیف های ویژه افتتاحیه یا …. باشید تا بتوانید در اسرع وقت با کمترین قیمت محصول را خریداری کنید. محصولات را در زمانی که بازارشان کساد است خریداری کنید مثلا پالتو در فصل تابستان بسیار ارزان تر از فصل زمستان است؛ یا لباس نخی تخفیف های ویژه ای در فصل زمستان می خورد.

اما محصولاتی مثل لوازم آرایشی بازارشان کساد نمی شود بهتر است از فروشگاه های همواره تخفیف یا قیمت مناسب تر خرید کنید مثل فروشگاه تخصصی پوست و مو زیپلین در هر فصل سال تخفیف های ویژه ای برای شما دارد. شما می توانید بهترین و تخصصی ترین محصولات پوست و مو را در این فروشگاه اینترنتی خریداری کنید.

9- قسطی نخرید.

خرید قسطی گران تر از قیمت اصلی آن می شود. تا جایی که می توانید قسطی خرید نکنید زیرا تا سه درصد سود روی قیمت آن می آید.

برای خرید اگر می توانید حتی وام نیز بگیرید اما حواستان به کارمزد و درصد وام باشد تا اشتباه نکنید. گاهی نیز فروشگاه های اقساطی به شما پیشنهادی می کنند مثلا اقساط ارزان و بلند مدت ممکن است شما را به اشتباه بیندازد.

طبق فرمول خودتان حساب کنید و مبلغی که باید در نهایت پرداخت کنید را پیش نمایش ببینید. (مبلغ هر قسط * مدت اقساط) را محاسبه کنید تا متوجه میزان پرداختی خود بشوید.

10- ارزان تفریح کنید.

در بودجه بندی تان مقداری را به تفریح کنار خانواده کنار بگذارید. هفته ای یکبار با کودک و همسرتان به مکان های تفریحی، پارک و … بروید تا بتوانید چند ساعتی را در کنار خانواده تفریح کنید. تا جایی که می توانید غذا در خانه تهیه کنید و هزینه ای بابت غذاهای چرب و پر کالری بیرون ندهید. تا بتوانید مدیریت مالی انجام دهید.

اگر برای تفریح تان زیاد هزینه می کنید یا هر هفته به آرایشگاه می روید تا لایه برداری کنید ما به شما مقاله ای را پیشنهاد می کنیم تا بتوانید در خانه لایه برداری صورت انجام دهید و خودآرایی کنید.

حتما بخوانید: پاکسازی و لایه برداری تضمینی در خانه

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا