تغذیهخواص مواد غذاییسلامت

چای سفید و آنچه درباره خواص آن باید بدانید…

چای سفید چیست؟

چای سفید – همچنین به آن چای جو کره ای یا چای جو بو داده می گویند – نوشیدنی سرد و گرم در آسیا است. در کره این نوشیدنی بوریچا ( بوری به معنی جو و چا به معنای چای ) نامیده می شود.

در ژاپن به این نوشیدنی موگیچا و در چین به این نوشیدنی دامای چا یا مای چا گفته می شود .

چای جو یک نوشیدنی محبوب در کره، ژاپن و چین است که به اعتقاد عمومی فواید سلامتی از جمله کاهش وزن، تنظیم قند خون، تسکین مشکلات گوارشی و حتی بهبود باروری مردان را فراهم می کند.

متأسفانه شواهد علمی زیادی برای تأیید این ادعا ها وجود ندارد.

ماده اصلی موجود در چای جو، جو بو داده است. جو یک غله کامل است که در سراسر جهان کاشته می شود. جو به دلیل داشتن فیبر زیاد و طعم ملایم در بین افراد سالم مصرف می شود.

استفاده از این دانه در دستور العمل ها آسان است و برای تولید نان، از این غلات استفاده می شود، همچنین تخمیر می شود و در تولید برخی از نوشیدنی های الکلی مانند آبجو و نوشیدنی های مقطر استفاده می شود.

طرز تهیه اولیه چای سفید در خانه

اگر تمایل دارید آن را از ابتدا به صورت خانگی تهیه کنید، می توانید مقداری جو را خوب شستشو دهید.

سپس خشک شود و بعد از خشک شدن، مقداری از آن درون تابه ( بدون روغن ) یا فر از قبل گرم شده گذاشته و بر روی شعله اجاق گاز قرار میدهیم.

به صورت دستی تفت می دهیم ( بو داده ) – دانه های جو را تفت داده تا کمی قهوه ای شود اما مواظب باشید که خیلی تیره نشود.

ساده ترین راه تهیه چای جو در خانه خرید کیسه های چای جو یا جو تفت داده شده (آماده دم) به صورت آنلاین یا فروشگاه است . برخی از بازارهای آسیا و فروشگاه های مواد غذایی سالم این محصول را حمل می کنند .

برای تهیه چای سفید:

حدود دو قاشق غذاخوری جو تفت داده شده را به یک قابلمه متوسط (هشت فنجان) آب اضافه کنید و بجوشانید.
حرارت را کم کنید تا آرام بجوشد و اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه بسته به سلیقه شما بپزد. آن را از روی حرارت برداشته و بگذارید تا خنک شود.

چای جو را دوباره گرم کنید تا به عنوان یک نوشیدنی گرم چای سرو شود یا آب جو را در یخچال قرار دهید و به صورت سرد سرو کنید.

برخی از نوشندگان چای برای عطر و طعم بیشتر، مقدار کمی لیمو یا شیرین کننده (مانند عسل یا شکر) به چای اضافه می کنند. ادویه هایی مانند هل را می توان به نوشیدنی گرم یا سرد نیز افزود.

آیا چای جو حاوی کافئین است؟

فواید چای سفید

چای جو به معنای سنتی “چای” نیست و از عصاره برگ گیاه درست نمی شود، مثل چای سیاه یا چای سبز. این ماده فقط از جو تهیه می شود که فاقد هرگونه کافئین است. بنابراین چای جو کاملاً فاقد کافئین است.

مزایای سلامت چای جو

مزایای چای جو بی پایان است. از جمله فواید آن:

  • تسکین درد معده
  • کاهش اختلالات خواب و سایر مشکلات مربوط به خواب
  • کاهش یبوست
  • تقویت سلامت پروستات و بهبود قدرت باروری مردان
  • درمان سرماخوردگی
  • جلوگیری از پوسیدگی دندان
  • به عنوان یک رقیق کننده خون عمل می کند
  • بهبود کاهش وزن
  • کاهش کلسترول

بسیاری از مزایایی که گفته شده ( به ویژه آن هایی که به سلامت هضم و کاهش وزن مربوط می شوند) بر اساس فواید جو به عنوان یک دانه کامل است.

جو پر از فیبر است و می تواند نظم را بهبود بخشد و به رژیم های غذایی کمک کند تا احساس سیری بیشتری داشته باشند و کمتر غذا بخورند. اما این فواید خوردن فیبر از خوردن غلات کامل جو حاصل می شود، نه هنگام نوشیدن چای جو.

عوارض جانبی چای جو

چای جو به احتمال زیاد در صورت مصرف اکثر مردم و استفاده مناسب از آن بی خطر است. اگر به غلات، بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن دارید، ممکن است بخواهید از مصرف هر محصول با جو خودداری کنید .

مقاله ای جذاب دنبال کنید…

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا