خانوادهروانشناسیکودک و والدین

چالش یا بازی خطرناک مومو برای خانواده ها دردسر ساز می شود!

به احتمال زیاد تا به حال درمورد چالش ها و بازی های خطرناک فضای مجازی که گاهاً کودکان و نوجوانان را مورد هدف قرار می دهد شنیده اید. در سال های اخیر این چالش ها که معمولاً توسط سودجویان و آزارگران سایبری راه اندازی و نشر داده می شوند، نسبتاً معروف شده اند و صد البته خطرات آنها هم بیشتر شده و خانواده های بیشتری در معرض آن قرار گرفته اند. چالش یا بازی مومو (Momo challange) چالشی بسیار خطرناک مانند نهنگ آبی و مریم است که به راحتی با استفاده از ترفند های روانشناسی، تهدیدات و محتوای ترسناک موجب ایجاد ترس و دلهره در قربانیان خود شده و علاوه بر آسیب های روحی و روانی، قابلیت این را دارد که قربانی های خود را دچار آسیب های جسمی کند و حتی به کام مرگ و خودکشی بکشاند.

چالش مومو چیست و چگونه کار می کند؟

چالش مومو ابتدا در جولای 2018 توسط یک یوتیوبر معرفی شد و هدف آن نوجوان ها بود. افرادی تحت نام Momo با نوجوانان در نرم افزار واتسآپ ارتباط برقرار می کنند و درست مانند چالش نهنگ آبی، از آنها می خواهند که کار هایی را به عنوان وظیفه انجام دهند و امتناع از آن کار ها با تنبیهات و تهدیداتی چون پیام های خشونت آمیز، عکس ها و ویدیو های ترسناک و ناخوشایند همراه است. گرچه در ادامه ی همان سال ترس ها تقریباً از بین رفت، مومو در سال 2019 به ویدیو های YouTube و YouTube Kids علاقه نشان داد و ویدیو های سمی خود را در این فضاها نیز انتشار داد. در این سال ها مومو در فیسبوک نیز فعالیت داشته و اکنون در ایران بیشتر از راه واتساپ فعالیت می کند.

عکس پروفایل مومو عکس یک عروسک ژاپنی است با چهره ای ترسناک، چشمان درخشان خیره، لبخند بزرگ و موهای نامرتب که کاری است از هنرمند عروسک گردان ژاپنی میدوری هایاشی. این موجود یک افسانه ژاپنی است که گاهی اوقات بچه ها را می دزدید و از آن برای ترساندن بچه ها در زمان ها دور استفاده می شده است. تصویر مومو اولین بار در اینستاگرام فردی به نام ناناکو که یک عروسک ساز است منتشر و وایرال شد.

عکس پروفایل مومو

اخبار و خطرات

یک مادر بریتانیایی می گوید خانواده اش قربانی چالش مومو است. پرل وودز گفت: “فقط یک دقیقه دیگر او می توانست آپارتمان من را منفجر کند، به خود و دیگران آسیب برساند. این بسیار ترسناک است.”

وودز در مورد فیلم هایی که کودک 12 ساله اش زویی در یوتیوب تماشا می کند دقیق و مراقب است اما با این حال مومو با هم به نوبه ای او و زویی را مورد هدف قرار داد. زویی اوتیسم دارد و چند هفته پیش رفتارهای غیرمعمولی از خود نشان داد و سؤالات عجیبی از مادرش می پرسید مانند: “خودکشی از کجا می آید؟ چگونه می توانم با چاقو خودکشی کنم؟”

آخر هفته گذشته زویی اجاق گاز آشپزخانه را روشن کرد بدون اینکه شعله ای روشن شود. این کار می توانست انفجار عظیمی شکل دهد! وودز توانست به صورت اتفاقی ظاهر شدن ویدیو سمی چالش مومو را در حین پخش یکی از انیمیشن های مورد علاقه زویی ببیند و متوجه آن شود.

زویی می گفت: “این مومو بود که فیلم های بد می ساخت و من را مجبور می کرد آن کار ها را انجام دهم.”

این مورد فقط یکی از اخباری بود که درباره بازی مومو و خطرات آن منتشر شده است، این چالش همچنین باعث خودکشی بی دلیل یک دختر 12 ساله آرژانتینی نیز شده است که این به معنای جدی بودن این خطر است. جدیداً پای این چالش به ایران نیز باز شده است و توسط مقامات نیروی انتظامی تحت پیگیری هستند.

اگرخانواده مان درگیر این چالش شد چه کنیم؟

سرهنگ علی محمد رجبی در این باره گفت: “رسیدگی به ارسال پیام‌ها و کلیپ‌های موسوم به چالش مومو به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفته و بزودی افراد داخلی که هدف‌شان اذیت و آزار دانش آموزان بوده است، گرفتار قانون می‌شوند.”

اول از همه، سرهنگ رجبی از هموطنان خواست هرگونه مشکل و موارد مشکوک در فضای مجازی را با سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir یا شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ در میان بگذارند.

هشدار ها در مورد چالش مومو

وی یادآور شد متاسفانه برخی خانواده‌ها در پی ارسال پیام‌ها و کلیپ‌های چالش مومو برای فرزندانشان به جای راهکار‌های فنی و صحبت کردن با آن‌ها نگرانی بیشتری به فرزندان خود منتقل کرده و باعث ایجاد اضطراب در فرزندانشان شده‌اند و از آنها درخواست کرد در صورت برخورد فرزندشان با محتوای مومو با آن‌ها صحبت کرده و نگرانی آن‌ها را کاهش دهند، زیرا والدین درک بهتری نسبت به تهدیدات فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دارند.

سرهنگ رجبی از والدین و معلمان خواست به هیچ وجه دانش آموزان را به استفاده از پیام رسان‌های خارجی برای آموزش مجازی هدایت نکنند و مراقبت‌های لازم را انجام دهند و در صورتی که به هر دلیل نیاز به استفاده از برنامه دیگری غیر از برنامه شاد بود از پیام رسان‌های داخلی استفاده کنند.

راه مقابله با چالش مومو

این پیام های تهدید آمیز به زبان فارسی و از سمت سودجویان و آزارگران ایرانی برای دانش آموزان ارسال می شوند، پس یکی از بهترین راه ها این است که در صورت مشاهده یا درگیر بودن با مومو، آن را بلاک کنید.

وقتی رد و بدل کردن پیام به مومو شروع شود، مومو در لیست مخاطبان شما ذخیره می شود و از آنجایی که در برنامه واتس اپ شماره هر فرد آیدی اوست، شماره شما نیز برای فرد مقابل “مومو” ذخیره می شود و حتی اگر اقدام به حذف اکانت و برنامه واتساپ شود، پیام های تهدید آمیز باز هم برای فرد می آیند و حتی با آنها تماس گرفته می شود که موجب بیشتر شدن رعب و وحشت می شود.

برای جلوگیری از این کار در هر نرم افزاری که دسترسی به شماره تلفن شما دارد، مومو را بلاک کنید و حتی آن را در لیست سیاه خود برای جلوگیری از تماس و دریافت پیام کوتاه نیز قرار دهید. این راه ها ممکن است تا حدود زیادی مشکل را حل کند اما اگر مومو اقدام به شروع دوباره آزار ها از طریق اکانت های دیگر شد، بهترین راه عوض کردن سیمکارت است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا