پزشکیسلامت

8 نکته ای که افراد دیابتی باید در مورد واکسن های کرونا بدانند!

واکسن های COVID-19 برای بزرگسالان بیشتر در دسترس است. علاوه بر در نظر گرفتن سن بالا، افرادی که مبتلا به دیابت هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به COVID-19 قرار دارند. بنابراین واکسیناسیون به موقع در مقابل بیماری کرونا برای آن ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. آیا در مورد عملکرد و عوارض واکسن کرونا بر افراد دیابتی آگاهی دارید؟

ممکن است درباره این واکسن های جدید سوالاتی داشته باشید. از جمله این که چه زمانی می توانید این واکسن ها را دریافت کنید و چه سوالاتی را باید در مورد آن ها از پزشک خود بپرسید. متخصصانی که با آن ها صحبت کردیم می گویند واکسن ها برای افراد دیابتی بی خطر، موثر و مهم هستند.

اگر شما یا یکی از عزیزانتان با دیابت (نوع 1 یا 2) زندگی می کنید، می توانید با خواندن این مقاله در مورد ایمنی، کارایی و اهمیت واکسن COVID-19، اطلاعات کسب کنید.

8 نکته ای که باید در مورد واکسن COVID-19 بدانید

واکسیناسیون COVID-19، به خصوص برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع 1 یا 2 می باشند، بسیار مهم است. زیرا در معرض خطر بیماری شدید و مرگ ناشی از ویروس کرونا قرار دارند. در بخش زیر، هر آنچه را که در مورد واکسن COVID-19 باید بدانید، توضیح می دهیم.

1- آیا در صورت ابتلا به دیابت نوع 1 ملزم به واکسیناسیون هستم؟

اولویت بندی افراد برای تزریق واکسن COVID-19 کار بسیار مهمی است. زیرا افراد مبتلا به دیابت (نوع 1 یا نوع 2) در معرض خطر بیشتری هستند، به همین دلیل بهتر است تزریق واکسن کرونا به موقع صورت گیرد. ابتدا گفته شده بود که افراد دیابتی با نوع 1 شامل تزریقات نمی باشند.

اما با گذشت زمان و طبق تحقیقات انجام شده مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در تاریخ 29 مارس، وب سایت خود را به روز کرد و بیان داشت که علاوه بر افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، افرادی که دیابت نوع 1 دارند نیز لازم است که واکسیناسیون شوند.

*** بیشتر بدانید: بررسی دیابت و انواع آن

2- آیا عوامل اضافی مانند سن یا داشتن بیماری زمینه ای بر موقعیت من در صف واکسیناسیون تأثیر می گذارد؟

بله، به طور بالقوه نیاز است تا افرادی که سن بالا و دارای بیماری زمینه ای هستند، در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند. زیرا آن ها بیشتر از دیگر افراد مستعد ابتلا به کرونا هستند. همچنین در صورت ابتلا به کرونا ممکن است با عوارضی شدید هم چون مرگ روبه رو شوند.

بنابراین افراد 16 تا 49 ساله با یک بیماری پر خطر، مانند: دیابت نوع 1 یا نوع 2 و افرادی که دارای 50 سال یا بیشتر هستند در اولویت صف هستند و زودتر واکسیناسیون می شوند.

به عنوان مثال در ماساچوست، افرادی که دارای دو یا چند بیماری زمینه ای مانند: دیابت نوع 2 هستند برای دریافت واکسن COVID-19 در اولویت قرار دارند.

مردم سایر کشور ها با داشتن شرایط پزشکی زمینه ای و عوامل اضافی مانند: سن یا داشتن یک بیماری دیگر واجد شرایط واکسیناسیون خواهند بود. بنابراین قرار گرفتن افراد در صف واکسیناسیون، بستگی به شرایط پزشکی آن ها دارد.

با افزایش سن در اولویت واکسیناسیون خواهید بود.

3- افراد دیابتی از کجا می توانند واکسن COVID-19 دریافت کنند؟

محل واکسن زدن نیز بسته به محل زندگی شما متفاوت است. ممکن است بتوانید برای اطلاع از موجود بودن واکسن با شهرستان یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود ثبت نام کنید. داروخانه ها، بیمارستان ها، مطب های پزشکان و بخش های بهداشت همه در تزریق واکسن ها نقش دارند.

همچنین می توانید برای واکسیناسیون با پزشک مشورت کنید. پزشک می تواند شما را در مورد محل واکسن در شهر خود راهنمایی کند.

4- آیا واکسن COVID-19 برای افراد دیابتی رایگان است؟

طبق گفته مسئولین مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، واکسن COVID-19 برای همه رایگان است، صرف نظر از وضعیت دیابت. اما برخی از ارائه دهندگان واکسن ممکن است هزینه ای را از شما بگیرند که در صورت نداشتن بیمه، بیمه درمانی دولتی یا خصوصی شما می تواند آن را جبران کند، یا صندوق امداد خدمات ارائه دهنده خدمات بهداشت و درمان و خدمات درمانی آن را جبران می کند.

تزریق واکسن کرونا

5- چرا واکسن زدن در صورت ابتلا به دیابت مهم است؟

دکتر گریگوری می گوید، اثرات محافظتی واکسن ها برای افرادی که دیابت دارند و در معرض خطر ابتلا به عفونت شدید و کشنده از COVID-19 قرار دارند، حیاتی است. مطالعه او در دسامبر سال 2020 در مراقبت از دیابت نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2، 3 برابر بیشتر از افراد بدون دیابت در بیمارستان بستری می شوند یا این که آن ها بیماری COVID-19 را با علائم بدتری تجربه می کنند.

دو مطالعه از انگلستان خطر مشابهی را نشان داد. به بررسی آن می پردازیم:

مطالعه اکتبر سال 2020 در دیابت Lancet و غدد درون ریز نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2، 2 تا 3 برابر بیشتر از افراد بدون دیابت در بیمارستان ها به خاطر ابتلا به بیماری COVID-19 می میرند.

یک مطالعه دیگر در دسامبر سال 2020 در مورد دیابت و غدد درون ریز Lancet نشان داد که احتمال مرگ افراد مبتلا به COVID-19 که مبتلا به دیابت با نوع 1 یا نوع 2 هستند، بیشتر است.

دکتر گبه می گوید:

“کاملاً واضح است که افراد دیابتی از نظر نتایج ناشی از COVID-19 بسیار بدتر از افراد بدون دیابت هستند”. زیرا یک مطالعه در اوایل همه گیری کرونا از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری نشان داد که تقریبا نیمی از افرادی که از COVID-19 زیر 65 سال فوت کرده اند، مبتلا به دیابت هستند.

*** بیشتر بدانید: علائم ابتلا به دیابت چیست؟ از کجا بفهمیم مبتلا هستیم؟

6- آیا واکسن ها برای افراد دیابتی بی خطر و موثر هستند؟

افراد دیابتی [برای واکسیناسیون COVID-19] در اولویت قرار می گیرند. زیرا می دانیم که در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند.

Gabbay می گوید که داده ها نشان نمی دهد واکسن های COVID-19 خطر خاصی برای افراد دیابتی دارند. وی همچنین می گوید هیچ دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم واکسن کرونا با انسولین یا سایر داروهایی که افراد دیابتی ممکن است مصرف کنند، تداخل ایجاد می کند.

7- افراد دیابتی باید به چه عوارض واکسنی توجه کنند؟

گبی اظهار داشت: عوارض جانبی واکسن های COVID-19 مانند واکسن های آنفلوانزا است. اکثر این عوارض جانبی خفیف می باشد، اما برخی از افراد واکنش های شدید تری داشتند که با فعالیت های روزمره آن ها تداخل داشته است.

به طور کلی، شایع ترین عوارض جانبی واکسن ها درد، تورم و قرمزی در محل تزریق است. دیگر عوارض جانبی رایج لرز، خستگی و سردرد است.

عوارض واکسن کرونا دیابت

*** بیشتر بدانید: بررسی تاثیر کرونا بر پوست و شناخت عوارض درمان

8- افرادی که دیابت دارند باید چه سوالاتی را درباره واکسن COVID-19 از تیم های بهداشتی خود بپرسند؟

گبی می گوید اولین سوالی که بیماران باید در مورد واکسن COVID-19 از ارائه دهندگان خود بپرسند این است: “چه زمانی می توانم آن را تزریق کنم؟”

گبی می گوید، با ارائه دهنده خود برای درخواست واكسن در تماس باشید. شما می توانید برای آگاهی از توزیع واکسن کرونا افراد دیابتی، به وب سایت های بخش بهداشت و درمان خود مراجعه کنید.

گبی می گوید:

“صبور بودن، پیگیری و آگاهی بهترین روش است.”

منبع: everydayhealth.com

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا