هپتیک راهی جدید جهت ورود به دنیای واقعیت مجازی

فناوری هپتیک توانسته است جای خود را در زندگی مردم (تعامل با گوشی و سایر دستگاه های هوشمند) باز کند، زیرا همانطور که واقف هستید حس لامسه نقش پر رنگی در زندگی ما دارد و از طریق همین حس می توان اطلاعات زیادی را منتقل کرد.


محققان فناوری سوئیس لوزان (EPFL) اختراع جدیدی را به ثبت رساندن که این اختراع نوعی پوست انعطاف پذیر مصنوعی می باشد که توانسته است در پیشرفت حوزه فناوری گام بزرگی بردارد.
افرادی که تجربه حداقل یک بار استفاده از فناوری هپتیک بخصوص در دنیای واقعیت مجازی را داشتند، نقش حس لامسه را در برقراری تعامل و واقعی بودن آن به وضوح درک کرده اند. این فناوری مکانیکی می تواند با فراهم سازی قابلیت لمس اجسام مجازی به کاربر، حس بودن در آن محیط مجازی را در کاربر تقویت کند.
فناوری لمسی نوعی از فناوری می باشد که از طریق لمس و با اعمال حرکت، لرزش یا فشار با کاربر تعامل برقرار می کند.
فناوری هپتیک
منشا کلمه Haptic، كلمه ی يونانی Haptesthai به معنی لمسكردن می باشد.
دانشمندان با تحقیق بر روی حس لامسه توانستند به اطلاعات جالبی دست یابند:
- چه نوع گيرنده هایی در پوست بدن وجود دارد؟
- نحوه انتقال اطلاعات بين سيستم اعصاب مركزی و نقطهی تماس توسط اعصاب

قابل ذکر است که پوست دست مجهز به گيرندهها، اعصاب و بخش های سيستم عصبی می باشد كه وظیفه اتصال حس لامسه به مغز و نخاع شوكی را برعهده دارد.
با توسعه رباتها، محققان متوجه ضرورت نیاز به وجود حس لامسه در اين وسايل مكانيكی شدند که سرانجام در سال ۱۹۹۳ در دانشگاه MIT، محققان موفق به ساخت دستگاهی شدند كه قابلیت شبیه سازی حس لامسه را داشت.
اما مشکل اصلی هنگامی به وجود آمد که سوال زیر در ذهن محققین مطرح شد:
کاربر چگونه می تواند اجسام موجود در دنیای مجازی را لمس کند و حتی جنس آن ها را نیز تشخیص دهد؟
پوست مصنوعی (حس بودن در دنیای واقعی)

محققان فناوری سوئیس لوزان (EPFL) اختراع جدیدی را به ثبت رساندن که این اختراع نوعی پوست انعطاف پذیر مصنوعی می باشد که توانسته است در پیشرفت حوزه فناوری گام بزرگی بردارد.
جالب است بدانید که بازخوردها در قالب 100 پالس در هر ثانیه به کاربر منتقل می شوند.
فناوری نوین پوست مصنوعی از سیلیکون و الکترودهای انعطاف پذیری ساخته شده است که با قابلیت انعطاف پذیری که دارد، به دور انگشتان یا مچ دست کاربر بسته شده و به کاربر در دریافت بازخوردهای لمسی، در قالب فشار یا ویبره کمک می کند. چندین سنسور نیز در این تکنولوژی جا سازی شده است که از طریق تشخیص تغییر شکل، شدت بازخوردها را تغییر داده و حس بودن در محیطی واقعی را برای کاربر فراهم کند.
Harshal Sonar (محقق ارشد در ساخت پوست مصنوعی)
این اولین باری است که موفق به ساخت یک پوست مصنوعی با سنسور و فعال کننده می شویم. این دو فاکتور به ما کمک می کنند تا یک سیستم کنترلی جامع به وجود آورده و بازخوردهای دریافتی توسط کاربر را دقیق تر و مطمئن تر کنترل کنیم و می توان از این تکنولوژی منحصر به فرد در حوزه پزشکی و آگاهی از میزان هوشیاری بیمار نیز استفاده کرد.
