علائم و نشانه های هک شدن چیست؟ چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟

در مقاله قبل درباره موضوع (هک چیست و چگونه از هک شدن گوشی جلوگیری کنیم) را آموزش دادیم؛ در این مقاله قصد داریم تا شما را با نشانه های هک شدن گوشی آشنا کنیم با ما همراه باشید.
تا قبل از ظهور گوشی های تا این حد پیشرفته خبری از هک نبود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی هکر های قوی و قدرتمند قصد دارند تا اطلاعات شما مخصوصا اطلاعات بانکی شما از سرقت کنند. در ادامه مقاله ما به شما راه هایی را معرفی می کنیم تا متوجه شوید چه زمانی اطلاعات شما مورد سرقت قرار می گیرد.
هک چیست و چگونه از هک شدن گوشی موبایل جلوگیری کنیم؟
نشانه های هک شدن چیست؟
1- افزایش قابل توجه استفاده از داده همراه
اپلیکیشن (Data Usage) به شما میزان استفاده از داده همراه تان را نشان می دهد و آن را آنالیز می کند. شما می توانید با استفاده از این نرم افزار دانلود های اخیرتان را مشاهده کنید.
2- خالی شدن فوری باطری موبایل
یکی از واضح ترین نشانه هایی که شما می توانید از طریق آن متوجه شید که هک شدید خالی شدن باطری موبایل است. در صورت خالی شدن بیش از حد باطری موبایل تان نشان دهنده هک شدن شماست. نرم افزارهای جاسوسی در پس زمینه گوشی شما فعال هستند و این موضوع سبب می شود تا بدون اینکه شما از گوشی موبایل تان استفاده کنید به صورت ناخودآگاه باطری خالی کنید.
در صورت مشاهده تکرار شدن این موضوع نشان دهنده این است که شما مورد سرقت هکر ها قرار گرفته اید.
3- افزایش حرارت گوشی همراه
افزایش حرارت گوشی موبایل در صورتی که از آن استفاده نمی کنید حکایت از این دارد که شما زیر ذره بین هکر ها قرار گرفته اید. در این صورت داده تلفن همراه شما بیش از حد فعال بوده و در حال استفاده است.
4- مشاهده نرم افزار های جدید روی تلفن

گاهی اوقات بدون آن که شما روی تلفن تان اپلیکیشن نصب کنید، اپلیکیشن جدیدی را روی گوشی مشاهده می کنید. این نرم افزار نشان دهنده هک شدن شما توسط هکر است. بر این اساس شما باید اپلیکیشن های خود را چک کنید و در صورت مورد مشکوک آن را حذف نصب کنید و به فروشگاه هایی که تعمیرات دارند مراجعه کنید تا به شما کمک کنند.
از نصب کردن اپلیکیشن هایی که در گروه ها و کانال ها منتشر می کنند خودداری کنید و فقط از منابع معتبر آن ها را دانلود کنید.
5- پخش زنده ویدئو به صورت خودکار
اگر گوشی تلفن همراه شما ویدئو زنده ای را به صورت خودکار پخش کرد به این معناست که هکر گوشی شما را شنود می کند. اگر این وضعیت دوباره تکرار شد حتما برای رفع مشکل احتمالی به مراکز معتبر و امنیتی مراجعه کنید تا به شما کمک کنند.
6- ضعف عملکرد در گوشی هوشمند
هنگامی که تاخیر در ارسال و دریافت پیام هایتان احساس کردید این موضوع به این معناست که شخصی به تلفن شما نفوذ کرده است.
7- برقراری تماس و ارسال پیامک بدون اطلاع کاربر
هنگامی که روی تلفن همراه تان متوجه ارسال پیام یا تماس به مخاطبان تان را مشاهده کردید و مطمئن بودید که شما این وضعیت را انجام ندادید مطمئن شوید که اطلاعات تلفن همراه شما مورد سرقت سارقان قرار گرفته است.
8- باز شدن پنجره های ناخواسته و آزار دهنده
باز شدن صفحات عجیب و آزار دهنده ای که مانع از کارکردن شما با گوشی شود احتمال هک شدن تلفن شما وجود دارد. اما توجه داشته باشید خیلی از این تبلیغات طبیعی است و نشانه ای از هک شدن را ندارد اما لازم است احتیاط کنید.
اکثر این تبلیغات با نام های (آگ افزار) ( آگهی افزار) برای شما نمایش داده می شوند.
9- شنیدن صداهای عجیب و غیرعادی از گوشی

شنیدن موسیقی یا آهنگ های عجیب و غریب هنگام مکالمه می تواند ناشی از شنود خط شما توسط هکر ها باشد. اما باید به این موضوع دقت داشته باشید که گاهی اوقات این صداها عادی است؛ اما احتیاط شرط عقل است!
10- قفل نشدن موبایل
اگر فعالیت عجیبی در تلفن همراه تان احساس کردید آن را قفل کنید و مراقب عملکرد آن باشید اگر کسی شما را هک کرده باشد گوشی شما به صورت کامل قفل نمی شود و همزمان به فعالیت خودش ادامه می دهد.
11- مسدود شدن ایمیل
ممکن است متوجه شوید ایمیل رسمی و شخصی شما با فیلترهای مخصوص مسدود شده است. حتما رمز عبورتان را عوض کنید و از تایید هویت چند مرحله ای استفاده کنید.
امیدواریم از این مقاله درس خوبی گرفته باشید شما می توانید در صورت شک داشتن به این موضوع (آیا مورد حمله هکرها قرار گرفته اید) به مراکز تعمیرات تخصصی مراجعه کنید و مشکل تلفن تان را بازگو کنید تا به شما کمک کنند.
مطالب مرتبط:
DNS خصوصی (Private DNS) چیست و چرا باید در اندروید از آن استفاده کنیم؟