نحوه صحیح تربیت کودکان و نکاتی ک باید بدانید

وقتی تصمیم می گیرید که صاحب فرزند شوید در واقع مسئولیت سنگین تربیت او را به عهده گرفته اید. نحوه صحیح تربیت کودکان یکی از بزرگترین دغدغه های والدین محسوب می شود.
برخی موارد این دغدغه ها به قدری زیاد می شود که حالت وسواسی به خود می گیرد؛ گاها افراد روش های سخت گیرانه ای برای تربیت فرزند به کار می گیرند یا کاملا بیخیال شده و فرزند را به حال خود رها می کنند که هر طور می خواهد رفتار کند.
این روش ها با شیوه استاندارد جهانی تربیت کودک مطابقت ندارد و درست نیست. در این مقاله به شما کمک می کنیم نحوه صحیح تربیت کودکان را به شیوه صحیح بیاموزید.
شخصیت کودک خود را بشناسید
یک نکته بسیار مهم در نحوه صحیح تربیت کودکان درک شخصیت و خلق و خوی کودک است. تا بتوانید استعدادها و خواسته های او را بهتر بشناسید. روش های مختلفی برای تربیت کودکان وجود دارد که والدین می توانند با داشتن توجه و آگاهی لازم از آن ها کودکان خود را تربیت کنند و یک روش قطعی و صحیح برای تربیت کودکان پیدا کنند.
شیوه درست برخورد با کودکان
والدینی که محدودیت های زیادی برای تربیت کودکان به کار می برند باید بدانند که کارشان بسیار اشتباه است. هدف از تربیت کودکان، آموزش احترام متقابل به آن ها و آماده کردن آن ها برای پیروی و یادگیری از قوانین اجتماعی است.
هیچ گاه از زور و اجبار علیه کودکان استفاده نکنید و هیچ گاه آن ها را خسته نکنید تا دست به مخالفت های شدید بزنند. بهتراست با محبت فراوان با فرزندتان برخورد کنید به جای استفاده از زور برای فهماندن حرفتان به آنها.
تا جایی که می توانید به کودکتان عشق و محبت بورزید و حد و مرزهای مشخصی برای آن ها مشخص کنید. فقط در زمانی که جان فرزندتان در خطر بود از شیوه های پرخاشگرانه و سلطه جویانه استفاده کنید.
زمانی که کودک کار بدی انجام می دهد به عنوان مثال نوشیدنی یا غذا را از دهان خود بیرون می ریزد طوری رفتار کنید که کودک تصور کند شما فکر می کنید این کار تصادفی بوده و از روی عمد نبوده است.
در این مواقع تنبیه یا داد زدن سر کودک اشتباه است زیرا باعث می شود کودک با دیدن این رفتار کار خود را تکرار کند. پس در موقعیت های مختلف باید روش های تربیتی خود را تغییر دهید و باید بدانید در موقعیت های مختلف چگونه رفتار کنید.

الگوی مناسبی برای فرزندتان باشید
الگوی مناسبی برای رفتار کودکتان باشید به عنوان مثال: احترام، دوستی، مهربانی، صداقت و صبر و تحمل را به او بیاموزید.
اگر می خواهید فرزندتان نیزاین خصوصیات را داشته باشد رفتار متواضع داشته و خودخواهانه رفتار نکنید. بدون چشم داشت کار خیر انجام دهید و به جا و به موقع از دیگران تعریف کنید. در مجموع اگر می خواهید فرزندانتان صفات و ویژگی های مثبت و دلخواهتان را داشته باشند به رفتارهای خود بسیار دقت و توجه کنید چرا که کودکان اکثر کارها و رفتارها را از شما الگو برداری می کنند.
اعتماد به نفس وعزت نفس کودکتان را افزایش دهید
حرف ها و رفتارهای شما بیش از هر چیز دیگری در شکل گیری عزت نفس و اعتماد به نفس فرزندتان تاثیر می گذارد. وقتی از فرزندتان به خاطر موفقیت ها و کارهای مثبت چه کوچک و چه بزرگ که انجام می دهد تعریف می کنید او احساس غرور می کند. وقتی به کودک کار یا مسئولیتی را واگذار می کنید که به تنهایی انجام دهد احساس قدرت و توانمندی می کند.
اما اگر او را به خاطر اشتباهش تحقیر و با دیگران مقایسه کنید باعث می شود احساس بی ارزش بودن به او دست بدهد. مثلا اگر بگویید “عرزه انجام هیچ کاری رو نداری”! یا از “خواهر یا برادر کوچک ترت هم بچه گانه تر رفتار می کنی!” بسیار به کودک آسیب می زند که از ضربه های فیزیکی هم عذاب آورتر است. به کودکتان بفهمانید همه ممکن است اشتباه کنند و حتی اگر مرتکب اشتباه شود و کاری برخلاف میلتان انجام دهد باز هم او را دوست دارید.

مطالعه بیشتر: نقش تعیین کننده خانواده در سلامت و روان فرزندان
به فرزندان خود یاد بدهید بدون اینکه از آن ها بخواهید در کارهای منزل به شما کمک کنند.
اگر فرزندتان را از انجام کارهای خانه معاف کنید فردی را به جامعه تحویل می دهید که در محیط کارش منتظر می نشیند تا بقیه به او بگویند که چکار باید بکند چکارنباید بکند؛ و مهم تر اینکه انگیزه ناگهانی و غریزی ندارد که آن ها را وادار کند تا دست به کار شوند و جوانب کار را بسنجند.
آن ها نمی دانند چطور باید برای اطرافیان و همکارانشان مفید باشند و چطور می توانند کارهایی که کارفرمایانشان از آن ها می خواهد را پیش بینی کرده و از برنامه جلو باشند.
برای فرزندانتان وقت بگذارید
کودکانی که توجه کافی از والدینشان دریافت نمی کنند، بد رفتاری می کنند و برای جلب توجه پدر و مادرشان نمایش به راه می اندازند چون می دانند که از این طریق والدینشان به آن ها توجه می کند. به عنوان مثال برای شب برنامه ریزی کنید و از فرزندتان بخواهید که نظر بدهد.
از آن جایی که والدین و فرزندان فرصت های کمتری برای با هم بودن دارند، والدین باید تلاششان را بکنند تا هر زمان که فرزند نوجوانشان تمایل به گفتگو یا شرکت در فعالیت های خانوادگی داشت در دسترس باشند.
پارک رفتن، سینما رفتن و وقت گذاشتن های این چنینی با فرزندان نوجوانتان باعث می شود که متوجه شود برایش ارزش و احترام قائلید. مطمئن باشید که فرزندتان این ساعت های خوش را فراموش نخواهد کرد.

مطالعه بیشتر: ایده های جذاب برای بازی با کودکان در خانه
چکیده مطالب
آنچه در نحوه صحیح تربیت کودکان باید در نظر داشته باشید این است که هیچ گاه سعی نکنید کودکانتان را کنترل کنید بلکه روش های درست زندگی را به آن ها بیاموزید. به آن ها نشان دهید که آنها را همان گونه که هستند دوست دارید
در خانه به آن ها مسئولیت بدهید و بگذارید کار کردن و مسئولیت پذیری را بیاموزند و خلاق شوند. قواعد و مرزهایی را در خانه برقرار کنید و تحت هیچ شرایطی زیر آن ها نزنید. الگوی خوبی برای آن ها باشید و در جریان باشید که زیر ذره بین آن ها قرار دارید.
در نظر داشته باشید که سخت گیری بیش از اندازه نتیجه مطلوب نمی دهد و برعکس عمل می کند. سعی کنید با یکدیگر غذا بخورید و وقت و ساعات بیشتری را با آن ها بگذرانید.