
نئوتادین یکی از جدیدترین داروهای ضد حساسیت و آلرژی است که از خانواده آنتی هیستامین ها مشتق شده و در دنیا با نام دس لوراتادین شناخته می شود. ما در این مطلب کوتاه و مختصر، قصد داریم تا برخی از ویژگی های این داروی ضد حساسیت را مورد بررسی قرار دهیم و نکاتی که لازم است قبل از مصرف این دارو بدانیم را شرح دهیم. امیدواریم این مطلب بتواند برای شما مفید واقع شود.
نئوتادین چیست؟
همانطور که اشاره شد، نئوتادین در حقیقت یک داروی ضد حساسیت است و از خانواده آنتی هیستامین ها محسوب می شود. این دارو در دنیا با نام دس لوراتادین نیز شناخته می شود که در ایران توسط گروه داروسازی دکتر عبیدی با نام “نئوتادین” به بازار عرضه شده است.
دس لوراتادین در حقیقت نسل جدیدتری از لوراتادین ها می باشد که عوارض مصرف نسل قبلی خود را نداشته و علاوه بر این، توانسته اثر بخشی بیشتری را نیز در بررسی ها از خود نشان دهد. این موضوع و همچنین ابتلای بسیاری از افراد به حساسیت های مختلف، باعث شده تا این دارو به سرعت مورد توجه قرار گیرد.
نئوتادین چگونه مصرف می شود؟
این دارو به دو صورت قرص و شربت برای افراد بزرگسال و کودکان بالای 6 ماه در دسترس عموم قرار دارد و افراد می توانند با توجه به نیاز خود این دارو را از داروخانه ها تهیه نمایند.

هر قرص نئوتادین حاوی 5 میلی گرم ماده دس لوراتادین می باشد که هر نوار آن به صورت 10 عددی عرضه می شود. این قرص ها برای افراد بزرگسال تهیه شده است و مصرف آن برای کودکان مناسب نیست.
هر 5 میلی لیتر از شربت نئوتادین نیز حاوی 2.5 میلی گرم دس لوراتادین است که در شیشه های 120 میلی لیتری عرضه می شود و مورد مصرف آن برای کودکان بالای 6 ماه می باشد.
نکته: باید به این نکته توجه داشته باشید که مصرف هر نوع دارو، خصوصا برای کودکان باید با زیر نظر پزشک باشد.
در چه مواردی نباید نئوتادین را مصرف نمود؟
نئوتادین نیز همچون بسیاری از داروهای ضد حساسیت، در برخی شرایط نباید مصرف گردد یا مصرف آن زیر نظر پزشک و در دز های معینی صورت پذیرد. این موارد در زیر لیست شده اند:

- وجود هرگونه حساسیت به اجزای تشکیل دهنده دارو از جمله لوراتادین یا دس لواراتادین
- اختلال در عملکرد کبد یا کلیه
- دوران بارداری یا شیردهی به نوزاد
- داشتن انواع رژیم های خاص غذایی
- استفاده همزمان از داروها
- اختلال در عملکرد حافظه
- ابتلا به بیماری های مختلف
مقدار مصرف دارو چگونه است؟
مقدار مصرف دارو باید توسط پزشک تعیین گردد اما به طور کلی در افراد بزرگسال، برای موارد عمومی، مقدار 5 میلی گرم در روز، توصیه می گردد. برای کودکان زیر 12 سال نیز، مقدار مصرف باید زیر نظر پزشک تعیین گردد.
عوارض مصرف نئوتادین چیست؟
طبق بررسی های انجام شده تا کنون، نئوتادین دارای عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر آنتی هیستامین ها است اما این موضوع سبب نمی شود که این دارو، هیچگونه عوارض جانبی نداشته باشد. با این حال، در صورت مشاهده هر گونه از عوارض زیر، توصیه می گردد مصرف دارو را قطع کرده و سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

- شوک آنافیلاکتیک (سرفه، اشکال در بلع، گیجی، ضربان سریع قلب، کهیر، خارش، ورم پلکها یا اطراف چشمها، صورت، لبها یا زبان،؛ تنگی نفس، بثورات جلدی، تنگی در قفسه سینه، خستگی یا ضعف غیرعادی، خس خس سینه)
- آریتمی قلبی، تپش قلب یا ضربان سریع قلب
- کهیر زدن
- سردرد، گیجی و خواب آلودگی
- التهاب گلو، خشکی دهان، بینی و گلو
- دیسمنوره
- سوءهاضمه
- خستگی، درد عضلانی و تهوع
تداخل دارویی نئوتادین چیست؟
اگر هر کدام از سری داروهایی که در زیر لیست شده اند را در حال حاضر مصرف می کنید، قبل از شروع مصرف نئوتادین، حتما پزشک خود را در این رابطه مطلع سازید.
- مواد حاوی الکل و داروهای تضعیف کننده سیستم اعصاب می توانند عوارض خواب آلودگی ناشی از مصرف نئوتادین را دو چندان نمایند.
- مصرف نئوتادین همزمان با خانواده ماپروتیلین یا داروهای ضد افسردگی، می تواند باعث افزایش خشکی دهان گردد.
- همزمانی استفاده از دس لوراتادین و اریترومایسین، فلوکونازول، ایتراکونازول، کتوکونازول، مترونیدازول، مایکونازول یا سایمتیدین می تواند باعث افزایش سطح پلاسمایی این دارو در بدن گردد.
- مصرف همزمان نئوتادین با داروهای دارای مهارکننده منو آمین اکسیداز (MAO) همچون ایزوکربوکسازيد، فنلزین، پروکاربازین، سلجيلين و ترانیل سیپرومین می تواند باعث افزایش عوارض خشکی دهان در بیمار گردد.
شرایط نگهداری نئوتادین چیست؟
- قرص: دور از نور و رطوبت و در دمای مطلوب کمتر از 30 درجه سانتی گراد
- شربت: دور از نور و شرایط یخ زدگی و در دمای مطلوب کمتر از 30 درجه سانتی گراد
نکاتی که باید در هنگام مصرف به یاد داشته باشید
- اگر مبتلا به بیماری دیگری هستید یا در حال حاضر داروهای دیگری نیز مصرف می کنید، قبل از مصرف نئوتادین، با پزشک خود مشورت کنید.
- مصرف این دارو، در نتایج آزمایشات پوستی و حساسیت ها، اثر گذار است.
- ممکن است پس از مصرف این دارو، دچار خواب آلودگی شوید.
- مصرف این دارو به ندرت باعث خشکی دهان می گردد. برای رفع خشکی موقت دهان می توانید از آدامس ها یا آب نبات استفاده کنید. در صورت تداوم این مشکل، به پزشک مراجعه نمایید.
منبع: محصولات دکتر عبیدی