نحوه مصرف قارچ گانودرما و نکات مهم قبل از استفاده

این قارچ با عنوان پادشاه گیاهان دارویی شناخته می شود و نام علمی آن گانودرما لوسیدوم است. گانودرما بر روی کنده درخت یا بافت های چوبی رشد می کند. گانودرمای خشک شده کاملا سفت و سخت می باشد و مولکول های دارویی در میان قسمت های غیر قابل هضم قرار دارند. در نتیجه برای تولید دمنوش گانودرما، در مقایسه با چای های سنتی، به زمان بیشتری نیاز داریم تا به دلیل اینکه مولکول های دارویی آن آزاد شوند و به درون آب پخش شوند. در مقاله قبل خواص درمانی قارچ گانودرما را معرفی کرده بودیم اما در این مقاله می خواهیم طرز مصرف قارچ گانودرما را برای شما ارائه بدهیم.
طبع قارچ گانودرما
طبیعیت قارچ گانودرما سرد و تر است. اگر طبع بدنتان سرد است برای تاثیر پذیری بیشتر بهتر است همراه این قارچ مقدار کمی دارچین، زنجبیل و مواد غذایی دیگر که دارای طبع گرم هستند را استفاده کنید.
نحوه مصرف قارچ گانودرما به چه صورت است؟
اگر بخواهیم قارچ گانودرما بیشترین تاثیر را داشته باشد باید آن را به صورت دائم و پیوسته و به مقدار کم مصرف کنیم تا اینکه بخواهیم در بازه زمانی کوتاه و به مقدار زیاد آن را استفاده کنیم. قارچ گانودرما را به روش های مختلفی می توانید استفاده کنید.
- به گفته کارشناسان بهترین روش مصرف این قارچ به صورت چای و دمنوش،هر روز صبح ناشتا و با معده خالی می باشد.
- این قارچ به دلیل مزه تلخی که دارد بیشتر به صورت خشک شده، پودر و چای استفاده می شود.
- در طب سنتی چینی قارچ گانودرما را کاملا خشک کرده و به قطعات کوچک تقسیم می کنند و از آن برای تهیه سوپ، دمنوش و قهوه استفاده می کنند.
میزان مصرف قارچ گانودرما چگونه است؟
مقدار استفاده از قارچ گانودرما با توجه به سن، جنسیت و سلامتی بدن مشخص می شود. اگر از قارچ گانودرمای تازه استفاده می کنید مجاز به مصرف 25 تا 100 گرم در روز هستید.
- میزان مصرف قارچ گانودرمای خشک شده روزانه 1 تا 3 گرم می باشد که گفته شده است با 1 گرم در روز مصرف آن را شروع کنید و بعد از 20 روز این مقدار را به 2 گرم برسانید. (مصرف متعادل آن 2 تا 3 گرم در روز است) یک قاشق غذاخوری برابر با 2 گرم می باشد.
- برای اثر گذاری بیشتر این مقدار را در 2 یا 3 وعده قبل از وعده های غذایی استفاده کنید. مثلا اگر در روز 2 گرم از آن را مصرف می کنید آن را به دو وعده 1 گرمی تقسیم کنید.
نکته: اگر مشکلات گوارشی یا مشکل معده دارید این قارچ را بعد از وعده غذایی استفاده کنید در غیر این صورت بهتر است قارچ را قبل از وعده های غذایی مصرف کنید.
مصرف عصاره قارچ گانودرما
- برای گرفتن عصاره قارچ گانودرما 50 گرم پودر گانودرما را در 3 لیتر آب به مدت زمان 4 ساعت بجوشانید تا نیم لیتر آب باقی بماند سپس آن را صاف کنید و در یخچال نگهداری کنید.
- در روز بین 5 تا 15 میلی لیتر از این عصاره را می توانید استفاده کنید ( یک قاشق غذاخوری برابر با 5 میلی لیتر می باشد)
- مصرف متعادل عصاره آن 10 میلی لیتر در روز است که بهتر است در 2 یا 3 وعده مصرف شود.
مصرف قارچ گانودرما به صورت دمنوش
1 الی 2 تکه بزرگ قارچ گانودرما خشک شده را با یک تکه شیرین بیان( برای رفع تلخی آن) در یک قوری آب جوش چینی یا استیل، قرار دهید و بگذارید حداقل 15 دقیقه بجوشد سپس وقتی سرد شد آن را بنوشید.

مصرف قارچ گانودرما با ترکیب نوشیدنی ها
با این روش شما می توانید پودر قارچ گانودرما را با آبجوش، نسکافه و قهوه ترکیب کنید و به دلخواه مقداری نبات، عسل و یا شکر به اضافه کرده و میل کنید. در این روش تفاله قارچ نیز باید میل شود.
بیماران دیابتی و کسانی که قند خون بالایی دارند، نوشیدنی را شیرین نکنند.

عوارض جانبی و موارد منع مصرف
میزان مصرف روزانه گانودرما باید کم کم افزایش یابد به همین دلیل برای جلوگیری از مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید بهتر است شروع مصرف این قارچ، مقدار 1 گرم در روز باشد و بعد از 20 روز آن را به دو گرم در روز برسانید.
- اگر با مصرف قارچ گانودرما دچار حالت هایی مثل آبریزش بینی، سرگیجه، معده درد و مشکلات گوارشی شدید از مصرف آن خودداری کرده و به پزشک مراجعه کنید.
- قارچ گانودرما ممکن است برای افرادی که زخم معده دارند باعث خون ریزی معده آن ها شود.
- کودکان زیر 12 سال و زنان باردار و مادران شیر ده از مصرف قارچ گانودرما باید خودداری کنند.
- همچنین بیماران مبتلا به MS و افرادی که تحت شیمی درمانی یا عمل های جراحی هستند، برای استفاده از این قارچ باید با پزشک خود مشورت کنند.
نحوه پرورش قارچ گانودرما
قارچ گانودرما بیشتر بر روی نواحی چوب های پوسیده درختان جنگلی رشد می کند، به همین دلیل پیدا کردن آن سخت و دشوار است. این قارچ را معمولا به صورت پرورشی تولید وعرضه می کنند.
