تغذیهخواص مواد غذایی

آیا مصرف بادام زمینی به کاهش وزن کمک می کند؟

بادام زمینی یکی از محبوب ترین دانه ها در جهان است که به طور گسترده ای به عنوان یک میان وعده سالم یا چاشنی دسر مورد استفاده قرار می گیرند و معمولاً در هر خانه ای یافت می شوند که گفته می شود یک میان وعده خوب برای کاهش وزن است.

آن ها در انواع مختلفی مانند خام، بو داده، نمکی، طعم دار و … موجود می باشد.

در حالی که بادام زمینی به دلیل داشتن پروتئین و چربی زیاد شناخته شده است، ممکن است تعجب کنید که آیا آن ها می توانند به شما در کاهش وزن کمک کنند یا خیر؟

ما در این مقاله به شما می گوییم که آیا بادام زمینی برای کاهش وزن مفید است یا خیر!

چگونه بادام زمینی در کاهش وزن تأثیر می گذارد؟

بادام زمینی ممکن است از جهات مختلف به شما در کاهش وزن کمک کند.

در حقیقت بسیاری از مطالعات مشاهده ای نشان داده اند که خوردن بادام زمینی با وزن سالم همراه است.

شما را سیر نگه می دارد.

بادام زمینی

برخلاف سایر غذا های میان وعده ای که از کربوهیدرات های ساده سرشار هستند، بادام زمینی سرشار از چربی های سالم، پروتئین ها و فیبر است که مدت زمان بیشتری برای هضم آن طول می کشد.

یک مطالعه کوچک در 15 شرکت کننده نشان داد که اضافه کردن بادام زمینی یا کره بادام زمینی به صبحانه منجر به افزایش سیری و قند خون پایدار تر می شود.

کربوهیدرات های ساده به سرعت در جریان خون جذب می شوند و منجر به افزایش سریع قند خون و به دنبال آن افت سریع می شوند.

این ممکن است باعث شود شما کمی بعد از خوردن غذا احساس گرسنگی کنید.

در مقابل بادام زمینی به آرامی هضم می شود و در معده شما طولانی تر باقی می ماند.

این به شما کمک می کند احساس سیری و رضایت کنید و به شما امکان می دهد بین وعده های غذایی زمان طولانی تری داشته باشید.

سرانجام بادام زمینی نیاز به جویدن بیشتری دارد که به شما امکان می دهد غذای خود را آهسته تر بخورید.

در نتیجه این کار به بدن شما فرصت می دهد تا سیگنال های کامل را ارسال کند که ممکن است از پرخوری شما جلوگیری کند.

سرشار از چربی های سالم

بادام زمینی سرشار از چربی های سالم است که به اسید های چرب اشباع نشده (MUFAs) و اسید های چرب اشباع نشده (PUFAs) معروف هستند.

رژیم غذایی سرشار از این چربی ها با کاهش میزان التهاب، چاقی و بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و دیابت مرتبط است.

علاوه بر این مصرف آجیل با ریسک پایین تر افزایش وزن دراز مدت همراه است.

برخی محققان تصور می کنند که چربی زیاد اشباع نشده موجود در آجیل ممکن است توانایی بدن در استفاده از چربی های ذخیره شده را به عنوان انرژی بهبود بخشد. اما هنوز تحقیقات بیشتری لازم است.

کالری کمتری مصرف می کنید.

اگرچه بادام زمینی دارای کالری بالایی است، اما ممکن است شما تمام کالری که در آن ها وجود دارد را جذب نکنید.

هنگام خوردن بادام زمینی، دندان های شما نمی توانند آن ها را به اندازه کافی برای هضم کامل خرد کنند، به این معنی که احتمالاً کالری کمتری جذب می کنید در حالی که بقیه دفع می شوند.

در یک مطالعه در 63 مرد شرکت کنندگان بادام زمینی، کره بادام زمینی، روغن بادام زمینی یا آرد بادام زمینی خوردند.

پس از مقایسه نمونه های مدفوع افرادی که بادام زمینی کامل خورده بودند مقادیر بیشتری چربی در مدفوع خود داشتند و این نشانگر جذب کالری کمتر است.

با این حال این بدان معنا نیست که باید از این طریق خارج شود. پرهیز از غذا های پر کالری مانند بادام زمینی، هنوز هم می تواند منجر به مازاد کالری شود و در نهایت مانع تلاش های شما برای کاهش وزن شود.

خواص بادام زمینی برای کاهش وزن

به عنوان مثال یک وعده 4/1 لیتری (146 گرم) بادام زمینی حاوی 207 کالری است. حتی اگر فقط 50-75٪ کالری جذب شود، هنوز 104-155 کالری است.

بنابراین همچنان باید به اندازه های آن توجه داشته باشید تا از افزایش کالری ها جلوگیری شود.

بهتر است در هر وعده به تعداد انگشت شماری از آن استفاده کنید.

تحقیقات نشان داده است که خوردن بادام زمینی ممکن است به شما در مدیریت بهتر وزن کمک کند.

بادام زمینی سرشار از فیبر، پروتئین و چربی های سالم است که می تواند به شما در احساس پر شدن کمک کند و از پرخوری شما جلوگیری کند.

کدام یک را باید انتخاب کنید؟

همیشه بهتر است که بادام زمینی های بدون طعم را انتخاب کنید که حداقل فرآوری شده اند و حاوی هیچ نمک یا مواد دیگری نیستند.

از بادام زمینی که حاوی یک پوشش قند است و کالری اضافی را فراهم می کند، خودداری کنید.

برای داشتن فیبر اضافی و آنتی اکسیدان ها، بادام زمینی را با پوست روی آن استفاده کنید. فیبر اضافی می تواند به افزایش سیری کمک کند.

بادام زمینی آب پز حاوی کالری کمتری نسبت به بادام زمینی خام یا بو داده است و حدود 116 کالری در هر 1/4 لیوان (146 گرم) در مقایسه با 207 و 214 کالری به ترتیب برای بادام زمینی خام و بو داده است.

با این حال بادام زمینی آب پز حاوی 50٪ چربی کمتری از بادام زمینی خام و بو داده است، به این معنی که ممکن است آن ها همان اثر پر کننده را نداشته باشند.

بنابراین نوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید و همیشه به اندازه مصرف خود توجه داشته باشید.

بادام زمینی بدون چربی را انتخاب کنید، زیرا مدت زمان بیشتری برای باز شدن آن ها طول می کشد که این امر می تواند مانع از خوردن بی فکر شود و درنهایت به شما در مدیریت بهتر اندازه و کالری مصرفی کمک می کند.

اگر چه کره بادام زمینی می تواند گزینه ای سالم باشد، اما کره بادام زمینی طبیعی که حاوی نمک اضافه شده، روغن های فرآوری شده یا سایر مواد تشکیل دهنده نیست.

نتیجه

بادام زمینی پر از مواد مغذی است و یک میان وعده سالم ایجاد می کند.

آن ها پر از فیبر، پروتئین و چربی های سالم هستند که می توانند با به وجود آوردن احساس سیری طولانی تر به شما در مدیریت وزن کمک کنند.

برای بهترین نتیجه، بادام زمینی خام، بو داده یا آب پز را عاری از نمک اضافه شده و طعم دهنده کنید و به اندازه وعده غذایی خود مصرف کنید.

بادام زمینی جایگزینی عالی برای سایر میان وعده هایی با کالری بالا و فرآوری شده برای کمک به اهداف کاهش وزن است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا