اخبار سلامتسلامت

مزایا و معایب ظروف پلاستیکی

ظروف پلاستیکی عمدتاً برای مواد غذایی و انبار و برای ساماندهی وسایل منازل استفاده می شود. استفاده کردن از پلاستیک در منازل مزایا و مضراتی دارد. البته بسته به نوع کار شما ممکن است پلاستیک بهترین گزینه باشد یا اینکه بهترین گزینه نباشد. ما در این جا قصد داریم برای شما از مزایا و معایب ظروف پلاستیکی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

مزایای پلاستیک شامل دوام و هزینه است. معایب آن شامل طول عمر، توانایی پلاستیک در جذب طعم دهنده ها و تأثیرات محیطی آن است.

مزایای پلاستیک

پلاستیک دارای دو مزیت بسیار مهم است که دوام و هزینه جزو مهم ترین مزیت ها به شمار می آیند در قسمت بعد در مورد هر کدام از مزیت ها به طور جداگانه صحبت می کنیم.

دوام

پلاستیک با دوام است زیرا شما به راحتی می توانید ظروف پلاستیکی را از فاصله دور پرتاب کنید و از شکستن آنها نگران نباشید. ظروف پلاستیکی به گونه ای طراحی شده است که در برابر مقدار کمی از فشار و ضربه مقاومت می کند. به عنوان مثال، اگر در خارج از منزل مشغول خوردن ناهار هستید می توانید بدون ترس از شکستن ظروف پلاستیکی، خود را درون سطل زباله بیاندازید.

هزینه

پلاستیک ارزان تر از سایرظروف مانند شیشه، فلز و چوب است. تولید کنندگان زیادی امروزه ظروف پلاستیکی را تولید می کنند پس در تعداد بالایی در بازار عرضه می شود و باعث می شود هزینه کلی این مواد کم باشد. از پلاستیک در نگهداری مواد غذایی استفاده می شود زیرا این ظروف اغلب در استفاده روزمره آسیب نمی بینند و با گذشت زمان دچار شکستگی نمی شوند. برای جایگزینی این ظروف هزینه کمتری صرف می شود.

مزایا و معایب ظروف پلاستیکی

معایب پلاستیک

پلاستیک در کنار مزایایی که دارد، دارای معایبی نیز است که شامل طول عمر و جذب طعم دهنده ها و تأثیرات زیست محیطی و سلامت می شود در قسمت بعد در مورد هر کدام از معایب به طور جداگانه صحبت می کنیم.

طول عمر

پلاستیک به مرور زمان تخریب می شود. این ماده در اثر نور بیش از حد خورشید، خراش و ترک خوردگی تحت تأثیر قرار می گیرد. به عنوان مثال: یک ظرف شیشه ای برای نگهداری مواد غذایی دارای عمر طولانی تر از پلاستیک است ، تا زمانی که شیشه شکسته نشود.

جذب طعم دهنده ها

پلاستیک زمانی که برای نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد بو و مزه مواد غذایی که در آن نگهداری می شود را جذب می کند. غذا هایی با طعم های قوی مانند: ادویه کاری، سس ها، سوپ گوجه فرنگی و سیر خیلی راحت تراز آنچه فکر می کنید درون ظروف جذب شوند. حتی بعد از شستن ظرف با مواد شوینده، بوی آن همچنان در ظرف باقی می ماند. ظرف های شیشه ای و فلزی معمولا طعم ها را جذب نمی کنند و بهتر است از این ظروف استفاده کنید.

تأثیرات زیست محیطی و سلامت

پلاستیک تأثیر زیادی در محیط دارد. بسته به سیستم بازیافت هر شهری امکان بازیافت پلاستیک وجود دارد اما بسیاری از مردم این کار را نمی کنند. پلاستیک زیست تخریب پذیر نیست، زیست تخریب پذیر به معنی این است که این امکان وجود ندارد که پلاستیک به طور طبیعی به زمین (خاک ) برگردند و در عوض نور خورشید، باعث خرد شدن پلاستیک به قطعه های کوچک می شود که این تکه تکه شدن ظروف پلاستیکی باعث آلوده شدن خاک می شود.

در نتیجه مدیریت و بازیافت ماده سمی که پلاستیک ایجاد می کند بسیار گران است. سیستم بازیافت نیز به گونه ای است که مجددا این ظروف را به چرخه استفاده مجدد انسان بر می گرداند که این استفاده مجدد برای سلامتی انسان ها بسیار خطرناک است. در نتیجه استفاده مجدد از ظروف پلاستیکی بر سلامتی شما تأثیر منفی بگذارد.

نکته:

ظروف پلاستیکی در ماکروویو قرار ندهید! به خصوص غذا هایی که حاوی روغن و چربی هستند؛ زیرا گرما و پلاستیک و روغن با هم ترکیب شده و سمی به نام دیوکسین را تولید می کند بهتر است برای جلوگیری از بیماری ها از ظروف پیرکس و چینی استفاده کنید. در هنگام تولید ظروف یک بار مصرف از ماده ای به نام مونومر استفاده می شود، هنگامی که غذای شما داغ است مقداری از این ماده در غذای شما آزاد می شود و سپس وارد بدن انسان می شود و به مرور زمان تجمع بیش از حد مجاز برای انسان خطرناک می شود.

یکی دیگر از نکاتی که همواره باید به آن توجه کنید این است که غذا نباید بیشتر از ۲ ساعت در این ظروف باقی بماند زیرا برای سلامتی انسان خطرناک و مضر است.

شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله دیگر ما با عنوان ” مضرات قاشق و چنگال پلاستیکی ابتلا به تیروئید!” مراجعه کنید.

و در آخر امیدوارم که این مقاله “مزایا و معایب ظروف پلاستیکی” نیز برای شما مفید باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا