
یکی از گزینه های مناسب برای پذیرایی از مهمان مرغ شکم پر است؛ اما مرغ شکم پر موجود در بازار چربی بالایی دارد. در این مقاله ما برای شما طرز تهیه مرغ شکم پر خانگی را تدارک دیده ایم تا بتوانید در منزل و به سادگی این غذای خوشمزه را تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر خانگی
- مرغ درسته و با پوست: 2 کیلو
- گردو درشت: 5 عدد
- آلو بخارا: 12 عدد
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- لیمو: 1 عدد
- پیاز: 1 عدد درشت
- هویج: 1 عدد بزرگ
- سیر: 2 حبه
- نعنا خشک: 1 قاشق غذا خوری
- زرشک شسته شده: 1 قاشق سر پر
- زعفران: 1 چهارم قاشق
- آب نارنج یا آب غوره: 1 قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذا خوری
طرز تهیه
ابتدا بدون اینکه آسیبی به پوست مرغ بزنید چربی ها و مواد داخل شکمش را خارج کنید. آن را تمیز بشورید و در سبد بگذارید تا آب اضافه آن خارج شود.
تا زمانی که آب اضافه مرغ خشک شود به سراغ مواد داخل شکمش می رویم.
گوجه فرنگی را حلقه حلقه برش بزنید، پیاز را از وسط نصف کنید. داخل تابه روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود سپس نصف پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید؛ زمانی که طلایی شد یک حبه سیر را خرد کنید و همراه با آن سرخ کنید.
زرشک هایی که از قبل شسته اید را به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا طلایی شود سپس نعنا خشک را اضافه کنید و بعد از آن گردوها و نصف مقدار آلو ها را به آن اضافه کنید تا تفت بخورد؛ پس از یک دقیقه شعله را خاموش کنید.
مطالعه بیشتر: طرز تهیه ته چین مجلسی
مزه دار کردن مرغ
مرغ را که از قبل شسته بودید را بردارید و داخل شکمش را چند برش کوچک ایجاد کنید طوری که پوست آن آسیب نبیند.
سپس داخل شکم مرغ را به نمک آغشته کنید و بعد از آن با برش هایی از لیمو همه جای شکمش را مزه دار کنید.
چند ورق گوجه فرنگی داخل شکم مرغ بگذارید و سپس روی آن مواد تهیه شده را بریزید، دوباره روی آن را با ورق های گوجه فرنگی و آبلیمو بپوشانید.
با یک نخ و سوزن تمیز شکم مرغ را بدوزید و پاهای مرغ را از دو طرف ببندید. سپس مقداری نمک روی سطح مرغ بریزید.

روش تهیه پایانی
قابلمه ای مناسب را روی حرارت بگذارید سپس مقداری روغن داخل آن بریزید و نصف باقی مانده پیاز و سیر را خرد و سرخ کنید سپس یک طرف قابلمه آنها را جمع کنید و مرغ را سرخ کنید.
(یک طرف آن که سرخ شد طرف دیگر آن را نیز سرخ کنید.)
بعد از سرخ شدن کامل مرغ به آن زردچوبه، آلو، نمک و فلفل اضافه کنید و همراه دو لیوان آب جوش بگذارید تا بپزد.
هویج ها را حلقه حلقه کنید و در قابلمه بریزید تا با مرغ پخته شود.
طرز تهیه سس

تابه ای را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا گرم شود سپس یک قاشق رب، آب غوره یا آب نارنج به همراه نمک، زعفران و نصف استکان آب جوش اضافه کنید. صبر کنید تا مقداری از آب آن خشک شود و به غلظت مناسبی برسد.
در قابلمه را باز کنید مرغ را زیر و رو کنید مواظب باشید تا پوست آن آسیب نبیند.
پس از پخته شدن مرغ کف ظرف را از سس تهیه شده می ریزیم مرغ را روی سس می گذاریم و با فرچه روی مرغ را به سس آغشته می کنیم و کنار ظرف هویج و گوجه فرنگی های پخته شده را می چینیم.
برای طلایی شدن مرغ فر را روشن کنید و مرغ را به مدت 5 الی 10 دقیقه گریل (شعله های بالای فر را روشن کنید تا روی مرغ برشته شود) کنید.
نکات طلایی
- برای تزیین آن می توانید از خلال پسته و بادام استفاده کنید.
- زمان تهیه این غذا تقریبا 3 ساعت است.
- این میزان مواد مناسب برای 6 نفر است.
- مرغ شکم پر جزو غذاهای مازندرانی است.
- نعنا خشک و زرشک خیلی سریع می سوزد در سرخ کردن آن احتیاط کنید.