
در مقالات قبل طرز تهیه مربا هویچ و مربا به را برای شما تهیه کردیم در این مقاله قصد داریم طرز تهیه مربا توت فرنگی را به شما آموزش دهیم. مربای توت فرنگی از جمله مرباهای جذاب و خوش طعم و خوش رنگ است که کمتر کسی می تواند آن را دوست نداشته باشد.
مواد لازم برای تهیه مربا توت فرنگی
توت فرنگی | 1 کیلوگرم |
شکر | 900 گرم |
طرز تهیه مربای توت فرنگی
کلاهک توت فرنگی ها را جدا کنید و آن ها را به خوبی با آب بشویید و داخل صافی قرار دهید تا آب توت فرنگی ها کاملا کشیده شود.
داخل قابلمه مناسبی یک لایه توت فرنگی بریزید و روی آن شکر بریزید و مجددا این کار را ادامه دهید تا موادتان تمام شود و شکر و توت فرنگی ها لا به لای هم قرار بگیرند.
حالا در ظرف را ببندید و به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا توت فرنگی ها آب بیندازن و شکر ها کاملا خیس شوند.
اگر دیدید توت فرنگی های شما کم آب هستند یا اصلا آبی ننداختند نصف لیوان آب ولرم به مواد اضافه کنید. حالا ظرف را روی حرارت بالا (حرارت زیاد باشد و اندازه شعله متناسب با سایز قابلمه باشد، یعنی قابلمه بزرگ روی شعله کوچک و بلعکس نباشد) قرار دهید.

توجه کنید که شعله نباید کم باشد، زیرا در این صورت تا قوام آمدن شیره مربا، توت فرنگی ها له میشن (زیرا زمان زیادی می برد).
با قرار دادن ظرف روی حرارت بالا دانه های شکر داخل آب توت فرنگی حل می شود و توت فرنگی ها آب بیشتری میندازند و شکر شروع به حل شدن می کند و کم کم هیچ شکری داخل شیره مربا دیده نمی شود و شیره شروع به جوشیدن و کف کردن می کند و بعد از کف کردن کاملا بالا می آید.
به همین دلیل این مربا را باید داخل قابلمه ای درست کنید که گنجایش کافی برای کف کردن و بالا آمدن مربا را داشته باشد و مربا سرازیر نشود.
کف روی مربا را با ملاقه مخلوط کنید تا از سر رفتنش جلوگیری شود (شما فقط به کف روی مربا دسترسی دارین و توت فرنگی ها پایین هستن و موقع مخلوط کردن آسیب نمی بینن) و اجازه دهید بجوشد و موقع هم زدن کف روی مربا وقتی مربا سر نرفت، شیره مربا را با ملاقه ای که در دست دارید چک کنید.
وقتی دیدید شیره به حالت فنری بر می گردد و غلظتش مثل آب نیست یعنی به قوام رسیده است و می توانید مثل همیشه چند قطره از شیره مربا را بین دو انگشت امتحان کنید. اگر حالت چسبندگی داشت و کشسانی داشت یعنی به قوام رسیده و حرارت را خاموش کنید و در حالت کلی به قوام رسیدن.