آشپزیتغذیه

طرز تهیه مربا آلبالو خوشمزه خانگی + نکات کلیدی پخت!

در مقالات قبل طرز تهیه مربا هویچ، مربا به، مربا توت فرنگی و مربا انجیر را برای شما تهیه کردیم در این مقاله قصد داریم طرز تهیه مربا آلبالو خوشمزه و خانگی را برای شما تهیه کنیم. تهیه مربا آلبالو بسیار آسان و راحت می باشد و به راحتی می توانید در خانه این مربای خوشمزه و مفید را آماده کنید. در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم

آلبالو1/5 کیلوگرم
شکر1 تا 1/5 کیلوگرم

طرز تهیه مربا آلبالو

مرحله اول:

هسته آلبالوها را توسط دستگاه هسته گیر یا با استفاده از نی خارج کنید. با استفاده از نی ساندیس که نسبت به سایر نی ها محکم تر است به راحتی می توانید هسته را به سمت بالا فشار دهید و آن را خارج کنید و با این روش فقط بالای آلبالو سوراخ می شود و سمت دیگر سالم می ماند و مربا ظاهری بهتری خواهد داشت.

مرحله دوم:

بعد از هسته گیری با توجه به ترشی و شیرینی آلبالوها مقدار شکر را در نظر بگیرید. برای آلبالوهای خیلی ترش می توانید معادل وزن آلبالو، شکر بردارید و برای آلبالو های شیرین این مقدار را کمتر کنید. آلبالوهای من شیرین بود و 1100 گرم شکر برای آن ها استفاده کردم.

مرحله سوم:

یک لایه آلبالو در قابلمه ریخته و مقداری شکر روی آن بپاشید و این روند را تا اتمام آلبالو و شکر انجام دهید. درب قابلمه را بسته و آن را در محیط خنک آشپزخانه یا در یخچال برای شب تا صبح قرار دهید تا آلبالو آب انداخته و با شکر ترکیب شود.

مربا آلبالو

مرحله چهارم:

قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید تا به نقطه جوش برسد، سپس کف روی مربا را برداشته و دور بریزید تا مربا شفاف و خوش رنگی داشته باشید. از هم زدن مربا خودداری کنید که آلبالوها له نشوند.

مرحله پنجم:

بعد از حدود نیم ساعت، یک کاسه از شربت آلبالو را جدا کنید و اجازه دهید در محیط خنک شود، سپس در شیشه استریلیزه بریزید و برای شربت آلبالو استفاده کنید.

اجازه دهید مربا برای 10 تا 15 دقیقه دیگر بجوشد تا به غلظت مناسبی برسد سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مربا خنک شود و یک روز در قابلمه و در محیط آشپزخانه بماند سپس به شیشه استریلیزه انتقال دهید و در یخچال نگهداری کنید.

نکاتی که برای تهیه مربا آلبالو لازم است بدانید!

  • مربا آلبالو نیاز به آبلیمو، وانیل و هیچ طعم دهنده دیگری ندارد.
  • حتما کف روی مربا را دور بریزید تا مربای شفاف و خوش رنگی داشته باشید.
  • مربا را ترجیحا در قابلمه لعابی یا سرامیکی بپزید. (من همیشه در قابلمه روحی میپزم و نتیجه کار عالی است)، از قابلمه نسبتا بزرگی استفاده کنید.
  • کپک زدن و ترش شدن مربا زمانی به وجود می آید که مربا به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
  • شکرک زدن مربا زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید. من بعد خنک شدن شربت دوباره سه دقیقه آن را می جوشانم. این کار از شکرک زدن احتمالی شربت جلوگیری می کند.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا