مراقبت های قبل و بعد از لیزر موهای زائد بدن

رفع موهای زائد بدن یکی از دغدغه های افراد برای داشتن ظاهری آراسته است. در این مقاله ما به شما هر آنچه لازم است درباره لیزر موهای زائد بدانید را می گوییم تا با خیال آسوده روش مورد نظر خود را انتخاب کنید.
از گذشته تا به حال روش های گوناگون و متنوعی برای این کار امتحان شده است در گذشته روش هایی مانند: استفاده از کرم ها و پودرهای موبر، اپلاسیون، بند انداختن و در نهایت لیزر موهای زائد که در سالهای اخیر به دلیل مزایای زیاد آن مورد استقبال زیادی قرار گرفت.
موهای زائد به دو لیل ایجاد می شوند: 1- مشکلات هورمونی 2- مشکلات غیر هورمونی
هر روشی مزایا و معایبی دارد مثلا استفاده از تیغ به سرعت و با کمترین هزینه انجام می شود اما به همان نسبت موهای زائد سریع تر رشد می کند و علاوه بر آن باعث تیرگی و ضخامت آن ها نیز می شود.
اگر قصد خلاص شدن از اپلاسیون، تیغ، اپلیدی و… را دارید لیزر می تواند شما را نجات دهد اما لازم است همه چیز را درباره آن بدانید تا بعدا پشیمان نشوید.
لیرز موهای زائد ریشه مو را می سوزاند؟

یکی از روش های کم خطر و غیر تهاجمی لیزر است که تاثیر زیادی دارد. رفع موهای زائد با این فرایند، کمترین صدمه را به پوست می زند.
ملانین موجود در ساقه و فولیکول مو نور تابش لیزر را جذب می کند و به انرژی گرمایی تبدیل می شود. در واقع ریشه مو را می سوزاند و از رشد مجدد مو جلوگیری می کند.
استفاده از لیزر روش تقریبا دائمی است، زیرا با انجام آن احتمال رویش مجدد مو وجود نخواهد داشت.
پس از انجام لیزر 20 -30 درصد احتمال رشد مجدد موهای زائد وجود دارد به همین دلیل است که جلسات تمدید می شوند. دوره کامل لیزر به صورت کلی بین 4 الی 7 جلسه طول می کشد و بازه زمانی آن یک ماهه، دوماهه و شش ماهه است.
لیزر روی چه افرادی تاثیر می گذارد؟
اختلالات هورمونی یا مبتلا به پلی کیستیک تخمدان باعث می شود خانم ها در قسمت هایی از بدنشان که معمولا مو ندارند، با موهای ضخیم و تیره مواجه شوند. در چنین مواردی اول باید مشکل تان را رفع کنید سپس به لیزر رو بیاورید در غیر این صورت لیزر ممکن است جواب بدهد اما خیلی زود دوباره موهای زائد تان رشد می کنند.
بعد از اینکه درمان اختلال هورمونی تان را آغاز کردید می توانید همزمان با آن کلاس های لیزرتان را نیز شروع کنید.
آیا ممکن است از لیزر جواب دلخواه را نگیرید؟
اگر فرد مشکلات هورمونی نداشته باشد و برای لیزر به مراکز معتبر مراجعه کند تقریبا میزان جواب دهی منفی آن نزدیک به صفر است.
لازم به ذکر است استفاده از دستگاه های ضعیف تر ممکن است علاوه بر بالا رفتن تعداد جلسات، جلسات شما نیز بی فایده باشد و فقط برایتان هزینه داشته باشد.
اگر می خواهید از لیزر جواب قطعی بگیرید سه نکته را هرگز فراموش نکنید.
- درمان مشکلات هورمونی
- انتخاب صحیح دستگاه لیزر
- انتخاب صحیح درجه لیزر
- تکمیل کردن جلسات لیزر در زمان های مشخص و برنامه ریزی شده.
ملاحظاتی که باید قبل از لیزر انجام دهید؟

1- از آفتاب دوری کنید.
حداقل از چهار هفته قبل از شروع دوره درمان نباید در معرض نور آفتاب قرار بگیرید مخصوصا حمام آفتاب و برنزه کردن. اگر تازگی برنزه کرده اید یا حمام آفتاب گرفته اید تا دوماه آینده از انجام فرایند خودداری کنید؛ زیرا 80 درصد احتمال سوختگی پوست وجود دارد.
2- از دو هفته قبل از اپلاسیون از اصلاح موهای زائد خودداری کنید.
برای انجام این فرایند نیازی نیست مثل روش های دیگر بگذارید موهای بدنتان بلند شود در این روش شما باید فقط با تیغ مو های بدنتان را بتراشید. اگر به تازگی از وکس یا هرگونه روشی که موها را از ریشه می کند استفاده کرده اید باید صبر کنید تا زمانی که دوباره موها رشد کند، زیرا بی فایده می باشد و فقط برایتان هزینه به همراه دارد.
مراقبت های بعد از لیزر
1- از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.
کرم ضدآفتاب متناسب با پوست خودتان را تهیه کنید و حتما روی بخش هایی از بدتان که در معرض مستقیم نور خورشید قرار می گیرد استفاده کنید. چون پوست شما بعد از لیزر بسیار حساس شده و اشعه ماوا بنفش خورشید را سریع جذب می کند و در نتیجه پوستتان دچار سوختگی می شود.
2- از لوازم آرایشی تا حد امکان استفاده نکنید!

تا 24 الی 48 ساعت پس از لیزر، از استفاده از هرگونه عطر، لوازم آرایشی و… اجتناب کنید.
3- از حمام آب داغ و سونا بپرهیزید.
تا یک هفته بعد از لیزر از حمام آب داغ و سونای آب گرم بپرهیزید. دوش گرفتن با آب ولرم موردی ندارد.
مقاله مرتبط: اگر به دنبال راهی برای پاکسازی پوستتان هستید اینجـــــــــــــــــــــــا کلیک کنید.
لیزر برای چه افرادی ممنوعیت دارد؟
- اگر در سه ماه اخیر برنزه کرده اید به هیچ عنوان توصیه نمی شود؛ زیرا باعث تشدید سوختگی می شود.
- برای زنان باردار به هیچ وجه انجام نمی شود. چون اگر سوختگی برای مادر پیش بیاید در طول دوران بارداری اثر آن خیلی دیر بهبود می یابد اما تاکنون خطری برای جنین ثبت نشده است.
- برای کودکان تا قبل از دوران بلوغ لیزر انجام نمی شود.
- خانم ها و آقایانی که به دلیل شغل شان دائم در معرض نور خورشید هستند فرایند توصیه نمی شود.
- افرادی که زخم فعال و یا عفونت در نواحی دارند، لیزر انجام نمی شود.
- همچنین اگر در ناحیه لیزر آکنه، تتو، احساس سوزش و یا درد داشته باشید، فرایند برایتان انجام نمی شود.
- اگر از داروهایی که در ادامه ذکر می شود میل می کنید لازم است با پزشکتان مشورت کنید و آنها را قطع کنید: روآکوتال، تتراکسیکلین، داکسی سیکلین و ماینوسیکلین
آیا ممکن است بعد از لیزر با عوارض جدی رو به رو شویم؟

شما در هنگام لیزر با توجه به نوع دستگاه، درجه آن، حساسیت پوستتان و .. ممکن است کمی درد را تجربه کنید اگر می خواهید بدون درد انجام شود می توانید از داروخانه ها پماد بی حسی خریداری کنید و یک ساعت قبل به بدنتان بمالید. (استفاده از پماد بی حسی عموما توصیه نمی شود؛ چون درد آن آنقدر زیاد نیس که نیاز به بی حس کننده نیاز باشد.)
ممکن است با توجه به میزان حساسیت پوستتان بعد از لیزر کمی قرمز شود، برای حل این مشکل می توانید از پماد های ضد التهاب استفاده کنید.
در انجام این فرایند میزان سابقه کاری و تجربه لیزر کننده تاثیر بسیار زیادی دارد. اگر لیزر کننده تبحر لازم را نداشته باشد ممکن است عوارضی مانند: تاول، لک و زخم را برایتان به وجود بیاورد.
امیدوارم از مطالعه این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.