آیا می دانیدعلم و فناوری

قانون مورفی چیست؟ آیا حقیقت دارد؟

برای همه شما امکان دارد شرایطی پیش آمده باشد که در آن احساس می کنید هیچ چیز مطابق انتظارات شما پیش نرفته و بد شانسی می آورید. در همه کار های روزمره امکان دارد شرایطی پیش بیاید که نتوان به راحتی با اوضاع کنار آمد. در ادامه راجع به قانون مورفی و اینکه آیا واقعا این حقیقت قانون مورفی وجود دارد یا نه صحبت می کنیم.

 بسیاری از انگلیسی ها تصور می کنند قانون مورفی به این معنا است که سر هر اتفاق بدی باید ایرلندی ها را سرزنش کرد، چون آن ها یا سهل انگارند یا احمق! ویا هر دو! به هر حال اسطوره ی نژاد پرستانه ی انگلیسی همچین چیزی می گوید.

قانون مورفی چیست؟

حقیقت قانون مورفی به ما می گوید اگر احتمال داشته باشد که اتفاقی که برای شما نا خوشایند است و به آن فکر می کنید بیفتد، پس حتما همین طور خواهد شد. این شبه قانون بد بینانه که به “قانون فینگر” هم مشهور است, برداشتی است از اصل دوم ترمو دینامیک که می گوید:”بی نظمی در جهان رو به افزایش است .” 

قانون مورفی از کجا نشات گرفته شده است؟

ادوارد آلویسیوس مورفی کسی است که پدید آورنده این قانون بود. کاپیتان ادوارد آلویسیوس مورفی شخصیتی است که در قرن بیستم میلادی در آمریکا زندگی می کرد. او به عنوان مسئول اکثر آزمایش های نظامی و غیر نظامی و همچنین به ‌عنوان مسئول طراحی و مهندسی موشک‌ها و هواپیما ها بود و در حال انجام یکی از این آزمایشات بود که متوجه شد چنین قانونی وجود دارد.

حقیقت قانون مورفی با این شخص شروع شد
شروع حقیقت قانون مورفی

در یکی از این آزمایشات کاپیتان مورفی وظیفه داشت تا شخصی را داخل یک موشک بگذارد و نیروی وارد بر او (به صورت شبیه سازی شده) را محاسبه کند.

اما با مشکلی که در ارتباط با وصل شدن سنسور های شبیه سازی به وجود آمد، حساسیت ادوارد را بیشتر کرد و به کسی که احتمال می داد این اشتباه از سمت او باشد گفت: اگر برای انجام کاری ۲ راه وجود داشته باشد و یکی از آن ‌ها منجر به فاجعه شود، تو همان راه را انتخاب می کنی.

10 مورد از قوانین مهم مورفی

  1. قانون عجله: همان روزی که از خواب دیر بیدار شده‌اید و برای رسیدن به محل کار عجله دارید، تمام وسایلتان گم می‌شود و نمی‌ توانید آن‌ ها را پیدا کنید.
  2. قانون مدیریت زمان: ۹۰ درصد اول یک پروژه ۹۰ درصد زمان می‌گیرد و ۱۰ درصد باقیمانده، ۹۰ درصد دیگر زمان می ‌برد.
  3. قانون گرانش: اگر وسیله ‌ی با ارزشی از دستتان بیفتد، حتماً از زاویه ‌ای با زمین برخورد خواهد کرد که بیشترین آسیب را می ببیند.
  4. قانون اتوبوس: مدت زیادی منتظر اتوبوس می‌ مانی و خبری نیست، پس سیگاری روشن می‌کنی. به محض روشن شدن سیگار، اتوبوس می‌رسد. (به عبارت ساده اگر سیگار را روشن کنی اتوبوس می‌رسد. اگر برای زودتر رسیدن اتوبوس سیگار را روشن کنی اتوبوس دیرتر می‌آید.)
  5. قانون رو به رو شدن: احتمال روبه ‌رو شدن با یک آشنا وقتی که با کسی هستید که مایل نیستید با او دیده شوید، افزایش می‌ یابد.
  6. قانون چیز های خوب: هر چیز خوب در زندگی یا غیر قانونی است یا غیر اخلاقی یا چاق ‌کننده.
  7. قانون دسترسی: هر گاه چیزی را دور بیندازید، به محض آنکه دیگر به آن دسترسی نداشته باشید، به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
  8. قانون قهوه:  قبل ازنوشیدن بهترین قهوه که در روز کاری می خواهید بخورید، رئیستان از شما کاری خواهد خواست که تا سرد شدن قهوه طول خواهد کشید.
  9. قانون ظواهر: ظاهر خوب یک شرکت با میزان قدرت آن تفاوت دارد.
  10. قانون آینده: بخندید، فردا شرایط بد ‌تر شود.

قانون خانم مورفی: اگر چیزی خراب یا اشتباه شود، حتما تقصیر خانم مورفیه.

پیامد قانون مورفی

اصلی ترین پیامی که حقیقت قانون مورفی بیان می کند این است که در هر حالتی که احتمال خراب شدن یا خطا رفتن باشد، بی شک روزی این اتفاق می افتد.

اگر راه های متفاوتی برای انجام کاری باشد که یکی از آن ها به خرابی یا فاجعه نزدیک تر باشد، حتما یک نفر کار را به همان صورت انجام خواهد داد.

یک ضرب المثل یونانی در خصوص حقیقت قانون مورفی می گوید: یک جامعه زمانی به بلوغ می رسد که، که نسالانش درختانی بکارند، در حالی که می دانند زیر سایه آن ها نخواهند نشست.

حقیقت قانون مورفی با وجود این دانش آموزان
دانش آموزان کم خرد
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا