اخبار سلامتسلامت

بیان فواید و میزان مصرف ویتامین E برای بدن

ویتامین E یک ماده مغذی حیاتی برای سلامتی است و در غذاها و مکمل های متنوعی یافت می شود. بهترین راه برای مصرف این ویتامین از طریق یک رژیم غذایی سالم است. مصرف بیش از حد آن با استفاده از مکمل ها، برای بدن مضر است. کسانی که شرایط خاصی دارند و یا داروهای خاصی مصرف می کنند باید با پزشک خود برای مصرف مکمل ها مشورت کنند.

منابع ویتامین E

این ویتامین خانواده ای از ترکیبات محلول در چربی است. الیزابت سامر، متخصص تغذیه و نویسنده گفت:” این بیماری به طور طبیعی در هشت شکل مختلف از جمله چهار توکوفرول (آلفا، بتا، گاما و دلتا) و چهار توکوترینوول اتفاق می افتد. آلفا توکوفرول رایج ترین و قوی ترین شکل ویتامین است.

به گفته ی کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا (NLM)، منابع خوب این ویتامین از نظر رژیم غذایی شامل آجیل، بادام، بادام زمینی، فندق و روغن های گیاهی مانند آفتابگردان، جوانه گندم، گلرنگ، ذرت و سویا است. دانه های آفتابگردان و سبزیجات برگ دار سبز مانند اسفناج و کلم بروکلی نیز حاوی ویتامین E هستند.

به چه مقدار ویتامین E احتیاج دارید؟

به گفته انستیتوی ملی بهداشت (NIH)، میزان دریافت رژیم غذایی توصیه شده برای این ویتامین، پانزده میلی گرم (یا 22.4 واحد بین المللی یا IU) برای افراد بالای 14 سال است.

زنانی که شیر می دهند ممکن است کمی بیشتر به این ویتامین نیاز داشته باشند، بنابراین RDA برای زنان شیرده 19 میلی گرم است (28.4 IU). به نظر می رسد دوزهای زیر 1000 میلی گرم (1500 IU) برای بیشتر بزرگسالان بی خطر است.

برای نوزادان تا 6 ماهگی، RDA 4 میلی گرم (6 IU) و RDA 5 میلی گرم (5.5 IU) برای سنین 6 ماه تا یک سال است.

بیشتر افراد قادر به دریافت ویتامین E کافی از یک رژیم غذایی سالم هستند و نیازی به مکمل ندارند. همیشه قبل از مصرف هرگونه مکمل، با پزشک مشورت کنید، به خصوص اگر داروهایی مصرف می کنید. طبق گفته Drugs.com، بیش از 250 دارو با این ویتامین تعامل دارند.

کمبود ویتامین E

به گزارش NIH، کمبود این ویتامین بسیار نادر است، اگرچه برخی از افراد بیشتر از سایر افراد مستعد ابتلا به کمبود ویتامین E هستند. نوزادان، مبتلایان به سوء جذب چربی و استیلایپوپروتئینمی، احتمال ابتلا به کمبود ویتامین E را دارند. کم خونی، میوپاتی اسکلتی، آتاکسی، نوروپاتی محیطی، رتینوپاتی، اختلال در پاسخ ایمنی و آسیب عصبی علائمی هستند که احتمالاً نقص آن وجود دارد.

کمبود ویتامین E

فواید

منابع ویتامین E به عنوان یک ماده مغذی محلول در چربی در رژیم غذایی مزایای زیادی به همراه دارد. ویتامین E عمدتاً به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند، به این معنی که از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد محافظت می کند.

علاوه بر تأمین محافظت از سلول، ویتامین E برای سیستم ایمنی عملکردی بسیار مهمی دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند، به سلول ها در مبارزه با عفونت کمک می کند. این ویتامین همچنین به محافظت از بینایی کمک می کند.

این ویتامین در تولید هورمونی بنام پروستاگلاندین ها که وظیفه تنظیم انواع فرآیندهای بدن مانند فشار خون و انقباض عضلات را بر عهده دارند، نقش مهمی ایفا می کند. همچنین، یک مطالعه در سال 2015 که توسط کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده منتشر شده است، نشان داد که ویتامین E به ترمیم عضلات پس از ورزش کمک می کند.

به گزارش NIH، مبتلایان به بیماری کرون، فیبروز کیستیک یا عدم توانایی ترشح صفرا از کبد به دستگاه گوارش ممکن است برای جلوگیری از مشکلات گوارشی نیاز به مصرف مکمل های ویتامین E محلول در آب، داشته باشند.

خطرات

به گفته کلینیک مایو، ممکن است برخی از افراد نسبت به مکمل های ویتامین E حساس باشند. مصرف ویتامین E به عنوان یک مکمل می تواند باعث اسهال، حالت تهوع، گرفتگی معده، ضعف، خستگی، سردرد، بثورات و سایر مشکلات شود.

به گفته کالج جورجز لایت لندز، این ویتامین به عنوان یک ویتامین محلول در چربی، در بدن ذخیره می شود و مقدار اضافی آن از طریق مجاری ادراری شسته نمی شود. این صفت بدین معنی است که ویتامین E می تواند با گذشت زمان به میزان سمی تجمع یابد، بنابراین مصرف بیش از حد این ویتامین برای سلامتی مضر است.

به گفته کلینیک مایو، مصرف بیش از حد این ویتامین می تواند باعث خونریزی بیش از حد و بسیاری از علائم دیگر از جمله خستگی، حالت تهوع، تاری دید و اختلال عملکرد غدد جنسی شود.

مطالعه ای در سال 2005 توسط تیمی از محققان مؤسسات پزشکی جان هاپکینز انجام شد که نشان دهد مکمل های ویتامین E می تواند به درمان بیماری های قلبی و عروقی و سرطان کمک کند. همچنین این تیم دریافت که مصرف دوزهای زیاد این ویتامین باعث افزایش میزان مرگ و میر در طول دوره مطالعه برای بیماری های قلبی عروقی و بیماران سرطانی می شود. محققان به این نتیجه رسیدند که از دوزهای زیاد این ویتامین باید اجتناب شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا