تغذیهتغذیه سالمخواص مواد غذایی

ترنجبین چیست؟ چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

ترنجبین میوه ای کوچک و بنفش رنگ است که در جنوب شرقی آسیا می روید. ترنجبین (Garcinia mangostana) میوه ای استوایی و عجیب و غریب با طعم کمی ترش و شیرین است. در اصل از آسیای جنوب شرقی است اما می توان آن را در مناطق مختلف گرمسیری در سراسر جهان یافت.
اگرچه ترنجبین میوه ای نسبتا مبهم است، اما نباید از آن غافل شد، زیرا سرشار از مواد مغذی، فیبر و آنتی اکسیدان های منحصر به فرد است و فواید زیادی برای سلامتی دارد.

در این مقاله فواید ترنجبین برای سلامت بدن را به شما می گوییم.

ترنجبین (Mangosteen) چیست؟

میوه ای کوچک و بنفش رنگ از آسیای جنوب شرقی است. پوست بیرونی آن سخت و دارای گوشتی شیرین، سفید و آبدار است. طعم آن را ترکیبی از لیچی، هلو، توت فرنگی و آناناس توصیف کرده اند.

درخت ترنجبین دارای برگ های سبز تیره و میوه ای شبیه توت بنفش تیره است. گوشت آن به قدری لطیف است که تقریباً مانند بستنی در دهان آب می شود! پالپ میوه سفید یا زرد رنگ و دارای رگبرگ های زرشکی است.

ترنجبین اغلب به اشکال زیر استفاده می شود:

  • میوه
  • آب میوه
  • طب سنتی

درختان ترنجبین به آب و هوای کاملاً گرمسیری و زمان زیادی برای رشد نیاز دارند.

ترنجبین تازه می‌ تواند حاوی آفات یا حشرات باشد که می‌ توانند اکوسیستم را تهدید کنند. یعنی واردکنندگان ترنجبین باید میوه را قبل از ورود به کشور استریل کنند که این گاهی اوقات بر کیفیت، طعم یا ماندگاری تأثیر می گذارد.

فواید ترنجبین

ترنجبین فواید زیادی دارد. حاوی طیف وسیعی از ترکیبات و موادی است که برای سلامت انسان مفید است.

خواص ترنجبین عبارتند از:

فواید ترنجبین

1. بسیار مغذی

همه میوه ها دارای مواد مغذی هستند که برای سلامتی بدن حیاتی هستند.

یک فنجان ترنجبین آبکش شده و کنسرو شده حاوی:

  • کالری: 143
  • کربوهیدرات: 35 گرم
  • فیبر: 3.5 گرم
  • چربی: 1 گرم
  • پروتئین: 1 گرم
  • ویتامین سی: 9 درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • ویتامین B9 (فولات): 15 درصد از RDI
  • ویتامین B1 (تیامین): 7 درصد از RDI
  • ویتامین B2 (ریبوفلاوین): 6 درصد از RDI
  • منگنز: 10 درصد از RDI
  • مس: 7 درصد از RDI
  • منیزیم: 6 درصد از RDI

بیشتر میوه‌ ها از جمله ترنجبین، چربی، سدیم و کالری کمی دارند و به افراد کمک می‌ کنند وزن متوسطی داشته باشند. آنها همچنین فاقد کلسترول هستند که می تواند به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع 2 کمک کند.

2. حاوی آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد یا مواد مضری که می توانند در داخل بدن تجمع کنند مبارزه می کنند. رادیکال های آزاد می توانند باعث ایجاد مشکلاتی برای سلامتی شوند، از جمله:

  • بیماری قلبی
  • آب مروارید
  • سرطان

مطالعات نشان داده اند که ترنجبین حاوی آنتی اکسیدان است. در یک مطالعه در سال 2015 از 30 نفر خواسته شد تا به مدت 30 روز هر روز یک نوشیدنی حاوی ترنجبین بنوشند. محققان خون آن ها را با خون 30 نفری که ترنجبین مصرف نکرده بودند، مقایسه کردند.

در پایان 30 روز، گروهی که ترنجبین مصرف کرده بودند، 15% آنتی اکسیدان بیشتری در جریان خون خود نسبت به گروه دیگر داشتند.

3. ضد التهاب

یکی دیگر از فواید ترنجبین ضد التهاب بودن آن است. التهاب بخشی طبیعی از سیستم ایمنی است. این روش بدن برای از بین بردن مواد خارجی مانند باکتری ها، ویروس ها یا مواد شیمیایی است.
گاهی اوقات، التهاب غیر ضروری رخ می دهد. در موارد دیگر، پس از رفع تهدید توسط بدن ادامه می یابد که پزشکان به آن، التهاب مزمن می گویند.

در یک مطالعه در سال 2015 دانشمندان دریافتند که ترنجبین ممکن است به عنوان یک ضد التهاب نیز عمل کند. آن ها با اندازه‌ گیری پروتئین واکنش‌ گر C، ( ماده‌ ای که سطح التهاب را نشان می‌ دهد)، به این نتیجه رسیدند.

4. جلوگیری از سرطان

مطالعات نشان می دهد که رژیم های غذایی سرشار از سبزیجات و میوه هایی مانند ترنجبین با کاهش بروز سرطان مرتبط است. ترکیبات گیاهی خاص در ترنجبین، از جمله گزانتون ها – دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که ممکن است به مبارزه با رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک کند.

5. پوست را جوان تر و سالم تر می کند

تجمع رادیکال های آزاد در بدن شما پیری پوست را تسریع می کند. سطح بالای استرس اکسیداتیو بر بیشتر اندام های بدن شما از جمله پوست شما تأثیر می گذارد.

فواید ترنجبین برای جوان شدن پوست

داشتن یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها، می تواند ظاهر پوست شما را تا حدی حفظ کند. میوه هایی مانند ترنجبین دارای مشخصات آنتی اکسیدانی قوی هستند. فیتوکمیکال‌ های فعال آن‌ ها، مانند زانتون‌ ها، رادیکال‌ های آزاد را از سلول‌ های پوست از بین می برد.

6. دیابت را کنترل می کند

از دیگر فواید ترنجبین می توان به کنترل دیابت اشاره کرد. استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین می تواند باعث دیابت شود. هایپرگلیسمی (افزایش سطح گلوکز خون) اغلب نتیجه آسیب رادیکال های آزاد است.

ترنجبین حاوی مواد شیمیایی گیاهی از جمله گزانتون است. این ها آنتی اکسیدان های قوی هستند که می توانند فعالیت رادیکال های آزاد را خنثی کنند.

مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند ترنجبین می تواند سطح آنتی اکسیدان را در بدن شما افزایش دهد.

7. فشار خون را تنظیم می کند

خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ترنجبین می تواند به تنظیم فشار خون کمک کند. حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که برای کنترل ضربان قلب بسیار مهم است. گزانتون های موجود در این میوه استوایی نیز اثرات محافظتی قلب را نشان می دهد. آنها با رادیکال های آزاد و تجمع کلسترول در رگ های خونی مبارزه می کنند.

خاصیت آنتی اکسیدانی گزانتون ها می تواند خطر تصلب شرایین و حمله قلبی ایسکمیک را کاهش دهد. به همین دلیل است که مصرف ممکن است از فشار خون بالا و اختلالات خونریزی محافظت کند.

تا اینجا که فواید و خواص ترنجبین را فهمیدید، در ادامه می خواهیم عوارض جانبی آن را به شما بگوییم.

آیا مصرف ترنجبین عوارض جانبی دارد؟

به طور کلی عوارض جانبی بسیار کمی از مصرف ترنجبین گزارش شده است و احتمالاً برای اکثر مردم بی خطر است. تحقیقات اولیه نشان می دهد که زانتون های موجود در مکمل های گیاهی ممکن است روند لخته شدن خون را کُند کند. از آنجایی که ترنجبین منبع غنی از گزانتون است، در صورت شرایط لخته شدن خون یا مصرف داروهای رقیق کننده خون، بهتر است از منابع غلیظ ترنجبین اجتناب کنید.

تحقیقات برای تعیین اینکه آیا مکمل‌ های ترنجبین برای زنان باردار یا شیرده بی‌ خطر هستند یا خیر، در حال حاضر کافی نیست، بنابراین افراد با این شرایط بهتر است از استفاده از آن اجتناب کنند.

منبع: medicalnewstodaystylecraze

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا