
فالوده شیرازی یکی از دسر های خنک و تقریبا یخی است؛ این رشته های باریک مخلوطی از نشاسته، آب، یخ و شکر هستند که در فصل تابستان بسیار پرطرفدار می شود. این دسر خوشمزه معروف به شهر های یزد، شیراز و کرمان است.
تهیه فالوده شیرازی به دو صورت انجام می شود. روش اول این است که از رشته های آماده در بازار استفاده کنید و روش دیگر آن این است که خودتان دست به کار شوید و آن را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه فالوده
- نشاسته گل: 200 گرم
- آب: 2 لیوان
مواد لازم برای شربت فالوده
- شکر: 300 گرم
- آب: 1 لیوان
- آبلیمو: 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه فالوده شیرازی خانگی

ابتدا شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید؛ 1 قاشق چای خوری آبلیمو به آن اضافه کنید. به مدت 4 ساعت آن را در فریزر قرار دهید.
آب و نشاسته را در ظرفی مخلوط کنید و چند دقیقه ای صبر کنید تا نشاسته ته نشین شود؛ سپس آبی که روی ظرف است را خارج کنید.
همان مقدار آبی که از نشاسته خارج کردید را دوباره به آن اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا مخلوط شود، تا به اصطلاح نشاسته خود را بگیرد و باز شود. تقریبا بیست دقیقه تا نیم ساعت طول می کشد. (سفت تر از فرنی شود.)
مخلوط نشاسته را درون آبکش فلزی با سوراخ های ریز بریزید و با پشت فاشق آن را فشار دهید تا نشاسته به همان صورت رشته ای از آبکش خارج شود و فرم بگیرد. مقداری آب یخ تهیه کنید تا رشته های نشاسته فورا داخل آب یخ قرار بگیرند. (برای این کار می توانید از دستگاه پرس نیز استفاده کنید.)
رشته ها را از آب یخ خارج کنید و داخل فریزر قرار دهید تا یخ بزند.
مقاله مرتبط: طرز تهیه فرنی گردویی مخصوص!
شربت را از فریزر خارج کنید و رشته ها را درون آن بریزید و سریع مخلوط کنید تا رشته ها حالت شکنندگی پیدا کند. دوباره آن ها را داخل فریزر قرار دهید تا به اصطلاح خودش را بگیرد.
طرز تهیه فالوده شیرازی آماده

اگر از فالوده بسته بندی و آماده استفاده می کنید باید رشته را از بسته خارج کنید و درون آب در حال جوشیدن قرار دهید تا بپزد و نرم شود.
پس از نرم شدن و پخته شدن فالوده ها که تقریبا 15 دقیقه زمان می برد آن ها را داخل آبکش بریزید و با آب سرد آبکشی نمایید تا آب اضافه آن خارج شود.
شیره را از 4 ساعت قبل تهیه کنید و دورن فریزر بگذارید. اگر هنگام استفاده شیره یخ زده بود آن را به وسیله چنگال یا گوشتکوب نرم کنید سپس به فالوده اضافه کنید و آرام آرام مخلوط کنید و درون ظرفی برای سرو بریزید.
استفاده از عرق بید مشک، شربت آلبالو، زعفرانی، لیمویی و … طعم لذیدی به فالوده شما می دهد. امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید؛ شما می توانید در کانال تلگرامی ما عضو شوید تا از دیگر مقاله های ما با خبر شوید.