بهداشت فردیپوست و موسلامت

عوارض پوستی ناشی از استفاده ماسک + راه های پیشگیری

این روزها واجب است بنا بر توصیه های مراکز بهداشت کنترل و پیشگیری از گسترش COVID-19، زمانی که از خانه خارج می شوید، ماسک صورت (شیلد و روکش صورت) داشته باشید. اما استفاده طولانی مدت از ماسک موجب بروز عوارض پوستی می شود و این عوارض شامل: ظهور آکنه در اطراف بینی، گونه‌ها و چانه می باشد. در این مقاله قصد داریم درباره عوارض پوستی ناشی از ماسک + راه های پیشگیری صحبت کنیم، با ما همراه باشید:

عوارض پوستی ناشی از استفاده طولانی مدت ماسک

در دوران کرونا به علت استفاده از ماسک واکنش های نامطلوب پوستی افزایش یافته است. زیرا پوشیده نگه داشتن طولانی مدت بینی و دهان می تواند باعث حبس گرما و رطوبت، چربی و آلودگی در زیر ماسک شود. بنابراین تجمع آلودگی و چربی در سطح پوست عوارض ناخوشایندی را ایجاد می کند. این عوارض شامل: ایجاد جوش، بثورات روی صورت،خارش، قرمزی و حتی در برخی موارد کبودی یا شکستگی پوست رخ می دهد.

نکات مربوط به پیشگیری از عوارض پوستی ناشی از ماسک

ما در اینجا سعی داریم برخی نکات مربوط به عوارض پوستی ناشی از ماسک + راه های پیشگیری را ارائه دهیم، تا در دوران حضور کرونا شما بتوانید با رعایت نکات گفته شده، آسیب های پوستی را به حداقل برسانید. در ادامه به بررسی 5 نکته در این باره می پردازیم:

1- استفاده از ماسک مناسب با محیط

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری کرونا به همه افراد توصیه می کنند تا در زمان خارج شدن از خانه، از ماسک استفاده کنند. شما می توانید جهت کاهش عوارض پوستی ناشی از ماسک، متناسب با محیط ماسک خود را انتخاب کنید.

استفاده از ماسک پارچه ای (نخی)

از آنجایی که استفاده از ماسک جراحی در مقایسه با ماسک پارچه ای خطر بالاتری از عوارض پوستی را نشان می دهد، بنابراین بهتر است برای کاهش عوارض پوستی، افراد عادی از ماسک پارچه ای (نخی) استفاده کنند.

همچنین توصیه می شود جهت اطمینان از پیشگیری کرونا، بهتر است به دنبال ماسکی با جیب داخلی باشید تا بتوانید یک فیلتر اضافی (مانند فیلتر قهوه) را برای محافظت بیشتر به داخل آن اضافه کنید.

استفاده از ماسک پارچه ای

*** بیشتر بدانید: آموزش ساخت ماسک در خانه برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

استفاده از ماسک های جراحی و N95

پزشکان و کارمندان مراقبت های بهداشتی که بیشتر در معرض خطر هستند و نیاز دارند زمان بیشتری از ماسک بر روی صورت استفاده کنند، توصیه می شود تا از ماسک های جراحی و N95 استفاده کنند. ماسک N95 و ماسک های جراحی (ماسک های ساخته شده از پنبه) نرم و لطیف هستند. بنابراین در اثر اصطحکاک با پوست کمتر دچار عوارض پوستی (جوش و تحریک پوست) می شوند.

استفاده از ماسک جراحی
استفاده از ماسک های جراحی و 95 N

2- صورت و ماسک خود را مرتباً بشویید

قبل و بعد زدن هر نوع ماسکی (جراحی، N95 و حتی ماسک پارچه ای)، مهم است که صورت خود را با یک پاک کننده ملایم و متعادل pH بشویید. زیرا استفاده از هر نوع ماسک باعث ایجاد گرما و تجمع چربی ها و آلودگی ها بر سطح پوست می شود. علاوه بر شستشوی صورت، لازم است پس از هر بار استفاده، ماسک مصرفی تعویض و یا شسته شود.

اگر از ماسک یک بار مصرف، دوباره استفاده کنید و یا در روز بیش از 4 ساعت از یک ماسک استفاده کنید، خطر واکنش های جانبی پوستی را افزایش خواهید داد. بنابراین در صورت استفاده از ماسک های جراحی و N95، آن ها را هر 4 ساعت یک بار تعویض کنید.

و اگر از ماسک صورت پارچه ای استفاده می کنید، مرتباً آن را با شوینده ملایم بشویید، زیرا ممکن است چربی های طبیعی پوست شما را به خود جذب کرده باشد و محل تجمع آلودگی ها باشد.

نکته: سعی کنید در هنگام شستن ماسک های پارچه ای از نرم کننده ها و مواد شوینده معطر خودداری کنید. زیرا استفاده از آن ها می تواند باعث تحریک پوست شوند.

3- از پوست در برابر اصطکاک محافظت کنید

اگر در هنگام استفاده از ماسک، پوست شما دچار سایش می شود. بهتر است از یک پماد یا یک مرهم مرطوب با مواد ترمیم کننده پوست برای محافظت از مناطق حساس پوست در برابر اصطکاک و ایجاد جوش استفاده کنید.

برای کسانی (پزشکان و کارمندان مراقبت های بهداشتی) که باید دائماً ماسک N95 بزنند، استفاده از بانداژهای هیدروکلوئیدی نیز مفید است. آن ها از بریدگی و سایش پوست در برابر ماسک های محکم N95 محافظت می کنند و به بهبود زخم نیز کمک می کنند.

*** بیشتر بدانید: محو کردن جای زخم و بخیه

4- از آرایش زیاد صرف نظر کنید

استفاده از ماسک های صورت یک محیط گرم و مرطوب برای پوست شما ایجاد می کنند که موجب افزایش تولید چربی طبیعی پوست (سبوم) می شود و این افزایش چربی پوست منجر به مسدود شدن منافذ باز پوست و در نتیجه باعث ایجاد جوش می شود. اگر متوجه جوش های اطراف بینی، دهان و چانه خود شدید، جهت درمان منافذ باز پوستی سعی کنید در زیر ماسک، آرایش خود را (به ویژه زیر سازی و کانسیلر) به حداقل برسانید.

از آرایش بیش از حد بپرهیزید.

5- درمان آکنه با استفاده از روش های آسان

شما می توانید برای درمان آکنه از روش های خانگی استفاده کنید. همچنین علاوه بر درمان خانگی، با استفاده از دارو های بدون نسخه (استفاده از مواد آرام بخش) برای کاهش قرمزی و تحریک پوست اقدام کنید. بنابراین استفاده از اسید سالیسیلیک به عنوان درمان بدون نسخه برای توانایی نفوذ در منافذ مسدود شده و کاهش التهاب پوست انتخاب خوبی است.

منبع: beautylish.com

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا