
حتما شما هم در برخی شرایط محیطی با تپش قلب خیلی بالایی مواجه شدید؛ در این مقاله می خواهیم به شما آموزش دهیم که به چه علت ضربان قلب شما بالا می رود و چگونه می توان در عرض 5 دقیقه ضربان قلب را نرمال کرد.
به چه علت تپش قلب می گیریم؟
تپش قلب را ممکن است در قفسه سینه، گلو یا گردن تان احساس کنید. تپش قلب همیشه نگران کننده نیست و ممکن است در اثر نشستن و یا ایستادن ایجاد شود که زود گذر است و نیاز به نگرانی نیست.
گاهی نیز تپش قلب به علت استرس، مصرف کافئین، الکل و … باشد.
عوارض تپش قلب چیست؟
1- غش کردن
هنگامی که ضربان قلب شما بالا می رود فشارتان افت پیدا می کند و علائمی مثل: بی حالی و غش به سراغتان می آید. اگر تپش قلب شما مادرزادی باشد قطعا غش به سراغتان می آید.
2- ایست قلبی
ایست قلبی در اثر تپش قلب نادرست اتفاق می افتد. اگر قلب شما ضربان ریتمیک ندارد می تواند برای شما خطر ساز باشد. در اسرع وقت به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
3- نارسایی قلبی
دلایلی که می تواند باعث نارسایی قلبی شود حمله قلبی، بالابودن فشار خون، بیماری های دریچه قلب، کاردیومیوپاتی و … می باشد.
اگر می خواهید فورا فشارخون تان را پایین بیاورید روی عبارت لینک شده کلیک کنید.
4- سکته مغزی
اگر ضربان قلب شما مختل شود؛ خون در یک ناحیه جمع می شود و ممکن است لخته شود. اگر این لخته ایجاد شده کنده شود می تواند شریان ها را مسدود کرده و سبب سکته مغزی شود.
راه های بررسی تپش قلب

1- نوار قلب
در آزمایش های غیر تهاجمی یک سری وسیله را روی سینه شما می گذارند تا با کمک گرفتن از آن ها ضربان های الکتریکی قلب شما را محاسبه کنند.
گرفتن نوار قلب به پزشک شما کمک می کند تا هر نوع بی نظمی و اختلال را که در مشکلات ساختاری قلب تان به وجود آمده درمان کند.
2- مانیتورینگ هولتر
مانیتورینگ هولتر وسیله ای قابل حمل و پوشیدنی است که اگر پزشک نتواند ضربان قلب شما را بگیرد از شما می خواهد آن را بپوشید تا ظرف 24 الی 72 ساعت ضربان قلب شما را کنترل کند.
3- ثبت وقایع
اگر در نوار قلب بی نظمی و تپش قلب شما دیده نشد پزشک به شما یک وسیله را می پوشاند تا در هنگام تپش قلب با فشار دادن دکمه روی آن دستگاه ضربان قلب شما را ذخیره می کند.
4- اکوی قلب
یک آزمایش غیر تهاجمی که شامل سونوگرافی قفسه سینه می شود را اکوی قلب می گویند. این دستگاه به شما تصویری را نشان می دهد که نشان دهنده ساختمان و عملکرد قلب شماست. امواج سونوگرافی از قلب شما عبور می کنند و تحلیل آن را شما در کامپیوتر می بینید.
داروهای درمانی تپش قلب
بهتراست اگر مشکل قلبی دارید به پزشک مراجعه کنید و بدون تجویز پزشک دارویی را سرخود مصرف نکنید. ما برای شما اسامی دارو هایی که ممکن است پزشک برای شما تجویز کند را لیست کرده ایم و صرفا جهت آگاهی شما آن را ارائه داده ایم.
برخی داروهایی که پزشک برای درمان تپش قلب نامنظم تجویز می کند شامل:
- پروپرانول
- متوپرولول
- آتنولول
- بلاک کننده های کانال کلسیم
داروهای ذکر شده ممکن است برای درد قفسه سینه، درمان فشار خون بالا و بی نظمی ضربان شما تجویز شود.
چگونه کمتر از 5 دقیقه ضربان قلب را کاهش دهیم؟

اگر تپش قلب شما در اثر استرس و نگرانی به وجود آمده است تکنیک های یوگا و تنفس درمانی می تواند بهترین گزینه برای آرام شدن قلبتان باشد.
اگر به کافئین حساس هستید از آن دوری کنید. حتی نیکوتین و برخی از داروهای سرماخوردگی نیز می تواند ضربان قلب شما را ناآرام کند.
- اگر مشکلات قلبی دارید به طور کامل مخدرها را کنار بگذارید.
- اگر شما باردار هستید تپش قلب یا دو ضربان بودن برای شما کاملا عادی است.
- ورزش های سنگین و کم آبی نیز می تواند برای شما مشکلاتی در ضربان قلب تان ایجاد کند.
نکات مثبت
- آب فراوان بنوشید.
- استرس ها و تنش های عصبی تان را کم کنید.
- اگر اضافه وزن دارید با رژیم غذایی مناسب اقدام به کم کردن وزن تان بکنید.
هیچ چیز مهم تر از سلامتی شما نیست. اول به آرامش خودتان فکر کنید و بعد دیگر مشغله ها؛ امیدواریم از این مقاله درس خوبی گرفته باشید. ما را با دیگر مقاله ها دنبال کنید.