طرز تهیه گاناش همراه با نکات کلیدی و ترفند های ظریف کاری

در مقاله قبل برای شما آموزش کیک شکلاتی را تدارک دیده بودیم؛ در این مقاله برای شما طرز تهیه گاناش را تهیه کرده ایم تا بتوانید برای تولد و مراسم های مهم زندگی تان خودتان در خانه بهترین کیک ها را تهیه کنید.
گاناش شکلاتی یا گاناش شکلات یکی از خوشمزه ترین دسر های دنیا است که از جمله پر کاربرد ترین آن برای تزیین کیک های تولد و عروسی است.
مواد لازم برای تهیه گاناش
- خامه: 200 میلی لیتر
- شکلات تخته ای:125 گرم
- کره: 30 گرم
طرز تهیه گاناش

ابتدا شکلات را به روش بن ماری (حرارت غیر مستقیم روی کتری یا سماور) ذوب کنید. اگر عجله دارید بهتر است آن را به قطعات کوچک تبدیل کنید تا سریع تر آب شود.
خامه را در قابلمه ای کوچک بریزید و اجازه دهید تا گرم شود؛ قبل از اینکه شروع به قل قل کند و بخار شود زیر آن را خاموش کنید و 5 دقیقه به آن استراحت دهید، شکلات را به آن اضافه کنید و حسابی آن ها را مخلوط کنید تا مایع لطیف، نرم و یک دستی به دست آید.
کره را که از قبل در دمای محیط گرم کردیم را به مایع خامه و شکلات اضافه می کنیم و دوباره مخلوط می کنیم. گاناش شما آماده است.
آن را روی کیک بریزید و با کاردک مخصوص یا چاقو روی تمام قسمت های کیک یا بخش مورد نظر پخش کنید.
ترفند ها و ظریف کاری

- حتمااااااا کره را نیم ساعت قبل از تهیه گاناش در دمای محیط قرار دهید تا کاملا شل شود؛ در غیر این صورت گاناش شما حالت تکه تکه پیدا می کند.
- بعد از تهیه گاناش حتما 10 دقیقه اجازه دهید تا حرارت آن کاهش پیدا کند سپس روی کیک بریزید.
- اگر گاناش را به مدت 30 دقیقه الی بیشتر در دمای محیط استراحت دهید می توانید از آن به عنوان خامه فرم گرفته شده استفاده کنید و لابه لای کیک آن را استفاده کنید.
- می توانید از شکلات چیپسی نیز به جای شکلات تخته ای در طرز تهیه گاناش استفاده کنید.
- برای خوشمزه تر شدن آن می توانید مقدار کمی وانیل نیز به آن اضافه کنید. (در حد نوک قاشق چای خوری)
- اگر میزان شکلات نصف خامه باشد به گاناش سس شکلات می گویند.
- اگر شکلات و خامه برابر باشند از گاناش به عنوان گلیز استفاده می شود.
- اگر میزان شکلات دو برابر خامه باشد برای فینگ و کاور نیز استفاده می کنند.
- اگر می خواهید گاناش براقی داشته باشید می توانید 1 قاشق غذاخوری سر خالی به آن عسل اضافه کنید.
- گاناش در دسته کیک و شیرینی قرار دارد.
- این مقدار مواد اولیه مناسب برای یک کیک 6 نفره است.