آشپزیتغذیه

طرز تهیه مرغ مجلسی

غذا های مختلفی می توان با گوشت مرغ درست کرد که از جمله می توان به کیک مرغ، مرغ کنتاکی و … اشاره کرد. مرغ یکی از غذا هایی است که در مهمانی های خانگی بسیار استفاده می شود. درست کردن مرغ خیلی راحت است اما اینکه چگونه درست شود بر روی طعم آن بسیار تاثیر گذار است. در در این دستور پخت به شما کمک می کنیم تا بتوانید بهترین مرغ مجلسی را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه مرغ مجلسی

  • برنج: ۴ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • زرشک: ۱ پیمانه
  • کره:  ۲۵ گرم
  • سینه یا ران مرغ: ۴ تکه
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
  • زعفران دم کرده: ۲ قاشق چایخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

دستور پخت

زمان مورد نیاز: 5 دقیقه.

طرز تهیه و پخت مرغ مجلسی

  1. مرحله 1

    ایتدا مقداری روغن داخل ماهیتابه می ریزیم و صبر می کنیم تا کمی داغ شود. مرغ ها را داخل ماهیتابه می گذاریم و در آن را می بندیم تا سرخ شوند.

  2. مرحله 2

    روی مرغ ها را بر می گردانیم تا دو طرف آن کاملا سرخ شود. سپس پیاز و سیر را نگینی می کنیم.

  3. مرحله 3

    در قابلمه ای دیگر که می خوام مرغ در آن پخته شود کمی روغن می ریزیم و می گذاریم سیر و پیاز ها در آن سرخ شوند تا کمی رنگشان تغییر کند.
    طرز تهیه مرغ مجلسی

  4. مرحله 4

    در این مرحله رب گوجه را به سیر و پیاز اضافه می کنیم و می گذاریم مقداری تفت بخورد تا رنگش تغییر کند.

  5. مرحله 5

    در این مرحله مقداری نمک و فلفل و آبلیمو به مرغ اضافه می کنیم. سپس تکه های مرغ را درون قابلمه قرار می دهیم و روی آن 2 یا 3 لیوان آب می ریزیم.

  6. مرحله 6

    در قابلمه را می بندیم و می گذاریم مرغ ها به طور کامل پخته شوند. 2 ساعت برای پختن مرغ ها زمان لازم است تا سس مرغ درست و غلیظ شود.

  7. مرحله 7

    زرشک را در ظرفی ریخته و مقداری آب ولرم روی آن می ریزیم تا خیس شود.

  8. مرحله 8

    داخل قابلمه ای 8 لیوان آب می ریزیم و می گذاریم با حرارت بالا به جوش بیاید و مقداری نمک داخل آن می ریزیم.

  9. مرحله 10

    بسته به نوع برنج یا باید آن را خیس کنیم یا اینکه نیاز به خیس کردن ندارد. اگر برنج شما نیاز به خیس کردن داشت از قبل آن را در ظرفی خیس می کنیم و اگر نیازی به خیس کردن ندارد برنج را شسته و آب آن را خالی می کنیم و برنج را به درون قابلمه آب در حال جوش می ریزیم.

  10. مرحله 9

    بعد از اینکه برنج را به داخل قابلمه ریختید ممکن است از جوش بیفتد. در این قست کمی آن را هم میزنیم تا دوباره بجوشد. بعد از تقریبا 5 دقیقه به مرحله تست کردن می رسد.

  11. مرحله 11

    برنج را تست کنید. زمانی که دور برنج پخته باشد و مغز آن سفت باشد زمان آبکشی است. در غیر این صورت باید کمی زمان بدهید تا به این مرحله برسد.
    مرغ مجلسی با توضیح پله ای

  12. مرحله 12

    بعد از اینکه برنج به مرحله آب کشی رسید آن را آبکشی کرده و قابلمه را روی حرارت می گزاریم تا آب داخل آن کاملا خشک شود.

  13. مرحله 13

    بعد از خشک شدن قابلمه مقداری روغن می ریزیم و سیب زمینی یا نون را در کف قابلمه قرار می دهیم و برنج را روی آن ها می ریزیم و در قابلمه را می بندیم و حرارت را زیاد می کنیم تا برنج بخار کند و در این موقع زیر برنج را کم می کنیم.

  14. مرحله 14

    مقداری کره را روی حرارت می گذریم تا باز شود و زرشک را داخل آن سرخ می کنیم. مقداری زعفران دم کرده نیز به آن ها اضافه می کنیم.

  15. مرحله 15

    در مرحله آخر مقداری از برنج را با زرشک و زعفرانی که درست کردیم مخلوط می کنیم. برنج ساده را داخل یک دیس می کشیم و با زرشک آن را تزئین می کنیم. مرغ را هم می توانید در ظرف جدا بریزید یا اینکه آب مرغ را در یک ظرف جدا بریزید و خود مرغ را روی برنج قرار دهید. غذای شما آماده است. نوش جان.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن