آشپزیتغذیهخواص مواد غذایی

طرز تهیه ماهی قزل آلا + بیان تفاوت آن با ماهی سالمون

اگر به دنبال دستور پخت یک غذای آسان و فانتزی هستید، پخت ماهی را امتحان کنید. اگر درباره آن سوالات زیادی دارید، امروز ما با معرفی و آموزش ساده ترین روش ها، طرز تهیه ماهی قزل آلا را به شما آموزش می دهیم. اگر تنها یک بار با این دستورالعمل ها ماهی را درست کنید، دیگر فکر نخواهید کرد که با ماهی که در سبد غذایی خود قرار داده اید، چه باید کرد. جهت دریافت دستورالعمل طرز تهیه ماهی قزل آلا ادامه مطلب را بخوانید.

معرفی بهترین روش های تهیه ماهی قزل

روش های آسان طرز تهیه ماهی قزل آلا را برای شما بیان می کنیم. با پخت ماهی قزل آلا به روش های گفته شده در بخش زیر، می توانید یک وعده عالی در کنار دوستان و خانواده داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید.

مطالعه بیشتر …

طرز تهیه ماهی قزل آلا در فر

پخت ماهی در فر بسیار عالی و آسان است. هم چنین، اگر در زمان پخت از فویل استفاده کنید، علاوه بر حفظ نرمی بافت، عصاره خوشمزه آن درون فویل جمع شود. در ادامه به طرز تهیه ماهی قزل آلا در فر می پردازیم. جهت دریافت دستورالعمل پخت آن، با ما همراه باشید.

مواد لازم:

  • 1 عدد لیمو.
  • به میزان کافی روغن زیتون یا هر روغنی که دوست دارید.
  • به میزان کافی سبزی معطر (شوید و جعفری).
  • 1 عدد ماهی.
  • 1 عدد ورق آلومینیومی.

*** بیشتر بدانید: روغن زیتون: راز یک زندگی طولانی تر

طرز تهیه آن:

  1. ابتدا دمای فر را روی 200 درجه سانتی‌ گراد قرار دهید.
  2. شکم ماهی را تمیز بشویید.
  3. جهت مزه دار کردن ماهی، دو شاخه سبزی معطر (شوید و جعفری) و 2-3 برش لیمو تازه دورن شکم ماهی قرار دهید.
  4. همچنین، قسمت خارجی ماهی را با روغن زیتون (یا هر روغنی که دوست دارید)، نمک و فلفل مزه دار کنید.
  5. سپس، یک ورق آلومینیومی که بزرگتر از ماهی باشد (به طوری که ماهی را بپوشاند)، را انتخاب کنید.
  6. ماهی را بر روی فویل قرار دهید و دو طرف آن را بپیچید.
  7. بعد از پیچیدن ماهی درون فویل، آن را به مدت 10 -15 دقیقه درون فر قرار دهید.
  8. پس از گذشت زمان گفته شده، ماهی را با استفاده از چنگال چک کنید. اگر، گوشت آن به راحتی از هم جدا شود، ماهی شما پخته شده است.
  9. پس از اطمینان از پخت، ماهی را از فویل به ظرف مورد نظر منتقل کنید و عصاره جمع شده داخل فویل را روی آن بریزید.
  10. همچنین، در مرحله آخر می توانید ماهی را با آب لیمو و سبزی های معطر تزیین کنید. زیرا، با افزودن سبزی‌های معطر و لیمو، ماهی خوش طعم و خوشمزه تر می شود.
  11. نوش جان آماده است تا سرو کنید.

نکته: در زمان باز کردن فویل، احتیاط کنید که دستتان با بخار محبوس شده داخل فویل نسوزد.

طرز تهیه ماهی قزل آلا در ماهیتابه

علاوه بر پخت ماهی در فر می توانید با روش های ساده تری ماهی را درون ماهیتابه طبخ کنید. در ادامه به توضیح درباره طرز تهیه ماهی قزل آلا در ماهیتابه می پردازیم.

مواد لازم:

  • 8 فنجان آب.
  • 2 فنجان سرکه سفید.
  • 8-9 عدد فلفل دلمه ای.
  • 1 عدد هویج.
  • 1 عدد تره فرنگی.
  • به تعداد مورد نیاز فیله های ماهی.
  • 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون.

طرز تهیه آن:

  1. ابتدا ماهیتابه را بر روی شعله قرار دهید و 8 فنجان آب را درون آن بریزید تا بجوشد.
  2. سپس فلفل دلمه، هویج و تره فرنگی را قطعه قطعه کنید و همراه با 2 فنجان سرکه سفید درون ماهیتابه بریزید.
  3. بگذارید موادی که اضافه کرده اید، 10 دقیقه در آب جوش بجوشد.
  4. سپس، تکه‌های ماهی را به آن اضافه کنید.
  5. اجازه دهید ماهی ها به مدت 10 -15 دقیقه درون آبجوش همراه با دیگر مواد بجوشد.
  6. سپس، با چنگال به آرامی به فیله های ماهی فشار وارد کنید. پس از نرم شدن بافت، آن ها را از ماهیتابه خارج کنید.
  7. در مرحله پایانی، 4 قاشق غذاخوری از آب مزه دار داخل ماهیتابه را با 5 قاشق غذا خوری روغن زیتون ترکیب کنید و بر روی ماهی بریزید.
  8. حالا آماده سرو است، نوش جان کنید.

مطالعه بیشتر …

طرز تهیه ماهی قزل آلا به روش سرخ شده

مواد لازم:

  • روغن زیتون یا کره.
  • مقداری پودر سوخاری.
  • 1 قاشق چای خوری پودر سیر.
  • 3 شاخه جعفری.
  • 1 قاشق چای خوری پونه کوهی.
  • 1 قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز.
  • نمک به میزان کافی.
  • خردل به میزان لازم.
  • آب 2 عدد لیمو.
  • ماهی فیله، یا کامل به تعداد مورد نیاز.

طرز تهیه آن:

  1. ابتدا داخل یک ظرف پودر سوخاری، سیر، جعفری، پونه کوهی، پودر فلفل قرمز، آب 1 عدد لیمو و نمک را با هم مخلوط کنید.
  2. در یک کاسه دیگر خردل و آب 1 عدد دیگر لیمو را با هم مخلوط کنید.
  3. بعد، هر دو طرف ماهی را به مخلوط خردل آغشته کنید.
  4. سپس با پودر سوخاری طعم‌ دار بپوشانید (ماهی را درون مواد محکم فشار دهید تا پودر سوخاری به ماهی بچسبند).
  5. بعد داخل یک ماهیتابه بزرگ مقدار کمی روغن زیتون بریزید و روی شعله متوسط رو به بالا قرار دهید.
  6. در این مرحله، ماهی را درون ماهیتابه حاوی روغن زیتون قرار دهید.
  7. سپس، صبر کنید تا به مدت 5 تا 7 دقیقه سرخ شود.
  8. پس از گذشت 7 دقیقه، ماهی را پشت و رو کنید تا هر دو طرف سرخ شود.
  9. وقتی ماهی ها قهوه ای رنگ و ترد شدند، آن ها را از روغن خارج کنید و داخل ظرف مورد نظر بگذارید.
  10. در مرحله آخر شما می توانید آن را با برش های لیموتازه و سبزی های معطر مانند: شوید و جعفری تزیین و سرو کنید.
مواد لازم جهت تهیه آن به روش سرخ شده.

نکته: شما می توانید باقی مانده آن را حدود 5 روز در یخچال نگهداری کنید. سپس، آن ها را به آرامی در مایکروویو گرم کرد و یا به صورت سرد استفاده کنید.

*** بیشتر بدانید: طرز تهیه ماهی سالمون

ارزش غذایی ماهی قزل آلا نسبت به سالمون

ما در این بخش قصد داریم درباره ارزش غذایی ماهی قزل آلا نسبت به سالمون صحبت کنیم که شامل موارد زیر می باشد:

  • هر دو منبع عالی اسید های چرب امگا 3 هستند.
  • چربی سالمون بیشتر از ماهی قزل آلا می باشد. اما، ماهی سالمون نسبت به قزل آلا کلسترول کمتری دارد.
  • ماهی قزل آلا منبع ویتامین های گروه B و ماهی سالمون منبع ویتامین های D می باشند.

بررسی مصرف 100 گرم ماهی:

  • 100 گرم قزل آلا: حاوی 2 گرم چربی اشباع، 20 گرم پروتئین و 120 کالری.
  • 100 گرم ماهی سالمون: حاوی 3 گرم چربی اشباع، 22 گرم پروتئین و حدود 150 کالری.

با مصرف ماهی، مقادیر زیادی امگا 3 جذب می کنید که به کاهش سطح کلسترول بد و مبارزه با التهابات مزمن کمک می‌کنند. همچنین، مقدار زیادی پروتئین دارد که به رشد و نمو بدن کمک می‌کند. آنچه مسلم است مصرف ماهی بسیار مفید می باشد. بنابراین، فرقی نمی کند چه نوع ماهی باشد، در کل مصرف آن توصیه می شود.

*** بیشتر بدانید: 11 دستورالعمل فوق العاده جهت کنترل و درمان التهاب

تفاوت های ظاهری ماهی قزل آلا نسبت به ماهی سالمون

ماهی قزل آلا و سالمون از نظر قیافه بسیار شبیه به یکدیگر هستند. بنابراین، ممکن است در هنگام خرید دچار اشتباه شوید. اگر برای خرید ماهی به فروشگاه یا بازار ماهی فروشان رفته اید و تفاوت آن را با ماهی سالمون نمی دانید، نگران نباشید ما در اینجا چند نکته از تفاوت ماهی قزل آلا با ماهی سالمون را به شما می گوییم تا در هنگام خرید سر درگم نشوید. جهت تشخیص این دو نوع ماهی به نکات زیر دقت کنید. اگر می خواهید ماهی سالم خریداری کنید به ظاهر آن ها توجه کنید. این نکات عبارت اند از:

  • بر روی ماهی سالمون خال ها تا خط مرکزی ادامه دارند. اما، در ماهی قزل آلا این خال ها بر روی تمام قسمت ها پراکنده است. این یکی از بارزترین ویژگی های ظاهری است.
  • ماهی قزل آلا دارای سر گرد و بدنی ضخیم است. اما، ماهی سالمون دارای فک باریکی است.
  • قزل آلا دارای دهان بسیار بزرگی است که هنگام باز کردن از چشم ها فراتر می رود. اما، سالمون دهان کوچکتری دارد و امتداد آن نهایتاً تا چشم ها می رسد.
  • همچنین، دم آن باریک و به شکل چنگال مانند است. اما، دم ماهی قزل آلا پهن، حالتی گرد یا محدب دارد.
  • بافت ماهی سالمون عالی است به همین دلیل در پخت و پز طرفدارن زیادی دارد.
  • نحوه پخت آن شبیه یکدیگر است. اما، طعم سالمون قوی تر و شیرین تر از قزل آلا می باشد.

همچنین، اگر قصد خرید فیله آن را دارید. می توانید با توجه به رنگ، آن ها را از یکدیگر متمایز کنید. رنگ گوشت ماهی سالمون صورتی خوش رنگ است. اما، رنگ گوشت ماهی قزل آلا کرم رنگ است.

تفاوت های ظاهری ماهی قزل آلا با ماهی سالمون.
تفاوت ماهی قزل آلا با ماهی سالمون.

نکته: ماهی سالمون نسبت به ماهی قزل آلا خواص بیشتری دارد.

سخن آخر

از آنجا که ماهی سالمون خواص بیشتری دارد، ممکن است شما بخواهید به جای ماهی قزل آلا از ماهی سالمون در سبد غذایی خود استفاده کنید. بنابراین، در هنگام خرید دقت کنید. زیرا، برخی افراد سودجو ممکن است در مراحل پایانی رشد، اقدام به تغییر مواد غذایی ماهی های قزل آلا بکنند. زیرا، تغییر در مواد غذایی باعث تغییر رنگ گوشت آن ها می شود. با این روش می توانند ماهی قزل آلا را به جای سالمون به شما بفروشند. به همین دلیل، ابتدا اطلاعات خود را درباره تفاوت آن ها بالا ببرید. هم چنین از مراکزی گوشت را تهیه کنید که اطمینان داشته باشید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا