آشپزیتغذیه

طرز تهیه ماهی سالمون به روش هایی آسان و کاربردی

اگر تاکنون ماهی را در رستوان و یا مهمانی ها سرو کرده اید و طرز تهیه آن را نمی دانید؟ نگران نباشید ما در این مقاله طرز تهیه ماهی سالمون را با روش هایی آسان و کاربردی آموزش می دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

طرز تهیه ماهی سالمون با روش های مختلف

شما می توانید ماهی سالمون را به صورت کامل یا به صورت فیله ای از فروشگاه مواد غذایی یا بازار ماهی فروشان تهیه کنید. به هرحال، اگر نحوه پخت صحیح آن را ندانید فرقی نمی کند ماهی کامل یا فیله ای باشد، آن را از بین می برید.

بنابراین، اگر ماهی را در رژیم غذایی خود قرار داده اید. لازم است تا روش های صحیح و کاربردی پخت آن را نیز یاد بگیرید. روش های طبخ ماهی ماهی سالمون عبارت اند از:

  1. طرز تهیه ماهی سالمون درون ماهیتابه.
  2. طرز تهیه ماهی سالمون گریل شده.
  3. طرز تهیه ماهی سالمون سرخ شده.

در ادامه به توضیح درباره طرز تهیه ماهی سالمون با روش های مختلف و کاربردی می پردازیم:

1- طرز تهیه ماهی سالمون درون ماهیتابه

یکی از روش طبخ ماهی می تواند تهیه ماهی درون ماهیتابه باشد. جهت طبخ آن، مراحل زیر را دنبال کنید.

مواد لازم:

  • مقداری میخک.
  • 8 -10 لیوان آب.
  • نمک و فلفل به میزان لازم.
  • 2-3 حبه سیر.
  • 2- 3 شاخه سبزی معطر.
  • 3-2 برش‌ لیمو تازه.
  • یک عدد جوانه آویشن.
  • 2 تیکه کوچک فیله ماهی سالمون.
  • 3-5 قاشق غذاخوری آب لیموترش و یا نارنج.

در پخت ماهی دقت کنید و آن را در آب معمولی و مزه‌ دار نشده، طبخ نکنید. پس قبل از پخت، سعی کنید ماهی را مزه دار کنید.

جهت مزه دار کردن و تهیه ماهی مراحل زیر را انجام دهید. این مراحل عبارت اند از:

  1. ابتدا 8 الی 10 لیوان آب درون ماهیتابه بریزید و آن را روی شعله قرار دهید.
  2. بعد مقداری میخک، چند حبه سیر، برش‌های لیمو و یک عدد جوانه آویشن به آب اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه صبر کنید.
  3. سپس، فیله های ماهی را درون آب مزه دار شده قرار دهید و کمی نمک، فلفل و آویشن خشک روی آن بپاشید.
  4. به مدت 10 – 15 دقیقه صبر کنید تا ماهی درون آب مزه دار شده، بجوشد.
  5. پس از گذشت زمان تعیین شده ماهی را از ماهیتابه خارج کنید و درون ظرف مورد نظر قرار دهید.
  6. در مرحله آخر می توانید با سبزی معطر مانند: شوید و جعفری آن را تزیین کنید.
  7. همچنین، برای خوشمزه تر شدن پیشنهاد می کنیم در هنگام سرو از آبلیموترش و نارنج استفاده کنید.
طرز تهیه ماهی سالمون داخل ماهیتابه.

2- روش گریل شده (کبابی)

گوشت ماهی، بسیار لطیف است به همین دلیل در زمان کبابی کردن آن لازم است، کمی بیشتر دقت کنید. برخی افراد برای گریل کردن ماهی پوست آن را جدا می کنند. ما به شما پیشنهاد می کنیم این کار را نکنید. زیرا، پوست به تردتر و خوشمزه تر شدن آن کمک می کند. جهت تهیه ماهی سالمون گریل شده (کبابی) مراحل زیر را دنبال کنید.

مواد لازم:

  • 1-2 عدد فیله یا 1 عدد ماهی کامل.
  • به میزان 3-5 قاشق غذاخوری روغن زیتون (روغن کلزا، شیر نارگیل، ماست کم چرب یا سایر روغن های گیاهی).
  • به میزان 1-2 قاشق غذاخوری سس مایونز (ماست یا سرکه) در صورتی که تعداد ماهی ها افزایش یابد، روغن زیتون و سس مایونز با نسبت 1 به 3 افزایش می یابد.
  • ادویه جات مانند: نمک، فلفل به میزان دلخواه.
  • طعم دهنده هایی مانند: سیر یا پیاز به میزان دلخواه.
  • شیرین کننده هایی مانند: عسل، شکر قهوه ای و ملاس به میزان لازم ( استفاده از شیرین کننده ها عطر و طعم ماست و یا سرکه را بر روی ماهی متعادل می سازد).

نکته: زمانی که ماهی را با روش کبابی تهیه می کنید. سعی کنید بر روی ماهی از شیرین کننده ها استفاده نکنید. زیرا ممکن است شکر آن در اثر حرارت مستقیم سوزانده شود و عطر و طعم آن را از بین ببرد.

طرز تهیه آن:

  1. ابتدا مقداری روغن زیتون، ماست، ادویه جات مورد نظر و سیر را درون ظرف با هم ترکیب کنید.
  2. بعد، با استفاده از برس سلیکونی مواد را بر روی ماهی بمالید.
  3. این کار باعث می شود ماهی پس از قرار گرفتن در برابر حرارت (پس از کباب شدن) نرم و لذیذ شود.
  4. در این مرحله جهت گریل شدن ماهی را به مدت 3- 5 دقیقه بر روی حرارت متوسط قرار دهید.
  5. سپس، ماهی را پشت و رو کنید و اجازه دهید سمت دیگر آن نیز با حرارت مستقیم گریل شود.
  6. و در آخر می توانید ماهی را با استفاده از آبلیموی تازه و نارنج میل کنید.
طرز تهیه ماهی گریل شده.

3- روش سرخ شده

اگر به دنبال روشی فوق العاده آسان هستید، می توانید ماهی را به روش سرخ شده مهیا کنید. از آنجایی که بافت ماهی بسیار نرم است باید در زمان سرخ کردن آن بسیار دقت کنید. زیرا اگر به درستی و با دقت سرخ نشود امکان سوختن، بیش از حد ترد و خشک شدن را دارد. طرز تهیه ماهی سالمون سرخ شده را به روش زیر دنبال کنید.

مواد لازم:

  • 4-5 قاشق غذاخوری روغن زیتون.
  • 1-2 عدد فیله ماهی.
  • ادویه جات به میزان لازم.
  • 4-6 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه.
  • 3-5 عدد برش لیموی تازه.
  • 3- 5 قاشق غذا خوری سس مایونز.

طرز تهیه آن:

  1. ابتدا سس مایونز و کمی روغن زیتون را با هم مخلوط کنید.
  2. سپس با فرچه سیلیکونی مواد را بر روی ماهی بمالید تا ماهی مزه دار شود.
  3. بعد، داخل ماهیتابه 2 قاشق غذاخوری روغن بریزید و ماهیتابه را حدود 3-4 دقیقه روی شعله متوسط گرم کنید.
  4. بعد فیله های ماهی را داخل ماهیتابه قرار دهید.
  5. سپس، درجه حرارات را زیاد کنید و فیله ها را به مدت 3 دقیقه سرخ کنید ( بالا بردن درجه حرارت باعث ترد شدن قسمت بیرونی می شود. اما بافت داخل آن نرم باقی می ماند).
  6. در حین سرخ شدن فله ها ادویه جات را به آن اضافه کنید.
  7. سپس فیله ها را پشت و رو کنید و به مدت 3 دقیقه به آن زمان بدهید تا سمت دیگر آن نیز سرخ شود.
  8. بعد آن را از ماهیتابه خارج کنید و با سبزی های معطر تزئین کنید.
  9. همچنین می توانید در زمان سرو از آبلیموی تازه استفاده کنید.
طرز تهیه ماهی سالمون سرخ شده.

سخن آخر در مورد تهیه ماهی

  • هیچ وقت ماهی را بدون مزه دار کردن آماده پخت نکنید.
  • ماهی دارای خواص بی شماری است، سعی کنید آن را در سبد غذایی خود قرار دهید.
  • طبخ ماهی بسیار آسان و در کمترین زمان صورت می گیرد.
  • زمان طبخ ماهی 10 -15 دقیقه می باشد، حتی فیله های ضخیم ماهی آزاد خیلی زود پخت می شوند.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا