
در مقاله قبل برای شما طرز تهیه خورش بامیه مجلسی را تدارک دیدیم؛ در این مقاله قصد داریم برای شما خوراک بامیه را آموزش دهیم، امیدواریم این غذای بی نظیر را تهیه کنید و در کنار خانواده میل کنید.
خوراک بامیه در فرهنگ های مختلف روش های پخت مختلفی دارد، در برخی مناطق همراه با قارچ، بدون قارچ، تند، با مرغ و … درست می کنند.
شما می توانید خوراک بامیه را همراه با بادمجان، قارچ، گوجه فرنگی و … تهیه کنید تا شامی سبک و لذیذ همراه با گروه کامل ویتامین ها میل کنید.
1- خوراک بامیه همراه با گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده | 100 گرم |
پیاز | 1 عدد |
بامیه | 200 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | مقدار لازم |

طرز تهیه
پیاز را خرد کنید و همراه با روغن در تابه تفت دهید تا رنگ آن عوض شود؛ سپس به آن گوشت را اضافه کنید تا گوشت نیز سرخ شود.
ادویه های لازم (زردچوبه، نمک، فلفل، دارچین) را به گوشت اضافه کنید و پس از آن رب را همراه با ادویه ها در تابه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
گوجه ها را شسته و پوست آن را جدا کنید سپس آن ها را رنده کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. حرارت آن را کم کنید و اجازه دهید مواد در کنار یکدیگر جا بیفتند.
در این بین بامیه ها را با مقداری کره تفت دهید تا زمانی که بوی خامی آن گرفته شود. بامیه را به گوشت اضافه کنید و 1 لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید.
اجازه دهید خوراک بامیه با حرارت کم پخته شود و جا بیفتد. در مرحله آخر که آب خوراک کم شد به آن آبغوره و نمک اخریه را اضافه کنید.
شما می توانید این خوراک خوشمزه و لذیذ را همراه با سیب زمینی، نان و برنج میل کنید.
مقاله مرتبط: خواص بامیه همراه با جدول ارزش غذایی
2- خوراک بامیه بادمجان
بادمجان متوسط | 5 عدد |
بامیه | 500 گرم |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 1 عدد |
نمک و ادویه های لازم | مقدار لازم |
طرز تهیه

بادمجان ها را پوست بکنید و برش بزنید. روی آن ها نمک بپاشید و پس از 15 دقیقه آن ها را شسته و در آبکش قرار دهید و سپس آن ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
بامیه ها را شسته و در باقی مانده روغن بادمجان ها همراه با مقدار کمی کره تفت دهید. در تابه ای دیگر پیاز را خرد کنید و همراه با سیر در روغن سرخ کنید تا طلایی شود سپس به آن ادویه ها (فلفل، دارچین، زردچوبه) را اضافه کنید و اجازه دهید تا خامی ادویه گرفته شود. سپس آن ها را از تابه خارج کنید.
گوجه ها را حلقه حلقه کنید و در تابه بچینید سپس روی آن پیاز داغ، بادمجان و بامیه ها را به صورت لایه لایه بچینید. یک لیوان آب داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا مواد در کنار یکدیگر پخته شوند و به اصطلاح غذا جا بیفتد و آب اضافی آن تبخیر شود.
در انتها مقداری آبلیمو یا آبغوره روی آن بریزید و زیر آن را خاموش کنید. شما می توانید این غذای خوشمزه را همراه با نان، برنج، سبزی خوردن، ترشی بادمجان شکم پر و .. میل کنید.
3- خوراک بامیه و قارچ
قارچ | 200 گرم |
فلفل سبز | 3 عدد |
بامیه | 400 گرم |
پیاز | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 10 گرم |
ادویه کاری | 1 قاشق چای خوری سرخالی |
نمک، فلفل، دارچین، زردچوبه | میزان لازم |
طرز تهیه

بامیه ها را همراه با کره و مقداری روغن تفت دهید تا رنگ آن عوض شود سپس به آن ادویه کاری، نمک و زردچوبه اضافه کنید.
بامیه ها را از تابه خارج کرده و پیاز خرد شده را در تابه سرخ کنید. قارچ و فلفل سبز را خرد کنید و به پیاز داغ اضافه کنید. کمی که رنگ مواد عوض شد به آن رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
گوجه فرنگی را نگینی ریز خرد کنید و همراه با بامیه به مخلوط فلفل و قارچ اضافه کنید. 1 لیوان آب جوش روی مواد بریزید و اجازه دهید تا بامیه ها پخته و نرم شوند.
در آخر که آب بامیه ها کم شد زیر آن را خاموش کنید و داخل ظرف سرو کنید شما می توانید این غذای خوشمزه را همراه با برنج، نان و سبزی میل کنید.
نکاتی برای پخت بامیه
- ته بامیه ها را به هیچ عنوان جدا نکنید زیرا هنگام پختن مواد داخل آن بیرون می آید و خوراک شما لزج می شود.
- به هیچ عنوان بامیه ها را سوراخ نکنید.
- در آخر که غذای شما حاضر شد داخل آن مقداری آبغوره یا آبلیمو بریزید تا مزه بهتری پیدا کند.
- دارچین مزه بامیه را عوض می کند کم از این ادویه استفاده کنید.
- حتما بامیه را با کره سرخ کنید تا لذیذ تر شود.