
حلیم یکی از غذاهای سالم و مقوی ایرانی است که بیشتر در ماه مبارک رمضان و ماه محرم تهیه می شود. حلیم تنوع بالایی دارد: حلیم شیر، حلیم بوقلمون یا همان حلیم گندم، حلیم بادمجان، حلیم عدس و… از معروف ترین حلیم های ایران هستند.
حلیم بوقلمون یکی از غذاهای سنتی ایران است. در این مقاله می خواهیم به شما طرز تهیه حلیم بوقلمون یا حلیم گندم را آموزش دهیم.
حلیم بوقلمون، حلیم گندم، حلیم مشهدی و … همه یک مدل حلیم هستند که در شهرهای مختلف آن را به نام های مختلف می شناسند؛ امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را ببرید.
مواد لازم برای تهیه حلیم
- گندم (بدون پوست): 500 گرم
- گوشت بوقلمون: 250 گرم
- پیاز: 1 عدد متوسط
- روغن حیوانی یا کره: مقدار لازم
- نمک: مقدار لازم
- شکر و دارچین: برای تزیین و سرو
- آب: میزان لازم
- زردچوبه: 1/2 قاشق چای خوری
طرز تهیه حلیم
برای تهیه حلیم گندم باید از 24 ساعت قبل آنها را خیس کنیم و در طی این ساعات حتما دو الی سه بار آب آن را عوض کنیم؛ سپس آنها را درون قابلمه ای بریزید و روی آن شش لیوان سر پر آب بریزید و اجازه دهید با شعله کم پخته شود.
دقت کنید: حلیم زود ته می گیرد؛ باید هر نیم ساعت آن را هم بزنید (تا زمانی که پخته شد)، سپس پیاز را به چهار قسمت تقسیم کنید و گوشت و دو لیوان آب همراه با زردچوبه داخل قابلمه بریزید.
شعله گاز را کم کنید تا با حرارت پایین آماده شود. سپس گوشت ها را از داخل قابلمه خارج کنید و آن را ریش ریش کنید. دوباره همراه با کمی نمک گوشت های ریش ریش شده را به قابلمه اضافه کنید.
یک قاشق روغن به حلیم اضافه کنید و به صورت مداوم هم بزنید تا آب اضافه آن تبخیر شود و ته نگیرد. (نیازی نیست کاملا آب آن را تبخیر کنید زیرا زمانی که خشک شود سفت تر می شود؛ لازم است کمی آب داشته باشد.)
زمانی که حلیم داغ است ممکن است به نظر شل باشد اما هنگامی که کمی خنک شود متوجه می شوید آب آن اندازه است و قاعدتا حلیم خانگی شما سفت می شود.
حلیم خانگی شما حاضر است. آن را داخل سوپ خوری بریزید و روی آن را با شکر و دارچین تزیین کنید. می توانید برای تزیین کردن روی آن را با کنجد تزیین کنید.

ارزش غذایی 100 گرم حلیم خانگی
- پروتئین: 6 گرم
- کربوهیدرات: 20 گرم
- چربی: 10 گرم
- آهن: 1 میلی گرم
- کلسیم: 9 میلی گرم
نکات لازم
- حلیم غذایی تقریبا پرچرب است و برای افرادی که چربی یا فشار بالا دارند توصیه نمی شود.
- بعد از میل کردن این حلیم کشدار و خوشمزه دراز نکشید زیرا احتمال زیاد ترش می کنید.
- می توانید گندم پوست کنده را از سوپر مارکت ها تهیه کنید.
- این غذا در دسته بندی سوپ و آش قرار می گیرد.
- اگر می خواهید سریع تر این غذای خوشمزه را تهیه کنید بهتراست از گندم بلغور استفاده کنید.
- می توانید آن را با شکر یا نمک میل کنید.
- هر چه حلیم را بیشتر بکوبید کشدار تر می شود.
- گوشت حلیم را خرد نکنید زیرا این کار اشتباه باعث کمتر کش آمدن حلیم می شود.
- حلیم هر چه بیشتر بماند و با حرارت کمتر بپزد مزه دلنشین تری پیدا می کند.
- اگر از گندم با پوست استفاده می کنید لازم است ابتدا آن را بجوشانید و از صافی رد کنید تا پوست آن جدا شود.
- اگر رژیم دارید می توانید به جای شکر از عسل برای شیرین شدن آن استفاده کنید.
- زمان متوسط برای پخت حلیم 5 ساعت است اما هر چه بیشتر پخته شود خوشمزه تر می شود.
امیدواریم از تهیه این غذای خوشمزه لذت ببرید و در کنار خانواده میل کنید. نوش جان