آشپزیتغذیه

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر خوشمزه و مجلسی

ترشی بادمجان شکم پر یکی از ترشی های پر طرفدار ایرانی می باشد که در تمام فصل از سال می توانید از آن استفاده کنید. ترشی بادمجان را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد به عنوان مثال ترشی لیته، بادمجان ساده و ترشی بادمجان با روغن زیتون از انواع دیگر ترشی های بادمجان هستند. اما ترشی بادمجان شکم پر ظاهری مجلسی تر و بهتر دارد.

در ترشی بادمجان شکم پر سبزی هایی مانند هویچ، پیاز، سیر و فلفل قرار می گیرند که رنگ و طعم دلنشینی به آن می دهند. در این مطلب طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر مجلسی خوشمزه را برای شما تهیه کردیم.

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر

بادمجان 1 کیلوگرم
هویج 3 عدد
سیر5 حبه
پیاز4 عدد
سرکهبه مقدار لازم
فلفل دلمه سبز3 عدد
فلفل سبزبه میزان دلخواه
نمک 1 قاشق چایخوری
نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

مرحله اول

  1. بادمجان ها را بشویید و کلاهک آن ها را جدا کنید.
  2. لازم نیست سر بامجان ها را کاملا جدا کنید و همچنین نیازی به پوست گرفتن بادمجان ها نیست.
  3. فقط قسمت های اضافی آن را ببرید و روی پارچه ای پهن کنید تا خشک شود.
  4. بعد از اینکه بادمجان ها خشک شدند، با یک چاقوی تیز روی بادمجان ها شکاف طولی ایجاد کنید.
  5. دقت کنید تا حدی شکاف دهید که پوست بادمجان از پشت پاره نشود.
ترشی بادمجان شکم پر

مرحله دوم

  1. بادمجان ها را در یک قابلمه آب قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
  2. زمانی که آب به جوش آمد مدت زمان 5 تا 10 دقیقه اجازه دهید کمی بپزد (با توجه به نوع بادمجان و ریز یا درشت بودن آن این زمان می تواند متفاوت باشد).
  3. بادمجان ها در حدی باید بپزند که فقط کمی نرم شوند. اگر بیش از حد در آب بجوشند له می شوند و زیبایی و کیفیت ترشی کم می شود.
  4. ترشی ها را در صافی بریزید و بگذارید تا آب آن کاملا گرفته شود.

مرحله سوم

  1. مواد را خوب بشویید و روی پارچه ای قرار دهید تا آب آن ها گرفته شود.
  2. هویچ را به صورت نگینی یا خلال های نازک برش دهید.
  3. پیاز را ریز خرد کنید.
  4. فلفل دلمه ای را به قطعات دلخواه خرد کنید.
  5. سیر ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

⚠ همچنین می توانید تمام مواد را در سبزی خردکن بریزید تا به صورت یک دست خرد شوند و بهتر در بادمجان قرار داده شوند.
باید به میزان سیر و فلفلی که در سبزی خردکن می ریزید دقت کنید که زیاد از حد نباشد که موجب تندی بیش از حد ترشی می شود.

مرحله چهارم

  1. هویج، سیر، پیاز، فلفل دلمه ای، نعنا، فلفل و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید و در یک کاسه بریزید.
  2. داخل شکم هر بادمجان مقداری از مواد خرد شده بریزید.
  3. بادمجان ها را کمی فشار دهید تا دو لبه کمی به هم نزدیک شوند و مواد داخل آن بیرون نریزد.
ترشی بادمجان شکم پر

مرحله پنجم

  1. بادمجان ها را در یک ظرف بچینید به طوری که شکاف بادمجان ها به سمت بالا باشد.
  2. سرکه را به آن اضافه کنید، تا حدی سرکه بریزید که روی بادمجان ها را بپوشاند ( با توجه به ظرفی که انتخاب کردید، مقدار سرکه می تواند کم و زیاد شود).
  3. در ظرف را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید.
ترشی بادمجان شکم پر

✅ این ترشی معمولا پس از 7 الی 10 روز قابل خوردن است و جا می افتد.

نکاتی که بهتر است بدانید!

🔸 بهتر است از بادمجان های گوشتی و کمی تپل استفاده کنید. اگر بادمجان ها خیلی باریک و قلمی باشند ممکن است مواد داخل آن بیرون بریزد و ترشی شما نا زیبا شود.

🔹 برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر، بادمجان های را انتخاب کنید که تخم و پوست مشکی نداشته باشند. بادمجان هایی که پوست آن ها بنفش است، طعم خوبی ندارند و معمولا تلخ یا تند می باشند.

🔸 می توانید برای جلوگیری از ریختن مواد داخل بادمجان نخی دور آن ببندید. برای این کار می توانید از رشته های هویچ، خیار یا ساقه پیازچه و اگر خواستید از نخ قرقره استفاده کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا