
باقالی پلو با ماهیچه یک از لذیذ ترین و مجلسی ترین غذاهای ایرانی است که از آن برای پذیرایی از مهمانان ویژه استفاده می کنند. در مقاله قبل برای شما خورش فسنجان ویژه را آموزش دادیم در این مقاله قصد داریم تا برایتان طرز تهیه باقالی پلو را ذکر کنیم؛ باما همراه باشید.
طرز تهیه باقالی پلو همراه با ماهیچه
- ماهیچه با استخوان گوسفندی: 3 عدد
- پیاز خلالی: 2 عدد
- سیر رنده شده: 3 حبه
- برگ مو: 3 عدد
- پودر پاپریکا: 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
- جوز هندی: نصف قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده: 3 قاشق غذا خوری
- نمک: میزان لازم
مواد لازم برای برنج باقالی پلو
- برنج: 3 پیمانه
- شوید تازه خرد شده: 2 پیمانه
- باقالی سبز فریزری یا تازه: 2 پیمانه
- مقداری سیب زمینی یا نان لواش برای ته دیگ مخصوص
طرز تهیه

برای درست کردن باقالی پلو برنج را از 3 ساعت قبل خیس می کنیم. ابتدا تابه ای برمی داریم و داخل آن مقداری روغن می ریزیم تا پیاز را در آن سرخ کنیم. پس از اینکه پیاز مقداری طلایی شد ماهیچه را داخل تابه می ریزیم و به مدت 5 دقیقه آنها را تفت می دهیم.
ادویه جات (فلفل سیاه، پاپریکا، زرد چوبه، جوز هندی، دارچین، نمک) و سیر رنده شده را به ماهیچه ها اضافه می کنیم و سپس 5 دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا خامی ادویه گرفته شود.
یک لیوان آب سرد روی ماهیچه ها بریزید (ماهیچه ها را کلا با آب بپوشانید) سپس درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا با حرارت زیاد آب جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید 2 ساعت ماهیچه ها درون آب پخته شوند.
ده دقیقه آخر که می خواهید ماهیچه ها را از روی حرارت بردارید به آن نمک و زعفران دم کرده اضافه کنید تا مزه لذیذتری داشته باشد.
مقاله مرتبط: طرز تهیه کوفته باقالا شوید
نحوه پختن باقالی
ابتدا باید باقالی را بپزیم؛ برای این کار قابلمه ای را پر از آب و مقداری نمک می کنیم و حرارت آن را زیاد کنید تا جوش آید. بعد از اینکه جوش آمد شعله آن را کم می کنیم و باقالی ها را به آن اضافه می کنیم . (اجازه دهید به مدت 5 الی 7 دقیقه باقالی ها با شعله کم و درب باز پخته شوند تا نرم شوند. بعضی از باقالی ها دیرپز هستند و گاها باید 15 دقیقه داخل آب بجوشند تا نرم شوند.)
سپس آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید و به سراغ برنج بروید؛ آب آن را خارج کنید و اصطلاحا دو سه آب برنج را بشورید. قابلمه ای بردارید و برنج را همراه با آب و نمک داخل آن بریزید. (آب باید اندازه 4 انگشت بالاتر از برنج ها باشد.)
با شعله متوسط اجازه دهید برنج ها پخته شوند زمانی که اندازه نصف بند انگشت آب برنج باقی مانده بود به آن شوید تازه یا خشک شده اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید. سپس باقالی و ماهیچه ها را به آن اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
درب قابلمه را همراه با دم کنی ببندید و به مدت 40 دقیقه اجازه دهید تا پلو باقالی دم بکشد. غذای شما آماده است می توانید آن را همراه با زیتون، خیارشور یا گوجه میل کنید و لذت ببرید.

نکات پخت مجلسی
- باقالی پلو ماهیچه از غذاهای اشرافی و مجلسی است.
- زمان پخت کامل این غذا 4 ساعت است.
- شما می توانید این غذای خوشمزه را برای وعده افطار، ناهار یا شام تهیه کنید.
- طرز تهیه باقالی پلو ذکر شده در ابتدا مقاله مناسب برای 4 الی 6 نفر است.
- هنگام سرو باقالی پلو می توانید مقداری زعفران دم کرده نیز روی آن بریزید.
- می توانید این غذای خوشمزه را همراه با زرشک سرو کنید.
- اگر می خواهید ته دیگ سیب زمینی یا نان داشته باشید باید برنج تان را آبکش کنید.
- هر زمان که تصمیم به درست کردن غذای برنجی داشتید از 3 الی 4 ساعت قبل آن را همراه با نمک خیس کنید.