
در این مقاله قصد داریم به شما طرز تهیه انواع ته چین مجلسی را آموزش دهیم. یکی از غذاهای برنجی و لذیذ ایرانی ته چین است که به طور کلی مواد لازم برای تهیه آن شامل: برنج، زعفران، ماست، نمک و فلفل می شود.
1- ته چین مجلسی میگو
مواد لازم:
- میگو: نیم کیلو
- برنج: نیم کیلو
- سیب زمینی: 2 عدد متوسط
- گوجه فرنگی: 1 عدد
- شوید: میزان لازم
- گرد لیمو: میزان لازم
- پیاز: 1 عدد
- ادویه: دلخواه و به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
میگوها را تمیز کرده و با آب فراوان بشورید؛ آنها را درون آب جوش بریزید و بپزید.
سیب زمینی را پوست بکنید، آنها را به مدل دلخواه تان خرد کنید و بگذارید تا به صورت طلایی سرخ در بیایند. (می توانید در حین سرخ کردن مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید)
پیاز و گوجه فرنگی را در روغن گرم کنید و میگوها را همراه با ادویه ها، گرد لیمو و شوید به آن اضافه و سرخ کنید.
در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید سپس برنج را بجوشانید. هنگامی که پخته شد آن را آبکش کنید و بگذارید کمی خنک شود.
در ظرفی که می خواهید ته چین را دم کنید کمی روغن بریزید؛ یک لایه از برنج را داخل ظرف بریزید سپس مواد گوشتی و دوباره برنج را داخل ظرف بریزید.
قابلمه را روی حرارت کم بگذارید و تا دم بکشد. حال می توانید آن را سرو کنید.
2- ته چین مرغ

مواد لازم:
- سینه مرغ: 1 عدد
- برنج: 3 پیمانه
- ماست چکیده: 1 پیمانه
- کره: 50 گرم
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- گلاب: 1 فنجان
- پیاز: 1عدد
- زعفران دم کرده: 1 قاشق غذا خوری
- دارچین و پودر قند: از هر کدام 1 قاشق چای خوری
- زرشک: 100 گرم
- نمک، زردچوبه و فلفل از هر کدام میزان لازم
مرغ را تمیز کرده و بشورید و سپس به همراه پیاز و زردچوبه به مدت دو ساعت بپزید؛ بعد از اینکه پخته و خنک شد آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
در قابلمه ای دیگر آب ریخته و بگذارید به نقطه جوش برسد سپس برنج را بشورید و همراه با نمک و مقداری روغن داخل آب جوش بریزید تا پخته شود؛ و بعد آن را آبکش کنید.
تابه ای را بردارید مرغ های ریش ریش شده را داخل آن بریزید و به همراه روغن و ادویه سرخ کنید سپس آنها را از تابه خارج کرده و زرشک و پودر قند را با شعله کم تفت دهید. (در حدی که زرشک نسوزد)
درون کاسه ای گود زرده تخم مرغ، زعفران و گلاب را مخلوط کنید. (آنقدر مخلوط کنید تا بوی خامی آن گرفته شود) سپس ماست را به آن اضافه می کنیم .
به خوبی مخلوط کنید تا هنگامی که مخلوط یکدستی بدست بیاید بعد از آن، برنج را به مواد تهیه شده اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
داخل قابلمه را (بهتر است با روغن زیتون چرب کنید) سپس مخلوط برنج را یک لایه کف ظرف بریزید و مقداری فشرده کنید تا فرم بگیرد. سپس روی آن یک لایه از مرغ و زرشک بریزید و دوباره روی آن را با برنج بپوشانید.
قابلمه را روی گاز قرار دهید و با حرارت متوسط ته چین را دم کنید. پس از اینکه ته چین شما آماده شد می توانید آن را داخل ظرف پیرکس برگردانید و روی آن را با پسته خلال شده و مقداری زرشک تزیین کنید.
برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه ته چین اسفناج
3- ته چین گوشت

مواد لازم برای تهیه ته چین را برایتان ذکر می کنیم تا شما نیز از این غذای لذیذ استفاده کنید.
- پیاز:1 عدد
- مغز ران گوشفند: 400 گرم
- برنج: 3 پیمانه
- تخم مرغ: 3 عدد
- ماست چکیده و ترش: 300 گرم
- زعفران دم کرده: 1 قاشق سوپ خوری
- کره: 50 گرم
- زرشک و خلال پسته برای تزیین: میزان لازم
- ادویه دلخواه: میزان لازم
- روغن برای سرخ کردن
در تهیه این نوع ته چین اول مواد داخل آن را تهیه می کنیم برای تهیه مواد لازم است ابتدا پیاز را خرد کرده و به همراه گوشت سرخ می کنیم. (نیمه سرخ که شد ادویه های لازم را بزنید)
بعد از گذشت 5 دقیقه یک استکان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود هنگامی که آبش خشک شد مواد اصلی ته چین مان آماده است.
حال داخل قابلمه آب بریزید و اجازه دهید جوش بیاید؛ مقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید و برنج را داخل داخل آب جوش بریزید (به مدت 15 دقیقه البته بستگی به نوع برنج دارد) بعد از پخت کامل آن را آبکش کنید و بگذارید خنک شود.
تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال هم بزنید تا یک دست شود سپس ماست چکیده را به آن اضافه کنید.
زعفران دم کرده را به همراه مقدار کمی نمک به تخم مرغ و ماست اضافه کنید؛ حال برنج را به مخلوط اضافه کنید و حسابی مخلوط می کنید.
ظرف مورد نظر را که می خواهید داخل آن ته چین درست کنید چرب کنید و مقداری از مخلوط برنج را کف آن بریزید و با پشت قاشق فشرده کنید تا فرم ظرف را بگیرد.
سپس مواد گوشتی را روی آن بریزید و دوباره روی آن را با برنج بپوشانید. توجه داشته باشید مواد گوشتی را وسط برنج ها بریزید تا مزه دلچسب تری پیدا کند.
حال آن را دم کنید و برای سرو کردن آن را برگردانید و روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.
نکات طلایی برای تهیه ته چین مجلسی
- برای پختن ته چین باید از قابلمه نچسب استفاده کنید و توجه داشته باشید با حرارت متوسط تقریبا یک ساعت و نیم باید دم بکشد.
- در صورت تمایل می توانید در ته چین مرغ از قارچ نیز استفاده کنید.
- نوع ماست در طعم غذای شما بسیار موثر است.
- اگر می خواهید ته چین را داخل فر درست کنید بهتر است از ظرفی با ارتفاع کم استفاده کنید تا ته چین تان برشته شود.
- ادویه ها شامل نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، مقدار کمی هل و…
- از آبلیمو نیز می توانید استفاده کنید.

ته چین برای دورهمی های خانوادگی و مراسم هایتان بسیار مناسب است حتی اگر آن را داخل قالب بریزید و داخل فر بگذارید نوعی فینگر فود نیز به حساب می آید.
برای مطالعه بیشتر: چه غذاهایی شامل فینگر فود می شود