آشپزیتغذیه

طرز تهیه انواع ته چین مجلسی (بدون فر)

در این مقاله قصد داریم به شما طرز تهیه انواع ته چین مجلسی را آموزش دهیم. یکی از غذاهای برنجی و لذیذ ایرانی ته چین است که به طور کلی مواد لازم برای تهیه آن شامل: برنج، زعفران، ماست، نمک و فلفل می شود.

1- ته چین مجلسی میگو

مواد لازم:

  • میگو: نیم کیلو
  • برنج: نیم کیلو
  • سیب زمینی: 2 عدد متوسط
  • گوجه فرنگی: 1 عدد
  • شوید: میزان لازم
  • گرد لیمو: میزان لازم
  • پیاز: 1 عدد
  • ادویه: دلخواه و به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

میگوها را تمیز کرده و با آب فراوان بشورید؛ آنها را درون آب جوش بریزید و بپزید.

سیب زمینی را پوست بکنید، آنها را به مدل دلخواه تان خرد کنید و بگذارید تا به صورت طلایی سرخ در بیایند. (می توانید در حین سرخ کردن مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید)

پیاز و گوجه فرنگی را در روغن گرم کنید و میگوها را همراه با ادویه ها، گرد لیمو و شوید به آن اضافه و سرخ کنید.

در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید سپس برنج را بجوشانید. هنگامی که پخته شد آن را آبکش کنید و بگذارید کمی خنک شود.

در ظرفی که می خواهید ته چین را دم کنید کمی روغن بریزید؛ یک لایه از برنج را داخل ظرف بریزید سپس مواد گوشتی و دوباره برنج را داخل ظرف بریزید.

قابلمه را روی حرارت کم بگذارید و تا دم بکشد. حال می توانید آن را سرو کنید.

2- ته چین مرغ

ته چین

مواد لازم:

  • سینه مرغ: 1 عدد
  • برنج: 3 پیمانه
  • ماست چکیده: 1 پیمانه
  • کره: 50 گرم
  • زرده تخم مرغ: 2 عدد
  • گلاب: 1 فنجان
  • پیاز: 1عدد
  • زعفران دم کرده: 1 قاشق غذا خوری
  • دارچین و پودر قند: از هر کدام 1 قاشق چای خوری
  • زرشک: 100 گرم
  • نمک، زردچوبه و فلفل از هر کدام میزان لازم

مرغ را تمیز کرده و بشورید و سپس به همراه پیاز و زردچوبه به مدت دو ساعت بپزید؛ بعد از اینکه پخته و خنک شد آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

در قابلمه ای دیگر آب ریخته و بگذارید به نقطه جوش برسد سپس برنج را بشورید و همراه با نمک و مقداری روغن داخل آب جوش بریزید تا پخته شود؛ و بعد آن را آبکش کنید.

تابه ای را بردارید مرغ های ریش ریش شده را داخل آن بریزید و به همراه روغن و ادویه سرخ کنید سپس آنها را از تابه خارج کرده و زرشک و پودر قند را با شعله کم تفت دهید. (در حدی که زرشک نسوزد)

درون کاسه ای گود زرده تخم مرغ، زعفران و گلاب را مخلوط کنید. (آنقدر مخلوط کنید تا بوی خامی آن گرفته شود) سپس ماست را به آن اضافه می کنیم .

به خوبی مخلوط کنید تا هنگامی که مخلوط یکدستی بدست بیاید بعد از آن، برنج را به مواد تهیه شده اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.

داخل قابلمه را (بهتر است با روغن زیتون چرب کنید) سپس مخلوط برنج را یک لایه کف ظرف بریزید و مقداری فشرده کنید تا فرم بگیرد. سپس روی آن یک لایه از مرغ و زرشک بریزید و دوباره روی آن را با برنج بپوشانید.

قابلمه را روی گاز قرار دهید و با حرارت متوسط ته چین را دم کنید. پس از اینکه ته چین شما آماده شد می توانید آن را داخل ظرف پیرکس برگردانید و روی آن را با پسته خلال شده و مقداری زرشک تزیین کنید.

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه ته چین اسفناج

3- ته چین گوشت

ته چین

مواد لازم برای تهیه ته چین را برایتان ذکر می کنیم تا شما نیز از این غذای لذیذ استفاده کنید.

  • پیاز:1 عدد
  • مغز ران گوشفند: 400 گرم
  • برنج: 3 پیمانه
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • ماست چکیده و ترش: 300 گرم
  • زعفران دم کرده: 1 قاشق سوپ خوری
  • کره: 50 گرم
  • زرشک و خلال پسته برای تزیین: میزان لازم
  • ادویه دلخواه: میزان لازم
  • روغن برای سرخ کردن

در تهیه این نوع ته چین اول مواد داخل آن را تهیه می کنیم برای تهیه مواد لازم است ابتدا پیاز را خرد کرده و به همراه گوشت سرخ می کنیم. (نیمه سرخ که شد ادویه های لازم را بزنید)

بعد از گذشت 5 دقیقه یک استکان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود هنگامی که آبش خشک شد مواد اصلی ته چین مان آماده است.

حال داخل قابلمه آب بریزید و اجازه دهید جوش بیاید؛ مقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید و برنج را داخل داخل آب جوش بریزید (به مدت 15 دقیقه البته بستگی به نوع برنج دارد) بعد از پخت کامل آن را آبکش کنید و بگذارید خنک شود.

تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال هم بزنید تا یک دست شود سپس ماست چکیده را به آن اضافه کنید.

زعفران دم کرده را به همراه مقدار کمی نمک به تخم مرغ و ماست اضافه کنید؛ حال برنج را به مخلوط اضافه کنید و حسابی مخلوط می کنید.

ظرف مورد نظر را که می خواهید داخل آن ته چین درست کنید چرب کنید و مقداری از مخلوط برنج را کف آن بریزید و با پشت قاشق فشرده کنید تا فرم ظرف را بگیرد.

سپس مواد گوشتی را روی آن بریزید و دوباره روی آن را با برنج بپوشانید. توجه داشته باشید مواد گوشتی را وسط برنج ها بریزید تا مزه دلچسب تری پیدا کند.

حال آن را دم کنید و برای سرو کردن آن را برگردانید و روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.

نکات طلایی برای تهیه ته چین مجلسی

  1. برای پختن ته چین باید از قابلمه نچسب استفاده کنید و توجه داشته باشید با حرارت متوسط تقریبا یک ساعت و نیم باید دم بکشد.
  2. در صورت تمایل می توانید در ته چین مرغ از قارچ نیز استفاده کنید.
  3. نوع ماست در طعم غذای شما بسیار موثر است.
  4. اگر می خواهید ته چین را داخل فر درست کنید بهتر است از ظرفی با ارتفاع کم استفاده کنید تا ته چین تان برشته شود.
  5. ادویه ها شامل نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، مقدار کمی هل و…
  6. از آبلیمو نیز می توانید استفاده کنید.
ته چین

ته چین برای دورهمی های خانوادگی و مراسم هایتان بسیار مناسب است حتی اگر آن را داخل قالب بریزید و داخل فر بگذارید نوعی فینگر فود نیز به حساب می آید.

برای مطالعه بیشتر: چه غذاهایی شامل فینگر فود می شود

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن