
در مقاله قبل برای شما طرز تهیه فرنی گردویی را تدارک دیدیم؛ در این مقاله قصد داریم طرز تهیه شیر برنج اعلاء را آموزش بدهیم تا در روزهای گرم تابستان و سرد زمستان آن را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
خب خب بدون مقدمه بریم طرز تهیه این دسر خوشمزه رو آموزش بدیم … 😉
مواد لازم 😋😋
مواد لازم | مقدار لازم |
برنج ایرانی | 1 پیمانه |
شیر | 1 لیتر |
گلاب | نصف پیمانه |
شکر | 9 قاشق غذاخوری (بستگی به ذائقه شما دارد) |
آب | 2 لیتر |
خامه صبحانه | نصف پیمانه |
پودرهل | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
طرز تهیه شیر برنج

- برنج را در قابلمه ای بریزید و نصف میزان آب را به آن اضافه کنید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب درون قابلمه جوش بیاید؛ سپس شعله را کم کنید.
- درب قابلمه را ببندید و به فاصله هر 8 دقیقه برنج را هم بزنید تا ته نگیرد. باقی مانده آب را کم کم به قابلمه اضافه کنید تا برنج شما کاملا شفته شود و به ترکیب یکسانی برسید.
- هنگامی که برنج کاملا پخته شد در دو مرحله به آن شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. سپس 15 دقیقه به آن اجازه دهید تا با برنج پخته شود.
- شکر را اضافه کنید و مخلوط کنید تا ذرات شکر دورن قابلمه حل شود. (با توجه به ذائقه خود شکر را کم یا زیاد کنید.)
- گلاب، هل و وانیل را اضافه کنید و کمی مخلوط کنید؛ سپس شعله گاز را خاموش کنید. خامه ای را که از قبل در دمای محیط خنک کرده اید را با یک ملاقه شیر برنج مخلوط کنید تا خامه شکل خود را حفظ کند، سپس مخلوط شیر برنج و خامه را به قابلمه اضافه کنید و درب آن را به مدت 4 دقیقه ببندید.
- شیر برنج شما آماده است، می توانید آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و روی آن را با دارچین، گل محمدی و انواع مغزیجات تزیین کنید.

نکات لازم:
- می توانید به جای شکر از عسل و نبات و .. استفاده کنید.
- هنگام سرو کردن شیر برنج می توانید آن را با انواع مربا سرو کنید.
- اگر از برنج نیمه استفاده نمی کنید بهتر است از شب قبل برنج را خیس کنید . پس از اینکه برنج پخته شد آن را بکوبید تا نرم شود.
- این میزان مواد مناسب برای 6 الی 8 نفر است.
- این دسر مناسب برای سفره افطار و عصرانه می باشد.
امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید شما می توانید در چنل تلگرامی ما عضو شوید تا از آموزش های غذایی ما جا نمونین. 😉😊😋😍