تغذیهکیک و شیرینی

طرز تهیه شیرینی نخودی خانگی با فر و بدون فر

با توجه به تلاقی شیوع ویروس کرونا و عید باستانی نوروز، اغلب مردم برای کمک به پیشگیری از شیوع هر چه بیشتر این ویروس ترجیح می دهند از هرگونه خرید حتی تنقلات عید از جمله آجیل، شیرینی و … خودداری نمایند. بنابراین ما تصمیم گرفتیم برای کمک به شما در این زمینه و البته از طرفی استفاده از تنقلات عید به شیوه ی خانگی، دستور پخت شیرینی نخودی خانگی را برای شما به اشتراک بگذاریم.

به این ترتیب هم با رعایت اصول بهداشتی در خانه به راحتی این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار را تهیه می کنید و هم اوقات فراغت خود را به تهیه آن صرف کرده و در کنار عزیزانتان در یک عصر دلپذیر به همراه چای شیرینی نخودی دستپخت خود را در پای یک فیلم یا برنامه دوست داشتنی نوش جان می کنید.

در چنین شرایطی می توان با کمترین مواد و چند تکنیک ساده هم تنقلات خوشمزه در خانه فراهم کرد و هم وقت خود را اینگونه سپری کرد.

در ادامه برای شما دستور پخت شیرینی نخودی را به صورت مرحله به مرحله به اشتراک خواهیم گذاشت، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودی

  • آرد نخودچی: 500 گرم
  • آرد سفید: 3 قاشق غذا خوری
  • روغن جامد صاف شده: 175 گرم
  • پودر قند یا پودر شکر: 175 گرم
  • پودر هل: 1 قاشق مربا خوری

طرز تهیه شیرینی نخودی خانگی

زمان مورد نیاز: 30 دقیقه.

آموزش تهیه شیرینی خانگی

  1. گام اول

    ابتدا روغن جامد به دمای محیط رسیده را به همراه پودر شکر یا پودر قند از قبل تهیه شده به مدت 5 دقیقه به خوبی با همزن مخلوط می کنیم تا حجم گرفته و یک دست شود.
    نکته: در صورتی که از پودر قند استفاده کنید بهتر است، زیرا ذررات آن به راحتی حل می شود، اما اگر از پودر شکر استفاده کنید می توانید کمی آن را آسیاب کرده و یا از پودر شکر ریز تر استفاده نمایید.

  2. گام دوم

    در این مرحله 3 قاشق غذا خوری از آرد نخودچی از پیش الک شده را برمیداریم و به آن 3 قاشق غذا خوری آرد سفید الک شده را اضافه می کنیم. پس از آن پودر هل را نیز اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

  3. گام سوم

    در این مرحله آرد ها را کم کم به ترکیب پودر شکر و روغن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
    سپس مواد را با دست ورز می دهیم تا کاملاً منسجم شود.

  4. گام چهارم

    اکنون مواد را به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را بین دو کیسه فریزری قرار کی دهیم و با وردنه پهن کرده و در نهایت قالب می زنیم.قالب زدن خمیر شیرینی نخودی

  5. گام پنجم

    پس از قالب زدن شیرینی ها را در داخل سینی فر که از قبل داخل آن را کاغذ روغنی قرار داده اید می گذاریم. و برای تزئین آن می توانید به کمک یک خلال دندان یک خال زعفران غلیظ روی هر شیرینی بزنید.

  6. گام ششم

    اکنون می توانید سینی را داخل فر از پیش گرم شده در دمای 180 درجه به مدت 10 دقیقه قرار دهید و سپس حدود 20 درجه دمای فر را کاهش دهید تا شیرینی ها تغییر رنگ ندهند.
    شیرینی های نخودی به مدت 20 دقیقه باید داخل فر باشد و هنگامی که زیر شیرینی ها تغییر رنگ داد آن ها را از فر خارج می کنیم.

تهیه شیرینی نخودی خانگی بدون فر

همچنین این شیرینی را می توانید بدون فر هم درست کرده و نوش جان کنید، برای این کار می توانید به روش زیر عمل کنید.

ابتدا درون یک تابه دو لایه کاغذ روغنی پهن کرده و شیرینی ها را با فاصله درون آن بچینید.

سپس شعله پخش کن را روی گاز قرار داده و بعد از اینکه 5 دقیقه گرم شد تابه را روی آن قرار دهید و روی آن نیز دمکنی بگذارید.

شیرینی نخودی بدون فر

شعله را کم کرده و حدود 30 دقیقه اجازه دهید تا بپزد. ( این میزان زمان به حرارت شعله شما بستگی دارد، پس آن را چک کنید)

پس از پخت اجازه دهید تا به مدت یک تا دو ساعت شیرینی ها خنک شوند و سپس نوش جان کنید.

نکته

❌برای صاف کردن روغن جامد یا نیمه جامد، مدت زمان کوتاهی آن را روی شعله قرار می دهیم تا ذوب شود و سپس هنگامی که خنک شد آن را درون یخچال قرار می دهیم تا سفت شود.

❌ به جای استفاده از روغن جامد می توانید از کره یا روغن حیوانی نیز استفاده کنید، اما بخاطر داشته باشید ابتدا دوغ کره را حتماً بگیرید.

همانطور که مشاهده کردید به راحتی می توانید در خانه یک شیرینی نخودی خوشمزه تهیه کرده و میل کنید. نوش جان:)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا