روانشناسیسلامت

کاریزما چیست؟ چگونه شخصیت کاریزماتیک داشته باشیم؟

آیا فکر می کنید شخصیت کاریزماتیک دارید؟ با شنیدن کلمه کاریزما یا کاریزماتیک چه کسی در ذهن تان می آید؟ یک خواننده یا بازیگر مشهور؟ یا یک دوست را در ذهن تان تصور می کنید؟ چه ویژگی هایی در آن فرد می بینید که فکر می کنید کاریزماتیک است؟

پروفسور ویزمن در دانشگاه هرتفوردشایر در انگلیس برآورد می کند که کاریزما 50% ذاتی و 50% اکتسابی است. کاریزما اقدامات ساده ای هستند که با تمرین، جزئی از شخصیت شما می شوند و تعاملات شما با همه اطرافیان را بهبود می بخشند و رضایت کلی شما از زندگی را افزایش می دهند. در این مقاله 11 مورد از ویژگی های یک شخصیت کاریزماتیک را برای شما تهیه کرده ایم.

کاریزما چیست؟

کاریزما به طور کلی به معنای توانایی فرد در مجبور کردن، فریب دادن یا جذب افراد به روشی خاص، به طور مکرر برای بدست آوردن خواسته هایشان است. در حالی که برخی معتقدند این امر در انسان امری طبیعی است، برخی دیگر معتقدند که می توان کاریزما را ایجاد یا پرورش داد.

فرهمندی یا کاریزما در لغت به معنای جذابیت غیرعادی و دارا بودن صفت های ویژه و منحصر به فردی است که مورد پسند و ستایش تعداد زیادی از دیگر انسان هاست. جاذبه ای انفرادی که اثری اجتماعی دارد. واژه کاریزماتیک نیز برای توصیف ابر انسانی به کار می رود که فراتر از اراده و اختیار مردم آنان را تحت تاثیر قرار می دهد و هیچ کس توان مقاومت در برابر او یا حق انتخاب و انتقاد ندارد.

ویژگی های شخصیت کاریزماتیک چیست؟

ویژگی های متنوعی وجود دارد که شخصیت کاریزماتیک را تشکیل می دهد، همه این ها می تواند نشان دهد که از کاریزما برای چه چیزی می توان استفاده کرد. به طور کلی هر حرفه ای در جهان به برخی از مهارت ها و ارتباطات بین فردی نیاز دارد.

1. داشتن اعتماد به نفس

افراد کاریزماتیک شخصیت های قدرتمندی دارند که مردم به سمت آن ها جذب می شوند. این جذابیت ها بیشتر از این واقعیت ناشی می شود که اعتماد به نفس دارند. افراد با اعتماد به نفس احساس قوی تری دارند و بندرت ابراز تردید می کنند. آن ها می فهمند که چه کسانی هستند و نسبت به خود احساس بهتری دارند.

اعتماد به نفس

اشخاص کاریزماتیک خوش بین هستند. آن ها در واقع به جای اینکه نیمه خالی لیوان را ببینند، نیمه پر لیوان را می بینند و همیشه مثبت اندیش هستند. برای اینکه یک شخص کاریزماتیک باشید، باید اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. در واقع باید به توانایی ها و احساس خود اعتقاد و اطمینان داشته باشید. زمانی اعتماد به نفس درست کار می کند که به قطعیت چیزی ایمان داشته باشید.

2. مهارت های شنیداری

هر فرد موفق و جذاب در هر مقطعی، شنونده ای مشتاق بوده است. در عصر رسانه های اجتماعی که دامنه توجه بسیار کاهش یافته است، با دقت گوش دادن به صحبت های یک همکار یا شریک عاطفی بسیار مورد توجه قرار می گیرد.

رهبران کاریزماتیک شنوندگان فوق العاده خوبی هستند. با دقت به حرف های شما گوش می دهند و حواسشان را پرت نمی کنند. یک رهبر کاریزماتیک به آنچه گفته می شود توجه می کند و با علاقه گوش می دهد.

3. ارتباط چشمی

تماس چشمی یکی از جنبه های مهم ارتباطات است که به شما امکان می دهد بفهمید فرد مقابل حرف و صحبت شما را درک می کند یا خیر.

برقرار کردن ارتباط چشمی

فرد کاریزما به کسی زل نمی زند یا به دیگران خیره نمی شود که باعث رنجش و ناراحتی آن ها شود بلکه این تماس چشمی کاملا حرفه ای انجام می شود و این افراد از قدرت تماس چشمی به همراه لبخند و تکان دادن سر برای جذب دیگران استفاده می کنند.

4. واضح و با صدای رسا صحبت کردن

سعی کنید به حرفی که می خواهید بزنید از قبل فکر کنید و از کلمات اضافی مانند (اوم، مثلا، اِ و…) استفاده نکنید زیرا باعث می شود، کلام شما واضح به نظر نرسد. زمانی که می خواهید با افراد جدیدی صحبت کنید، از قبل تمرین کنید که چه حرف هایی را لازم است بزنید.

این را فراموش نکنید که یک فرد کاریزما هرگز فریاد نمی زند، بلکه با صدای بلند و رسا تاثیر عالی روی دیگران می گذارد.

5. فعال بودن

افراد کاریزما طرفداران زیادی دارند زیرا سعی می کنند در کارهای گروهی زیادی مانند مدرسه، باشگاه و سالن های ورزشی، کلوب های اجتماعی و مانند این ها شرکت کنند و سعی می کنند بیشتر اوقات در اجتماع باشند. شما یک فرد کاریزماتیک را که بیشتر اوقات در حال استفاده از گوشی یا مقابل تلویزیون باشد، نمی بینید.

6. همدلی کردن بدون گفتن یک کلمه

فرد کاریزما در همدردی کردن با دیگران بسیار خوب عمل می کند. در زمان غم و ناراحتی با حالات چهره و بدن، همدردی اش را به طرف مقابل نشان داده و با اینکه حرفی نمی زند، فرد مقابل این همدردی را احساس می کند.

همدلی کردن بدون گفتن یک کلمه

7. در هر حالت شاد به نظر رسیدن

جالب است بدانید افراد کاریزما حتی در زمانی که چهره آن ها در حالت خنثی و بدون احساس است نیز شاد به نظر می رسند. سعی کنید حتی بدون لبخند زدن نیز حس صمیمیت و سرگرمی به دیگران منتقل کنید.

به چهره خودتان در آینه نگاه کنید، اگر چهره تان در حالت خنثی بودن، به سمت ناراحت بودن گرایش دارد، سعی کنید در حالت چهره، ایستادن و نشستن خود تغییر ایجاد کنید.

8. توانایی در بروز احساسات

شخصیت های جذاب و کاریزما در زمان بیان احساسات، چهره های بی حالت و خنثی ندارند، این افراد زمانی که خوشحال هستند احساس شادی را نشان می دهند و زمانی که ناراحت هستند احساس خود را با حرکات عصبی یا حالتی مانند آن بیان خواهند کرد.

شخصیت کاریزماتیک در بروز احساسات خود بسیار تواناست

9. حدس زدن احساسات دیگران

افراد کاریزماتیک برای درک احساسات فرد مقابل فقط به حالت های چهره او اکتفا نمی کنند، زیرا افراد برای پنهان کردن افکار خود، حالات صورت خود را کنترل می کنند.

درواقع شخصیت کاریزماتیک به چیزی فراتر از ظاهر توجه می کند، به عنوان مثال یک لبخند زورکی یا اضطراب یا استرس ناشی از اشتباه را حدس می زند.

10. افراد کاریزما شاد و هیجان زده هستند

افراد کاریزما روحیه ای هیجانی دارند و وقتی با شما وارد صحبت می شوند، درباره همه چیز صحبت می کنند و همیشه داستان های سرگرم کننده دارند که دیگران از شنیدن این داستان ها لذت می برند. در کنار این افراد هیچ گاه احساس کسل بودن نخواهید کرد و حوصله تان سر نمی رود.

حالا شما بگویید دوست دارید با چه افرادی بیرون بروید؟ فردی که با اشتیاق درباره همه چیز صحبت می کند و هیجان زده است یا شخصی که حالت خنثی دارد و به هیچ چیز توجه خاصی نشان نمی دهد؟!

11. برای سلام و خدافظی کردن وقت می گذارند

شخص کاریزماتیک هنگام دیدن دیگران هیجان و احساس خود را بروز می دهد و فقط به گفتن جمله های از روی ادب اکتفا نمی کند، در واقع او سلام و خدافظی های طولانی دارد. افراد کاریزما جذاب و خاص به نظر می رسند، چون به دیگران احساس خاص و مهم بودن می دهند.

افراد کاریزما برای سلام و خداحافظی وقت می گذارند

سخن آخر

دانستن مهارت های کاریزما و استفاده از آن ها، می تواند یک موضوع بسیار مهم باشد که در همه ی جنبه های زندگی می تواند به شما کمک کند. از زندگی شخصی و خصوصی گرفته تا زندگی اجتماعی، شغلی، کسب و کار و سبک زندگی… .

اگر اهداف بزرگی دارید و می خواهید اثری ماندگار از خود به جا بگذارید، بدون شک نیاز خواهید داشت که افراد دیگری شما را در مسیر هدفتان همراهی کنند و این همراهی از طریق کاریزما می تواند محقق شود.

منبع: forbes thehealthy

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا