شایعه های تغذیه ای که باید فراموش کنید!

همه ما در حال تلاش کردن برای رسیدن به وزن ایده آل مان هستیم. اما امکان ندارد با چک کردن صفحات مجازی و صحبت با دوستانمان نکات تغذیه ای و رژیمی دریافت نکنیم. بعضی از آن ها خوب هستند و بعضی دیگر نه. اما توصیه هایی هستند که مدام تکرار می شوند و تنها کاری که انسان در آن لحظه می خواهد انجام دهد فریاد کشیدن است چون آن ها چیزی جز شایعه های تغذیه ای نیستند.
حتما با خواندن ادامه مطلب از شایعه بودن بعضی از نکات رژیمی خوشحال می شوید.
1. هویج و موز نخور چون کالری و قند بالایی دارند

درست است بعضی از غذاها (حتی غذاهای سالم) مانند موز و هویج میزان بیشتری کربوهیدرات و قند دارند نسبت به دیگر میوه ها و سبزیجات. اما باور کنید که مردم به خاطر مصرف مداوم آن ها چاق نشده اند و چیزی جز شایعه تغذیه ای نیستند.
به نظر چقدر کربوهیدرات در یک موز وجود دارد؟ یک موز کوچک دارای 23 گرم کربوهیدرات در مقایسه با یک سیب کوچک که 21 گرم دارد. اگر می خواهید که وزن کم کنید، باید مراقب مصرف کلی کربوهیدارت و قند تان باشید (حتی نسبت به مواد خوردنی ای مانند میوه ها)، اما به این معنی نیست که نمی توانید یه کاسه توت بعد از شام بخورید و روز دیگر یک موز در صبحانه.
کلید اصلی پرخوری نکردن در مورد هر چیزی است. البته باید گفت کربوهیدارت و قند طبیعی میوه ها با قند و کربوهیدرات موجود خوراکی هایی مانند کیک و شکلات و کوکی قابل مقایسه نیستند. زیرا آن ها جزو قند های سالم و طیبعی محسوب می شوند.
2. از خوردن هر نوع گلوتنی پرهیز کن

اگر بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن ندارید، مصرف مواد فاقد گلوتن غیر ضرروی است و می توانند باعث چاق شدن شما شوند و مواد مصنوعی غیرسالمی مصرف کنید. یک رژیم سالم – برای هر کسی – باید به طور طبیعی فاقد گلوتن باشد.
اگر دارای یک رژیم غذایی کاملی از سبزیجات، میوه ها، پروتئین خالص، چربی های سالم با مقادیر مناسبی از غلات کامل فرآوری نشده هستید بدون شک گلوتن زیادی مصرف نمی کنید. اگر مشکل پزشکی خاصی برای قطع کردن گلوتن ندارید رعایت چنین رژیمی کافی است.
مشکل اینجاست که همه ما گلوتن را در غذا های ناسالمی مانند پاستا، کیک و نان های تصفیه شده مصرف می کنیم. وقتی که افراد زیادی مصرف گلوتن را قطع می کنند، تصور می کنند که باید 4 تکه نان بدون گلوتن در صبحانه و 2 کوکی بدون گلوتن برای نهار بخورند. اما متاسفانه باید گفت کوکی در هر صورت کوکی است، حتی وقتی که فاقد گلوتن باشد. محصولات فاقد گلوتن به طور کلی چربی، قند یا کالری کمتری نسبت به نمونه های سنتی خودشان ندارند.
پس آیا باید مصرف محصولات گلوتن دار را کاهش دهیم یا قطع کنیم؟ بله. مصرف مقدار زیاد پاستا و کیک و کوکی و نان های تصفیه شده باید کاهش یابند، اما با نسخه فاقد گلوتن لطفا جایگزین نکنید.
3. فقط سفیده تخم مرغ بخور

هنوز هم طبق این شایعه رژیمی فقط سفیده تخم مرغ می خورید تا لاغر شوید؟ صبر کنید. تحقیقات نشان داده اند که هیچ ارتباط مستقیمی بین مصرف منظم تخم مرغ کامل و افزایش خطر بیماری قلبی وجود ندارد، به دلیل اینکه هیچ تاثیری بر روی کلسترول خون ندارد. چیزی که بسیاری از متخصصان رژیم غذایی سال ها در مورد آن صحبت می کرده اند.
تحقیقات همچنین نشان داده اند که افزودن یک تخم مرغ کامل در روز احتمالا می تواند خطر سکته را کاهش دهد. تخم مرغ کامل دارای آنتی اکسیدان های ضد التهاب، ویتامین D و مواد معدنی ای مانند سلنیوم، زینک و آهن است. زرده تخم مرغ منبع غنی ای از کولین، یک ماده مغذی کم مصرف و ضروری برای سلامتی مغز است.
مطالعه بیشتر…
آیا خوردن هر روزه سیب زمینی درست است؟
علت احساس گرسنگی مداوم
4. همه کالری ها یکسان هستند. مراقب باش

هنوز تعداد کالری هایی که در روز دریافت می کنید را حساب می کنید؟ این حساب و کتاب ها را برای امور مالی تان بگذارید. در حالی که توجه به کل کالری مصرفی تان مهم است، 100 کالری یک کاپ کیک برابر با 100 کالری یک سیب یا بادام نیست. از نظر ارزش غذایی کاملا متفاوت هستند (کاپ کیک دارای شکر و چربی های ناسالم است در حالی که سیب دارای فیبرو آنتی اکسیدان است). همچنین تاثیر متفاوتی بر روی هورمون های گرسنگی و حس سیری می گذارند، هر دوی آن ها در میزان خوردن و اندازه دور کمرمان اثر می گذارند.
زمانی که کاپ کیک می خورید، تنها به این دید به آن نگاه کنید که تنها چیزی را برای خوردن انتخاب کرده اید، اما زمانی که میان وعده ای که کالری آن کنترل شده انتخاب می کنید مانند سیب، انتخاب متراکم تری از مواد مغذی را دارید که برای بدن تان مفید هستند نه اینکه دشمن اش باشند.
5. به غذاهای کم چربی بچسب، چربی چاقت می کنه

چربی دوست شماست، چربی شما را چاق نمی کند. در گذشته این طور برداشت می شد که غذاهایی با چربی بالا تبدیل به چربی در بدن می شوند که تنها یک شایعه تغذیه ای بود اما با پیگیری های علمی این ایده رد شد. محققان دریافتند که رژیم غذایی با چربی کم و کربوهیدرات بالا سبب افزایش وزن می شود.
اکنون نسبت به چربی ها آگاه تریم و می دانیم که 30 درصد از کالری دریافتی باید حاصل از چربی باشد (چربی های سالم!) برای اینکه متناسب تر و سالم تر باشید. منظور این است که در هر وعده غذایی می توانید مقداری چربی مصرف کنید. غذاهای کم چرب دارای قند افزوده هستند (برای مزه دار کردن) زمانی که چربی گرفته می شود. این اتفاق باعث می شود کمتر احساس سیری کنید، غذای بیشتری بخورید و هورمون های ذخیره چربی تان را تحریک کنید. در مقابل محصولات کم چرب، آن هایی را بردارید که بدن تان نیاز دارند.