
طب سنتی سیر ترشی را برای همه مزاج ها توصیه کرده است که از نظر درمانی ارزش و خواص زیادی دارد. برای تهیه سیر ترشی بهتر است از سیر تازه و جوان استفاده کنید تا بتوانید مدت زمان بیشتری آن را نگهداری کنید. دقت کنید که برای تهیه این سیر ترشی خوشمزه باید از سیر خشک استفاده کنید. در ادامه با ما همراه باشید.
شما همراهان عزیز می توانید برای مشاهده سایر مقالات مرتبط با تهیه ترشی روی لینک مورد نظر آن کلیک کنید.
خواص سیر ترشی
برخی از خواص سیر ترشی عبارت اند از:
- پایین آورنده فشار خون
- از بین بردن ویروس
- کمک به هضم غذا
- رفع سم ها از کبد
- ضد انعقاد خون
- تقویت سیستم ایمنی
- پایین آورنده فشار خون
- ضد سرطان
مواد لازم برای تهیه سیر ترشی
سیر | 1 کیلوگرم |
نمک | 1 قاشق غذاخوری (ترجیحا بدون ید) |
شیره انگور یا رب انار یا شیره خرما | یک دوم پیمانه |
نبات چند تکه یا شکر | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
سرکه قرمز | به میزان لازم |
طرز تهیه
- ابتدا بطری های شیشه ای که قصد دارید در آن ها سیر ترشی درست کنید تمیز شسته و خشک کنید.
- بوته های سیر را درسته بشویید و بگذارید کاملا خشک شوند.
- سپس پوسته های رویی بوته های سیر را جدا کنید، طوری که فقط یکی دو لایه از پوسته سیر باقی بماند و حبه ها از هم جدا نشوند.
- بوته های سیر را در بطری شیشه ای بچینید و تکه های نبات یا شکر را لا به لای آن ها قرار دهید.
- یک تا یک و نیم لیوان سرکه را با شیره انگور یا خرما یا رب انار و نمک در ظرفی مخلوط کنید و سپس آن را روی سیر های موجود در بطری شیشه ای بریزید. هر چقد از شیشه که خالی ماند را سرکه بریزید، طوری که روی سیر ها را کاملا بپوشاند. بعد شیشه را یک تکان کوچک بدهید تا سرکه ای که بعدا اضافه کردیم با مخلوط سرکه و شیره مخلوط شوند.

6. یک تکه نایلون تمیز را روی درب بطری ها قرار داده و سپس درب بطریها را محکم ببندید.
7. بطری ترشی سیر را در محلی خنک و تاریک قرار دهید تا سیر ها برسند.
8. چند روز اول بهتر است درب بطری ها رو محکم نبندید تا سیر و سرکه از جوش و خروش بیفتد و تا چند روز هر روز به آن سر بزنید. اگر سرکه آن کم شد، به آن سرکه اضافه کنید. بعد از این مدت در آن را محکم ببندید و بگذارید برسد.
9. سبز شدن سیرها داخل سرکه اشکالی ندارد و به مرور زمان درست می شود.
10. پس از هفت الی هشت ماه آماده خوردن می باشد.
11. سیر ترشی هر چقدر بیشتر بماند خوشمزه تر می شود.